Sayfa 590/1032 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640690 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,713 - 4,720 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Ülke olarak Türkiye'nin sadece kendine özgü 4 tane önemli ayrıcalığı var:
    1) Kayıtlı ekonominin yarısı kadar büyüklükte olan kayıtdışı bir ekonominin de paralel olarak varlığını sürdürmesi.
    2) Ülkenin bulunduğu konum itibariyle sürekli olarak kayıtiçi veya kayıtdışı yüksek oranlı (milyar dolar ve üzeri) sermaye hareketlerine ev sahipliği yapıyor olması, örneğin hiç umulmayan bir anda milyarlarca dolarlık sermaye girişlerine şahit olabiliyoruz.
    3) Genç, dinamik ve de çalışkan bir nüfusa sahip olması.
    4) Son 60 yılda sayısız kriz yaşayıp da bunlardan daha güçlü çıkmış bir ülke olarak TR artık krizlere karşı bir bağışıklık kazanmıştır.

Tamam, mevcut krizin ortadan kalkması belki 1 yıl sürecek ama yukarıdaki ayrıcalıklar ülkenin içinde bulunduğu mevcut krizi mümkün olan en kısa zamanda atlatmasını sağlayacaktır, bununla ilgili hiç şüphem yok. 2008 krizini tekrar hatırlatayım, yıllık GSMH'nın %15 düştüğü bir ortam vardı o zaman. Gelgelelim 100 endeks, depresyonun sona ermesine daha çok uzun zaman varken, aylar öncesinden hem de depresyon ortamının tam ortasında Aralık 2008'de 20,900 de dibini yapıverdi ve 4.5 yıl sonra Mayıs 2013'te soluğu 93,500'de aldı yani hemen hemen 5 katına çıktı. Bunu bir kenara not edin.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Borsa ile alakalı şu notu da ekleyeyim: Borsanın ana itici gücü psikolojidir (=algı) ve bu itici güç tek başına %80 gibi çok büyük bir güç oranına sahiptir. Öte yandan karakter itibariyle borsanın "manik depresif ve de paranoyak" bir kişiliğe sahip olduğu zaten malumunuz. Zaman gelir borsanın hakim gücü manik davranır yani manyaklığı tutar ve hisseleri hiç hak etmediği seviyelere çıkartır; zaman gelir depresifliği tutar ve hisseleri hiç hak etmediği kelepir seviyelere düşürür. Paranoyaklık özelliği zaten her daim mevcuttur. Aklı başında, realist, mantıklı insanların yapacağı şeyler değildir bunlar. O yüzden de borsada mantık aramak çölde kutup ayısı aramaktan farksızdır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Borsa ile alakalı şu notu da ekleyeyim: Borsanın ana itici gücü psikolojidir (=algı) ve bu itici güç tek başına %80 gibi çok büyük bir güç oranına sahiptir. Öte yandan karakter itibariyle borsanın "manik depresif ve de paranoyak" bir kişiliğe sahip olduğu zaten malumunuz. Zaman gelir borsanın hakim gücü manik davranır yani manyaklığı tutar ve hisseleri hiç hak etmediği seviyelere çıkartır; zaman gelir depresifliği tutar ve hisseleri hiç hak etmediği kelepir seviyelere düşürür. Paranoyaklık özelliği zaten her daim mevcuttur. Aklı başında, realist, mantıklı insanların yapacağı şeyler değildir bunlar. O yüzden de borsada mantık aramak çölde kutup ayısı aramaktan farksızdır.
    psikolojide master yapmış biri olarak borsa da işlem yapan ve bir şekilde ana oyuncular tarafından parası öyle yada böyle devşirilen KY. nin manik depresif moodda işlemleri oldugu ve bu çarkin bu psikolojik ana tema üzerinde manipule edildigi konusuna katilmamak imkansiz...ayi piyasasinda ölümüne depresif; boga piyasasinda ölümüne manik olan bu sakat KY. yorumsal bakış açısı bu piyasanin vazgecilmezi olsa gerek...realist olmak at gözlüklerini coşkusal yada depresif atmosferde ilk atan olmak demektir...depresif bir dönem gecirtildik ana oyuncular tarafindan...olumune bir depresifizm essanin tabiatina aykiri olacagi varsayimi ile bir dönüm noktasi olacaksa eger feyk olma ihtimali cepte tutulmak kaydi ile manik dönem(coslusal) körüklenme egilimi önümüzde gibi...tebrikler güzel yorum...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Halkbank ya ne hallere düştün bre..
    Hele şu hallere bak te 2013 beri..
    Vah vah...
    Deme 'olmaz olmaz' borsa da kağıtta bile, de mi ?.
    Kusura kalmayın kalan sağlar.. Lütfen..

Nerdeen nerelere ??.. Ne oldum değil, ne olucam hesabı.. Ölme eşşeğim.., kazan doğdu ya.., falan. Yoksa laf çOK.

Borsaysa hisseyse böyle işte, bazen paso ve sırf yalan.. Ki bu kağıt zırwasında bile öyleydi idi nitekim.. As seen for this Summer' 2018..

5. Ekimde bu iş biter. Öyle veya böyle...

6. Ümidinizi kırmayayım ancak 2008'ten bahsetmişken o zamanki performansa tekrar bir göz atalım. Temettülerden arındırılmamış hisse fiyatlarını dikkate alacağım. 2008 Kasım ortası ile 2009 Martı ortasında hisse en dip seviyeyi görmüştü ve her ikisinde de 3.18 e kadar inmişti. 2008 sonu itibariyle hisse başına defter değerinin 3.44 tl olduğunun tekrar altını çiziyorum, demek ki hisse en dipteyken defter değerinin %90'ından işlem görüyormuş (Not: şu anda DD'nin %30'undan işlem görüyoruz). 2008 Kasım ortası ile 2009 Martı ortası arasındaki 4 ayda hisse 3.18'den 4.78'e çıkıp tekrar 3.18'e geri gelmişti yani çift dip yapmıştı. 2008 Kasım ortasında hisse en düşük seviyeyi gördükten sonra çok sert bir yukarı tepki vererek tam 1 ay içinde Aralık ortasında 1.60 tl prim yaparak 4.78'e çıkmıştı ki %50 lik bir çıkış oluyor bu. Ancak gelgelelim ondan sonraki 3 ayda 2009 Mart ortası itibariyle tekrar 3.18'e geri çekilmişti yani Kasım ortasında gördüğü dip seviyeyi 2. kez ziyaret etmişti ve böylece 1 ayda yaptığı %50'lik primi 3 ay içinde tümüyle geri vermişti. Ancak Mart 2009'da 3.18 dip seviyesinden başlayan ve 4 yıl 2 ay sürecek çok sert uzun vadeli bir çıkış sürecine girerek 21.80 seviyesine kadar soluksuz çıktı yani hisse 7 katına çıkıp %600 prim yaptı. Diyeceğim şudur: Hissenin son bir kaç haftalık performansına aldanıp "kötü günler artık geride kaldı" demek için henüz çok erken. Hele hele OFAC kararı hala açıklanmamışken böyle bir öngörüde bulunmak hiç doğru olmaz. 5.50 lerdeki son dip seviyemizi pekala tekrar ziyaret edebiliriz.

7. 2008 Kasımı ile 2009 Martında gördüğümüz "temettülerden arındırılmamış" dip seviyemiz 3.18 idi ki bu seviye reel seviyedir yani spot piyasada gerçekten de görülmüş olan seviyedir. Öte yandan temettülerden arındırılmış dip seviyesi 2.62 dir ve grafiklere bakıldığında görülen seviye işte budur, revizyona uğradığı için reel (gerçek) seviye değildir, gerçekte hisse spot piyasada 3.18 in altına inmemiştir. Ben reel seviyeleri baz alıyorum.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ümidinizi kırmayayım ancak 2008'ten bahsetmişken o zamanki performansa tekrar bir göz atalım. Temettülerden arındırılmamış hisse fiyatlarını dikkate alacağım. 2008 Kasım ortası ile 2009 Martı ortasında hisse en dip seviyeyi görmüştü ve her ikisinde de 3.18 e kadar inmişti. 2008 sonu itibariyle hisse başına defter değerinin 3.44 tl olduğunun tekrar altını çiziyorum, demek ki hisse en dipteyken defter değerinin %90'ından işlem görüyormuş (Not: şu anda DD'nin %30'undan işlem görüyoruz). 2008 Kasım ortası ile 2009 Martı ortası arasındaki 4 ayda hisse 3.18'den 4.78'e çıkıp tekrar 3.18'e geri gelmişti yani çift dip yapmıştı. 2008 Kasım ortasında hisse en düşük seviyeyi gördükten sonra çok sert bir yukarı tepki vererek tam 1 ay içinde Aralık ortasında 1.60 tl prim yaparak 4.78'e çıkmıştı ki %50 lik bir çıkış oluyor bu. Ancak gelgelelim ondan sonraki 3 ayda 2009 Mart ortası itibariyle tekrar 3.18'e geri çekilmişti yani Kasım ortasında gördüğü dip seviyeyi 2. kez ziyaret etmişti ve böylece 1 ayda yaptığı %50'lik primi 3 ay içinde tümüyle geri vermişti. Ancak Mart 2009'da 3.18 dip seviyesinden başlayan ve 4 yıl 2 ay sürecek çok sert uzun vadeli bir çıkış sürecine girerek 21.80 seviyesine kadar soluksuz çıktı yani hisse 7 katına çıkıp %600 prim yaptı. Diyeceğim şudur: Hissenin son bir kaç haftalık performansına aldanıp "kötü günler artık geride kaldı" demek için henüz çok erken. Hele hele OFAC kararı hala açıklanmamışken böyle bir öngörüde bulunmak hiç doğru olmaz. 5.50 lerdeki son dip seviyemizi pekala tekrar ziyaret edebiliriz.
    Sn TH beklentim de bu yönde...
    Önümüzdeki 2 ay yani Ekim-Kasım içinde endeks beklentim yine 80 leri görmesi yönünde...
    2008 kalıbına benzer hareket ediyor...
    Sonrasında çok sert çıkış Ocak ayıyla beraber... Yaklaşık 13-16 ay sürecek...

Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

Sayfa 590/1032 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •