Sayfa 67/808 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon
Arama sonucu : 6460 madde; 529 - 536 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

Alıntı Originally Posted by behzat Yazıyı Oku
    Borsa elbet sabır işidir.Ama acaba yalnızca aldığın senedin çıkmasını sabırla beklemek mi?
    Yoksa senet düştü mü ucuz diye atlamadan sabırla bekleyip nereden alacağını iyice hesap etmek mi?
    Borsada 3-5 yıl senet alıp satan kardeşim çoğu kez borsayı kavradığını zannedebilir.Şahsen 25 yıldır borsada her dakika olan ve iktisatçı olan şahsım hala dünyanın hatasını yapabiliyorum.Bazen tam anlamıyla "sazan" olabiliyorum.
    Bizim gibi küçük yatırımcılar aslında her an senette olmamalı.Bizler şayet para kazanacaksak borsa geberdiği zaman geleceğiz.Şöyle ayağımızla geberip gebermediğine emin olmak için dürteceğiz.Emin olduktan sonra senedi iyice inceleyerek alacağız.
    Aksi halde dikkat edin her senet alışımızda senet mutlaka geri gidiyor.Ve bizler her zaman sitemle speke küfrediyoruz.İşte bunu kırmanın yolu alırken sabırlı olmaktır.
    Behzat bey haklısınız. ben kendim şuna inanıyorum. knedimce inandığım kağıtlarda sabırla bekliyoum. kimi zaman kazanıyorum (erbos-tkfen gibi) kimi zamanda bekliyorum (bucım gibi) . kağıda inancım olduğu sürece bekliyorum. umarım kağıt hak ettiği değeri bulur.

ayrıca şunu da belirtmek isterim bu başlıkla güzel bir ortam oluştu. umarım kazanmaya başlarız ve o zamanda aynı şekilde mutluluğu paylaşırız.

saygılarımla

2. Öncelikle bu hisse sahipli bir hisse yani kapıdan birinin gelip ben geldim hadi uçalım yapacağı bir hisse değil...Birde sabredenin de kazanacağı bir hissede değil neden mı son 10 yıllık grafiğine açın bakın her şey ortada...
    Bu hissede kim kazanacak bir gün harekete geçtiği zaman hissede olanlar...onlarda bunun sefasını kısa yaşayacak %100 yapınca kaçacaklar halbuki asıl hareket belki ondan sonra başlıyacak...Çok tuhaf ve karmaşık bir hissedesiniz...
    Sabır herşeydir...Bucim istisna bence...
    Ama güzel olacak inş...soru ne zaman cevap...

Ytd.

SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. 18.02.2016 da 3.79'u görmüş. 06.10.2016 da ise 7,19'u görmüş. arada %90 pirim var.Ve sonra bugün en yükseğe göre %24 düşüş.
    694,5 milyon TL ciro ile ancak 74,5 ML kar etmiş.
    ADANA,AKÇANSA,ÇİMSA gibi şirketleri incelersek onların satışlarına göre kar marjlarının çok daha yüksek olduğunu görüyoruz.Bunun nedenlerini anlamak lazım.
    PD/DD=1,15 ile en düşük çimento hisselerinin başında geliyor.Ama bu yeterli mi?
    Referandum öncesi belirsizlik ve bu belirsizliği satınalma amaçlı olduğunu düşündüğüm düşüş sadece BUCİM'de değil,bir çok hissenin aynı davranışı sergilediğini görüyoruz.Bankalarla çıkarılan borsada gerçekte sanayi hisseleri hep kan kaybetti.
    Şimdi bunları verenler besbelli numara yapmıyorlar.Acaba daha kötü senaryo için hazırlık mı bu? işte bunu durup düşünmek lazım diye düşünüyorum.Saat olmuş gecenin bir'i ben hala düşünüyorum.Yaşlılık da olunca uyku gelmiyor tabii.

4.  Alıntı Originally Posted by behzat Yazıyı Oku
    18.02.2016 da 3.79'u görmüş. 06.10.2016 da ise 7,19'u görmüş. arada %90 pirim var.Ve sonra bugün en yükseğe göre %24 düşüş.
    ADANA,AKÇANSA,ÇİMSA gibi şirketleri incelersek onların satışlarına göre kar marjlarının çok daha yüksek olduğunu görüyoruz.Bunun nedenlerini anlamak lazım.
    Nedeni çok basit. Bucim'in cirosunun sadece 1/3'ü karlılığın yüksek olduğu çimento satışlarından geliyor. Cironun içinde beton ve Cemtaş satışları da var.Aslında Bucim tam bir çimento hissesi değil. Ne zaman çimento yatırımı ile ilgili ÇED raporu onaylanır o zaman hisse yükselişe geçer.

5.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Nedeni çok basit. Bucim'in cirosunun sadece 1/3'ü karlılığın yüksek olduğu çimento satışlarından geliyor. Cironun içinde beton ve Cemtaş satışları da var.Aslında Bucim tam bir çimento hissesi değil. Ne zaman çimento yatırımı ile ilgili ÇED raporu onaylanır o zaman hisse yükselişe geçer.
    %99,9 bakanlıktan onay alacak refarandum,dan sonra açıklanacak,,,fakat itirazlar olup iş mahkemelik olacak,,bu daha önce bakanlıkla degil yerel toplum örgütleri dava açacak,,burda önemli olan açıklanacak çed raporunda ek klasörler önümüzü görmemize saglayacak..bunu tarman ve atadıgı ceo gılbert nadda bekliyor sonrasını zaten hep birlikte görecegiz,,
    herkese bol şanslar..
    ZIR-DELİ Y.T.D

6.  Alıntı Originally Posted by sulzer Yazıyı Oku
    %99,9 bakanlıktan onay alacak refarandum,dan sonra açıklanacak,,,fakat itirazlar olup iş mahkemelik olacak,,bu daha önce bakanlıkla degil yerel toplum örgütleri dava açacak,,burda önemli olan açıklanacak çed raporunda ek klasörler önümüzü görmemize saglayacak..bunu tarman ve atadıgı ceo gılbert nadda bekliyor sonrasını zaten hep birlikte görecegiz,,
    herkese bol şanslar..
    Ced onayı gelince belirli bir yükseliş olacak evet ama bu itirazla ciddi düşme durumu var mı sizce? Bir de bu süreç ne kadar uzar, tam üretime girmesi, üretimin kar olarak bilançoya yansıması ? İtirazlar vs 2 yıl sürer diyenler var. Ama ben biliyorum ki 120 milyon olmayacak yere para yatırmaz kimse.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by behzat Yazıyı Oku
    18.02.2016 da 3.79'u görmüş. 06.10.2016 da ise 7,19'u görmüş. arada %90 pirim var.Ve sonra bugün en yükseğe göre %24 düşüş.
    Referandum öncesi belirsizlik ve bu belirsizliği satınalma amaçlı olduğunu düşündüğüm düşüş sadece BUCİM'de değil,bir çok hissenin aynı davranışı sergilediğini görüyoruz.Bankalarla çıkarılan borsada gerçekte sanayi hisseleri hep kan kaybetti.
    Şimdi bunları verenler besbelli numara yapmıyorlar.Acaba daha kötü senaryo için hazırlık mı bu? işte bunu durup düşünmek lazım diye düşünüyorum.Saat olmuş gecenin bir'i ben hala düşünüyorum.Yaşlılık da olunca uyku gelmiyor tabii.
    Badem yaşlısın çok kafaya takma bu işleri. Hele birde emekliysen değme keyfine. Harikadır İzmir'de emeklilik bekleriz

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by omer Yazıyı Oku
    Ced onayı gelince belirli bir yükseliş olacak evet ama bu itirazla ciddi düşme durumu var mı sizce? Bir de bu süreç ne kadar uzar, tam üretime girmesi, üretimin kar olarak bilançoya yansıması ? İtirazlar vs 2 yıl sürer diyenler var. Ama ben biliyorum ki 120 milyon olmayacak yere para yatırmaz kimse.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    şuan baskı uygulayan zübük bu defa hedefi neresi diye hesaplamalar yapacak..?
    ced,in açıklamsından sonra sı ceo naddayı ilgilendiriyor onun başarı şansı hissedeki yönüde belirleycek..diye düşünüyorum
    ZIR-DELİ Y.T.D

Sayfa 67/808 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •