Sayfa 387/1000 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,089 - 3,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Bakın bir konuda anlaşalım. Bende dahil bugüne kadar içinde bulunduğumuz kriz gibi bir krizi hiç birimiz geçmişte yaşamadık. Geçmişte hep , baştada Devlet olmak üzere, bir kesim çok borçlu olur, en azından halk çok fazla borçlu olmaz, sanayicinin borcuda döviz borcu olmazdı. Bu sefer herkes borçlu ve ne yazık ki sanayici de Tl değil döviz borçlu, şimdi bu borçlar bir şekil ödenecek amma kim kimi mikecek de ödenecek bu muallak bir durum. Hep beraber yaşayıp bu krizide deneyimliyeceğiz, kazamız şimdiden mübarek ola...

2. RTE new yorkta konuşma yapıyormuş.

3. — Siz burada ikinci memleketiniz olarak bildiğiniz ülkede yaptığınız çalışmalarla Türkiye'ye hizmet ediyorsunuz. İhanet çukuruna düşmeyen tüm vatandaşlarımızın başarısı ile övünüyoruz.

4. Dolar başlığında dolardan başka herşey konuşulur oldu.

Dün oto sanayiye arabamın tamir ve bakımı için gittim. fiyatlar şişmiş. yedek parça fiyatları dolar fiyatını fazlasıyla dikkate almış.

neyse yedek parça dükkanında konuşurken kasımda dolar 8-8,5 tl olacak dediler. kesin konuşuyorlar. neyse bugün yan sitenin bahçesinde oturanların yanına katıldım. baktım zam ekonomi konuşuyorlar. onlarda dolar yıl sonuna kadar 8 TL olacak konuşuluyor. bu adamlar sıradan kişiler.
    işyerindede orta yaşlı bir bayan eline ne geçerse dolar euro alıyor . neden diye sordum. dolar asla düşmez çok kısa sürede eli kulağında 7,5-8 tl olacak dedi.

tövbe tövbe ne oluyor. forumda twitterde çevremde herkes 7,5-8-9 tl olacak kasımda demeye başladılar. çok sık duyar oldum.

beklentiler satın alınır gerçekleşince satılır teorisi çöp olacak galiba. bakalım kasım gelince dolar 8 tl olacak mı. bende baya meraklı bekliyorum. kaldı şurda 1,5 ay....

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2-3 saat önce izmir'de yakalandı, bankanın içinden bir kadınla birlikte planlamışlar deniyor. Bir şekilde belge vermeden müşterilerden para almayı başarmışlar diye duydum. Ama bankaya kayıt açmamışlar aldıkları paralar için.
    Yanı suç zimmet olmaktan çıkmış dolandırıcılığa girmiş .. Yırtar yanı .. Müşterinin hesabından almamış direk getirmişler diye duydum , ucuz dolar vereceğim demiş .. Bu zimmet olmaktan çıkıyor dolandırıcılığa & güveni kötüye kullanmaya giriyor .. Prayida iade ederse 5-6 yıl alır çıkar ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Yanı suç zimmet olmaktan çıkmış dolandırıcılığa girmiş .. Yırtar yanı .. Müşterinin hesabından almamış direk getirmişler diye duydum , ucuz dolar vereceğim demiş .. Bu zimmet olmaktan çıkıyor dolandırıcılığa & güveni kötüye kullanmaya giriyor .. Prayida iade ederse 5-6 yıl alır çıkar ..
    bir borç verildiğinde veya parayı tesliminde, yazılı bir belge yoksa, alan kişi almadım der ise, nasıl ispatlanacak.

Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    bir borç verildiğinde veya parayı tesliminde, yazılı bir belge yoksa, alan kişi almadım der ise, nasıl ispatlanacak.
    Para ortaya çıkacaktır karşı taraf tek basına onca parayi getirmedi tanık vardır , kamera kayıtları vardır , adam zaten kaçmış o ayrı .. Alınan o parayi karşı ne belgesi versin ki ? Ucuz dolar karşılığı alindi diyemez ya.. Senet filan verdiyse o dolandırıcılıktan da çıkar hukuki alacak vereceğe döner .. Banka hesabına girmediyse elden bir şekilde aldıysa zimmet Yok , zimmet olmayınca da ceza maalesef sağlam değil .

Asil şikayetçi olan o insanları çağırıp onları da mağdur şüpheli sıfatıyla dinleyeceksin .. Kardeşim ucuz dolar almak nedir ? Ucuz dolar almak icin bu ise para verdiysen sende dolandırıcılığa iştirak ediyorsun .. Doların ucuzu mu olur ? Bunu bile bile para verdiysen sende o dolar nereden temin edilecegi yere karşı dolandırıcılığa teşebbüs etmiş oluyorsun haksız kazanç elde etmeye çalışıyorsun .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8. Yıllar önce verdiğim bir borcu alamıyordum. iş ticaret konularında tecrübeli bir avukat akrabama sordum. bana dedi ki; ( rakamı hatırlamıyorum 20-30 tl gibi birşey işte), bunun üzerindeki bir rakam para verdiysen ve imza, belge almadıysan yapacak bir şey yok.

Sayfa 387/1000 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •