Her strateji bir risk içerir. Ben sadece kendi bakış açımdan tcmb'nin ne yapmaya çalıştığı konusundaki tahminimi özetledim. Ben olsam ben de böyle yapardım demiyorum. Ama şu an için VIOP üzerinde aldığı parasal risk günlük fonladığı parasal riskin sanırım binde biri kadar. O nedenle işin parasal boyutu şu anda tcmb için önemli bir meblağ değil. Bu nedenle tcmb'nin VIOP üzerinde yaptığı işlemleri sadece asfalt yola çizgi çekme faaliyeti olarak görüyorum. Aracın sürücüsü için onlar birer çizgi ama direksiyon sürücünün elinde istediği yoldan gider.
Aslında merkez burada vadeli kur satışı ile faiz ile ilgili sinyalleri de önden yüklemeli vermek gibi bir amaç güdüyor olabilir. Bir çeşit kaybettiği kredisini , önden yüklemeli piyasaya tekrar sağlamak için. Başarılı olup olmayacağı uzun vadeli reel faiz politikasına bağlı.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bir de Uzak Doğu'da minik bir ülke vardır, politik gelişmelerde adı sanı hiç duyulmaz. Malezya ile Endonezya arasına sıkışmış bir şehir devlet, adı Singapur.
Nüfusu Türkiye'den 14 kat daha az,
Yüzölçümü Türkiye'nin binde biri,
İhracatı ise 2.6 kat daha fazla olan bir ülke. Yani 370 milyar $ seviyelerinde bir ihracat.
İhracat kaleminin üçte biri elektrikli makine ve ekipmanlarından geliyor.
Ancak, ünü buralara kadar yayılmış küresel çapta bir elektronik firması yok bildiğim kadarıyla. Sadece Uzak Doğu'yu mu beslemekte bu elektronik devi ülke?
Yoksa belirli ülkelerin kendi çıkarları üzerine kurdukları bir şehir-devlet olma özelliğinden başka birşeyi yok mu? Nedir bu ülkedeki bu ihracat büyüklüğünün kerameti? Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?![]()
Ben zaten bütün bu yazıları okuduğum için şu an sahip olduğum fikre sahip oldum. FED'in elindeki parayı dünyaya daha fazla saçabilmesi için insanların sizlerin inandığına daha fazla inandırılması lazım. Hiç kimse bir hükümetin kontrolündeki parayı dünya parası olarak kabul etmez.En azından uzun vadede. Ama gerçekte böyle olmasına rağmen sistem daha farklı ve güçlü pazarlanırsa pazarlama verimi artar. Amerikanın başarısı pazarlama konusundaki başarısından kaynaklanıyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bu yazin icin seni kutluyorum
Su forumdaki nadir insanlardan birisin hatta teksin. Son cumlen herseyi acikliyor
Aynisini ben ABD dolari icin soyluyorum ama dinleyen kim. 3. dunyanin sefil insanlari dolara taptikca ABD asla cokmez
ABD yi ayakta tutan ne teknoloji ne silah nede universiteler. Insanlar uyanipta gercegin farkina varip dolara itibar etmeseler ABD 1 gunde coker
Yer İmleri