Originally Posted by
Orhan AKDOĞAN
kısa dalgalardaki başarı oranı yeterli değil veya yeterli olmasına rağmen komisyon oranı belli eşiğin üzerinde ise kısa dalgalara duyarsız kalmak daha karlıdır.
"aynı" sistemi farklı sermaye yapılarında kullanırken duyarlılığı komisyon oranı üzerinden hesaplıyorum.
20.000 de 1 aldığım kurum ile 10.000 de 1 aldığım kurumda çalışan aynı robotun sinyal noktaları farklı oluyor.

Originally Posted by
umit_ykoc
Yukarıdaki bölgeye duyarlı olmaması zaten benim istediğim bir durum. Fiyat açılınca hareketi çekti

tmm orhan hocam haklısın da sorun şu
şimdi sistem dalgalara duyarsız davranıyor doğrumu duyarsız davranan bir sistemim genelde trendlerde de geç sinyal yakar dalganın büyümesini bekler.
buda totelde kar marjının düşmesine sebebiyet verir.
örnegın 100 luk ma ile 10 lık ma yı calıstırırsan daha duyarlı çalışır. dalgaları daha erken yakaladıgı gibi daha çok sınyale gırerek komısyon veyahutta çarpılma ihtimalini arttırır.
yanlız ykoç ile tiberusta yatay piyasada 200 luk 20 lık ma kesişimi gibi davranıyor sonra bir bakıyorsun 100 luk ile 10 luk manın kesişim yerinde sinyal yakmaya baslıyor.
hareket baslayacagını biliyormuş gibi.
duyarısızlıktan kastım oydu yani daha duyarsız bir sistem trendıde daha geç görmesi gerekir. yatayı kurtaralım diye duyarsız bir sistem yazabiliriz ancak trendın baslangıcınıda geç görmeye baslıyor.
ikisini nasıl kombıne edecegız yatayda yavas hareket et trend olacagı zaman hızlan ???
benim ilgimi çeken kısım burası.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri