Pakpen'in tahvilinin ötelenen ana para ve faiz ödemesi yapılamadı.
AE Arma tahvilinin ana para ödemesi yapılamadı.
Özel sektör bonolarına yatırım yaparken ama dikkat.
Pakpen'in tahvilinin ötelenen ana para ve faiz ödemesi yapılamadı.
AE Arma tahvilinin ana para ödemesi yapılamadı.
Özel sektör bonolarına yatırım yaparken ama dikkat.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Peki sizce malum demir çimento gibi inşaat girdi maliyetleri yüzde 200 lere kadar artmış iken ileride konut fiyatlarının artma ihtimali nedir. Normalde evimin değeri bulunduğum yere ve özelliklerine göre 400 den aşağı düşmüyor ama kredi durumlarından dolayı satılmıyor sanırım yani ev kredisi faizleri 1 in altına falan düşse mesela ev fiyatları bu durumda artar mı?
Hsbc maceramı anlatmazsam olmaz.Sabah aradım 31 aralık vadeli olarak verdikleri oran %29.Üzerine çıkarsanız bağlarım dedim.Tamam email ile ilave oranı sorayım size bilgi veririm dedi mt.Öğlen saatlerine doğru baktım aramıyorlar ben arayayım dedim.Mubarek telefon dakikalarca çalıyor açan yok..Başka birisi ile görüşmek için santrale bağlatıyorum sıfırı tıklayarak fakat santral görevlisi bile yok.Bir saatte defalarca aramama rağmen bir Allah ın kulu telefona çıkmadı.Galiba koca İzmir şube de mt hem santral hem mt hem müdür hem güvenlik görevlisi ve sanırım cırcır olmuş wc den çıkamıyor.Saat 17:10 oldu geri dönüş bile yapılmadı.Odea da 28 ile bağlayıp geçtim.
ISBANKA bam diye tl hesabimdan 140 lira kesmis- bu yasal midir. hani hesap isletim ucreti yoktu... haftaya USD hesabi cekip kapatacagim hesabi............
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
benim enflasyon tahminim 2.5-3.00 arası bir şey gelecek ama piyasada %4 filan bekleyen var 3 üzeri gelirse dolarda yukarı atak biraz da güç bulur,görüldüğü üzere mevduat faizi ülkede herkesi fonlar ama kimseye yaranamaz,azıcık dolar gevşedi 4-5 puan düşürmüşler oranları millet daha vadesini yenileyemedi oran düşüren düşürene
benim portföy %45 dolar %55 tl ikisi de marifetli günlükte tl'yi 23+2 (25) ing aktaracağım,dolarlar %5 marifetlide devam edecek(1 ayı daha var hoşgeldinin) merkez faiz artırınca ilk defa parça parça dolardan kopayım deyip 6.45-6.37 aralığından biraz satmıştım ama orantısız bir şekilde rezerv yeme pahasına dolara müdahale edildiğini düşünüyorum yüksek kur bu ülkenin bir gerçeği ithalat birkaç aydır düşüyor yüksek kur sayesinde düşüyor ve cari açık azalmaya başlamıştı dün tekrar sattıklarımı 6.01 den yerine koydum,tl'de kalanlara rahat vermezler hele 2 ay sonra stopajlar da eski haline dönünde getiriler enflasyonla yine kafa kafaya gelecek,gerçek enflasyondan bahsetmiyorum bile.bir kritik gün de 12 ekim bakalım rahibi cidden salacaklar mı ki bence büyük kısmını piyasa fiyatladı,salmazlarsa burdan dolar almayanlar yine çok üzülecek.
demir ve çimento fiyatları zamanında çok ucuzken fiyatı sabitken de daireler yıllık %25-30 +kira getirisi getiriyordu yani şimdi inşaat girdileri arttı diye ağlayanlar o zaman evleri biraz ucuza neden satmıyorlardı zaten herkes bir dairenin maliyetinin ne olduğunu bilir,sıfır dairelerde ev fiyatları iyi ihtimalle enflasyonun hafif altında artış gösterebilir ama daire satış anında alıcının eli güçlü.
konut kredilerinin %1 altına düşmesi için en az 2 yıl var,her şey iyi gitse bile 2 sene gelmez oralara 2 sene sonra evi 400 e satmak demek aslında şimdi 200-250'ye satmak demek,siz eve 400 dersiniz ama 400 veren yoksa o ev 400 etmiyor demektir,gerçekten satma niyetiniz varsa ihtiyaca da bağlı olmakla beraber fiyatı düşürürsünüz senelik net %25 faizden getirisi sağlayan kişi neden daire alsın,aldığı evi sadece oturmak için alıyorsa belki düşünebilir onun dışında uzun yıllar emlak prim yapmayacaktır ev sahipleri ister fiyat kırsın ister beklesin 3 senedir fiyatı 415 olan daire var,piyasada arz fazlası var stok fazlası oluştu hiçbir kampanya kar etmedi bakalım gidişat nasıl olacak benim iyiye dair bir ümidim yok.
Yer İmleri