Originally Posted by
noreply
Şirketlerin alım değerlerini çok da referans almamak lazım. Önemli olan bugünden yarına çıkış yapılabilmesidir.
İsgsy forumunu sevdiğimi söylemem gerekir. Diğer sohbet odalarında bu kadar nitelikli ve sevimli paylaşım görmüyorum. Her zaman tekrar ettiğim gibi şirketlerin değerlerini belirleyecek olan yatırımcılarıdır.
Bugün 3. çeyrek kapanıyor. Muhtemelen yıl sonu bilançolarında, yani Şubat başı gibi en kötüsünü görmüş olacağız. Faizlerin yükselmesi hem zararları hem de iskonto oranlarını artırdığı için duble etki yapıyor.
En kötüsünü görmüş olma ihtimali hisseye alım getirir, biraz daha zamanımız var.
Dün Istanbul'daydım, Sirkeci'deki Sportive dükkanına girdim. İçerde bir harala gürele. Perakende tarafını zayıf gördüm. Etraftaki spor mağazalarına girip Sportive'in durumunu sordum. "Abi" dediler, "Sportive takım sporlarına ve toptan satışa yoğunlaştı" dediler.
Genel müdürün yapılan söyleşide nedden tahsilat konusuna çok yoğunlaştıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Anadolu'daki belki yüzlerce, binlerce klup ve klup sporlarının ana tedarikçisi gibi hareket ediyor sanıyorum. Perakende kanalı da internet satışlarını kuvvetlendirmek için tutuyorlar.
Tatilbudur çağrı merkeziyle de bir görüşme ( tatil amaçlı) yaptım. Yoğunluğu, talepleri sordum.
Geçtiğimiz yılın bile çok üstünde dediler.
Yavaş yavaş diğer şirketleri de takibe almak lazım.
Benim buradaki tavsiyem ( yatırım tavsiyesi değildir), hisse alımlarını zamana yaymaktır.
Ne kadar bütçe ayıracağınıza ve baz senaryoyu hangi hızda değiştirmeye hazır olduğunuza karar vermek önemli.
Bu arada, elimde bir bilgi olmamasına rağmen, ben şirketin yıl sonuna kadar bir yatırım ilan etmesini de bekliyorum. Daha doğrusu yatırım kararları şayet varsa bunu daha fazla geciktirmenin anlamı olmadığı düşüncesindeyim.
Hayırlısı diyelim
sn noreply gozlem ve yorumlarınız için tskler.2011 yılında dr frik ilac ın satılmasından hemen önce girmiş ..ogunun forumlarında aynı nıckle çok mucadele vermiştim..satış sözleşmesi imzalanmasına ragmen tahtadakiler yatırımcıyı uyutmuş haberi sulandırmıştı..sonunda para kasaya girdiğinde hak ettiği primi yapmaya başlamıştı..o zamanlar bir hayal peşinde borsadan işgirişim hisselerini toplayarak buyuk ortaklardan olabilmek ...doganın petrol ofisini aldıgı yöntem ile isgirişimde ortak olabilmekti...maalesef ucuz finansman saglayamadıgım için projemi gerçekleştiremedim.
neyse artık kısmet özsermaye ile bildirim yapacak duruma gelebilmek ilk hedefim..yani hisse kurus fiyatı degil ortaklık yuzdem asıl hedefim...allah utandırmasın kısmetimde varsa 8 sene önceki hayalimi bu kriz ortamında en azında bildirimde bulunabilecek seviyede gerçekleştirsin..
Yatırım tavsiyesi degildir.DAM İLE HARMANDA HAKKIM VAR DEME,GÜÇLÜYÜM KUVVETLİYİM MEVKİM VAR DEME,ADAMI SIRT ÜSTÜ YERE VURAN VAR,KARA KARINCAYI GECE GÖREN VAR.
Yer İmleri