Sayfa 590/1000 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640690 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 4,713 - 4,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Zabıtalara her yakaladıkları fahiş fiyat için prim versinler (ölçüsünü de koysunlar...mesela süt 1 lt tam yağlı 3 tl üzeri olanları yakalayalım (2.75 tl olan markalar var çünkü hala)...hani bi oyun vardı bi ara...millet çukura filan düşüyodu onları yakalamaya çalışırken...cadde cadde semt semt şehir şehir dolaşıyodu millet)...

Hatta halka da prim versinler...İhbar ederiz valla Her ürün başına 5 tl yeter millete...Market market dolaşıp foto çekip ihbar ederler...

Nası fikir ?

2.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Fiyatlar fırsatçılar tarafından arttırılıyormuş, bu davranışlar normalleştirilmeli diyor sanırım burada muahattap olan zabıta birimi, bu arkadaş hoca hem de ders veriyormuş, düşünün ülkenin ekonomi politikasını bunlar belirliyor.
    Hocam "aşağılama" sizin kalitenize yakışan bir tutum olmadı.

3. işi toptan halletmek lazım, zabıtaların market market dolaşıp ceza kesmesı olmaz, bütün gıda-temizlik vs zincirleri 1 agustos fıyatlarının üzerine sadece %10 zam yapabilirer şeklinde karar cıkarıp bu rakamlara dönmeyenler için
    şak diye 25 milyonceza kesilecek desinler, uygulamayı görelim

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    AYD: Sözleşmelerde Güncel Olmayan Döviz Kuru Birçok AVM Yatırımcısını İflas Ettirir
    http://www.paraanaliz.com/2018/gunce...ettirir-26765/

Hani kenefe batmışındır çırpındıkça dahada kenefe batarsın ya bunların yaptıklarıda bu cinsten. Bir şeyleri düzeltelim derken başka şeyleri kendi keneflerinin içine çekiyorlar. Neyse betonculara acıyacak hele DOLAR ile borçlanıp her yeri beton avm lerle donatan betonculara acıyacak halimiz yok...
    Bunlar ne ki, rant vergisi, emlak vergilerinin gerçek bedel üzerinden alınması, alım satım da 5 yıl sonra dahi satsanız ödeyeceğiniz değer artış vergileri yep'te var.

Hele rant vergisi yasa taslağı aynen şöyle: Arsa aldın ya da binanın olduğu arsada emsal artışı oldu, imar değişikliği geldi aradaki değer artışının hepsi devlete , tamamını alacak.

"2014 yılında kamuoyuna duyurulan 'Şehirlerde rant vergisi' planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden gündeme geliyor. Bakanlığın hazırladığı yasa taslağına göre imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olduğunda aradaki farkın tamamı devlete ödenecek."

Link:
    https://www.cnnturk.com/ekonomi/baka...ergisi-geliyor

Artık nereden nasıl bulur ödersin düşün dur.

Beton beyinlere geçmiş olsun.

Bu arada kiralarda götürü giderlerin %25'ten %15'e düşürülmesi taslağının meclisten geçtiğini yazmıştım yıllar önce, 2017'de uygulanmaya başladı, o zaman dinleyip dikkate alan olmamıştı, hiçbir şeymiş meğersem.

Bu gelen vergiler betonun idam fermanıdır.

Dip not: cubes ankara'nın ortaklarından nuhoğlu inşaat konkordato ilan etti:
    "Konkordato talep eden inşaat şirketlerine İstanbul, Ankara ve İzmir’de dev konut projeleri yürüten Nuhoğlu İnşaat da eklendi."
    http://www.diken.com.tr/dev-projeler...to-talep-etti/
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. rekorlar kırılmak içindir :D 10 yıllıklar gidiyor bakalım nereye kadar çıkacak dolar bugün :D

6.  Alıntı Originally Posted by öztekin81 Yazıyı Oku
    Üretimden uzaklaştıkları için bu süreci yönetemediklerini düşünüyorum
    Ben de üreticiyim
    Bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyoruz
    İnanın üretim yapmadan kesinlikle ileride başarı sağlanamaz...
    Uret urette ne uretcen
    Bi ara gemi vardı
    Onu da uzakdoğu kaptı
    Bu devirde marka Olcan
    Elektro da Çin marka
    Arabada alman
    Tek akla gelen
    Gıda tarım hayvancılık balıkçılık
    Ondada yeni nesil
    Kirli diye sevmiyor
    Benim Bi fikrim vardı o da mechule gitti
    Suriyelilere koyde istihdam calıştırma
    Ama bizden cok şehirli oldular dakikasında
    Geriye bacasız Sanayi Turizm kalmakta

7. İstinye - Beşiktaş arası için 213 TL alan taksici: Yolu şaşırdım. Yol biraz uzadı. 213 lira tuttu. 'İsterseniz ödeme yapmayın' dedim. 'Sorun yok deyip' ödeme yaptılar

https://sptnkne.ws/jGju
    İsveç'te sıradan bir gün pardon İstanbulmuş, böyle güzel taksiciler var mı hala, isterseniz ödeme yapmayın demiş

8. kamu bankaları güzel satış yapıyor yıne..

Sayfa 590/1000 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •