Artan

4,07 10 18:10
10,45 10 18:10
80,30 10 18:10
15,84 10 18:10
4,62 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

90,90 -10 18:10
26,64 -10 18:10
26,12 -9.99 18:10
272,75 -9.98 18:10
286,50 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.226.052.562,50 18:10
9.715.077.469,95 18:10
8.702.153.120,50 18:10
7.872.799.192,40 18:10
7.444.557.340,42 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 143/613 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243 ... SonSon
Arama sonucu : 4897 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    1.2 tirliyondan fazla
    sana tam olarak
    yarın yazayım
    finasa giderlerine bak.
    sen diyorsun
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz
    Y.T.D İRONİ bu yazı

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Hocam öncelikle artık trilyon diye birşey kalmadı . Buna milyon demeye alışsanız iyi olur.

2. Konu Pınar et için çok borcu var diyen bir insanın bu işten ne kadar anladığı konusunda direk şüphe duyarım.

Pınar etin bankalara sadece 5 milyon TL gibi , herhangibir sanayi sitesindeki küçük bir KOBİ'nin bile ödeyebileceği kadar cuzi bir borcu var o kadar. Tbii ki finansal borçtan bahsediyorum Ticari borcu bunun çok üstünde.

Ama ticari borç ve alacak da dengeli gittiği için hiçbir şekilde Pınaret için çok borcu var tabirini kullanamazsınız. Pınar et belki de bu borsanın en az borçlu senedidir. Pınar süt deseniz belki biraz katılırım. Onun biraz banka borcu var ama Pınar etin borcu devede kulaktır.

500 milyon öz sermayesi olan bir şirket için 5 milyon borç hiçbirşeydir.

O yüzden ya tutarlı ve doğru bilgi vererek yorum yapalım yada hiç yapmayalım.

Saygılar.

Not : zaten 1.2 milyon finans gideri var demeye çalışmışsınız ama , zaten bu da başlı başına çok az bir meblağdır , kaldı ki karşılında daha fazla finans geliri de var. Dolayısıyla finansman giderinden eksi yazmıyor şirket.

2.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Hocam öncelikle artık trilyon diye birşey kalmadı . Buna milyon demeye alışsanız iyi olur.

2. Konu Pınar et için çok borcu var diyen bir insanın bu işten ne kadar anladığı konusunda direk şüphe duyarım.

Pınar etin bankalara sadece 5 milyon TL gibi , herhangibir sanayi sitesindeki küçük bir KOBİ'nin bile ödeyebileceği kadar cuzi bir borcu var o kadar. Tbii ki finansal borçtan bahsediyorum Ticari borcu bunun çok üstünde.

Ama ticari borç ve alacak da dengeli gittiği için hiçbir şekilde Pınaret için çok borcu var tabirini kullanamazsınız. Pınar et belki de bu borsanın en az borçlu senedidir. Pınar süt deseniz belki biraz katılırım. Onun biraz banka borcu var ama Pınar etin borcu devede kulaktır.

500 milyon öz sermayesi olan bir şirket için 5 milyon borç hiçbirşeydir.

O yüzden ya tutarlı ve doğru bilgi vererek yorum yapalım yada hiç yapmayalım.

Saygılar.

Not : zaten 1.2 milyon finans gideri var demeye çalışmışsınız ama , zaten bu da başlı başına çok az bir meblağdır , kaldı ki karşılında daha fazla finans geliri de var. Dolayısıyla finansman giderinden eksi yazmıyor şirket.
    Beyler pardon yanlış bilgi
    verdim kayle almayın

3.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    1.2 tirliyondan fazla
    sana tam olarak
    yarın yazayım
    finasa giderlerine bak.
    sen diyorsun
    Y.T.D İRONİ bu yazı

Terzico yine sallamaya devam ediyorsun. Hiç uslanmiyorsun anlaşılan seni yönetime şikayet etme vakti geldi. Artık yazdıklarının zerre iyi niyetli olmadığı aşikar. Şirketin ödemesi 2020 Mayıs ayı..bugünden davullu zurnalı kutlama yapıyorsun. Hiç mi vicdanın yok. 7000 bin çalışanı olan firma niye batsın. Batarsa ne geçecek eline. Vay efendim gerçekleri yaziyormussunda geç bu ayakları. Hangi gerçekleri. Ne gerçeği. Elin pici (fich) demişte demiş. İnsan hisse almak için bu kadar debelenmez. Sağa sola saldırmaz..

ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

4. borcu karıştırdım
    1.2 Dyo nun
    pardon
    petun borcu çok
    Az
    tekrar özür diliyorum
    pardon
    Y.T.D İRONİ BU YAZI

5.  Alıntı Originally Posted by Belekkimi Yazıyı Oku
    Terzico yine sallamaya devam ediyorsun. Hiç uslanmiyorsun anlaşılan seni yönetime şikayet etme vakti geldi. Artık yazdıklarının zerre iyi niyetli olmadığı aşikar. Şirketin ödemesi 2020 Mayıs ayı..bugünden davullu zurnalı kutlama yapıyorsun. Hiç mi vicdanın yok. 7000 bin çalışanı olan firma niye batsın. Batarsa ne geçecek eline. Vay efendim gerçekleri yaziyormussunda geç bu ayakları. Hangi gerçekleri. Ne gerçeği. Elin pici (fich) demişte demiş. İnsan hisse almak için bu kadar debelenmez. Sağa sola saldırmaz..

ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    pardon özür dilerim
    karıştırdım.
    Dyo nun Borcu la
    pardon pardon
    özür dilerim
    Pet un Borç çok Az
    Tekrar ozur dilerim
    Y.T.D İRONİ bu yazı

6.  Alıntı Originally Posted by Rowing Yazıyı Oku
    petun olarak borç çok çok az 1 .3 milyon sanırım ancaaaaaaaak 50 milyon dolar garantörlüğü var yaşar holding tahvil ödemesi yapmaz ise ki bu da şu an(5.90 kurdan ) 295 milyon tl yapar yıllık karı 60 olsa herşey yolunda gitse en az 5 yıl da biter temettü hissei olan petun belki uzun bir süre vermeyecek belki karıus fon o nedenle çıktı temettü vermeyen petun 2 tl bile fazla pinsu gibi olur

Bu borç olayı yine herkesin dilinde.

Arkadaşlar zaten bu tahvilin ödemesine bugün itibari ile tam 20 ay var ( 2020 mayıs ayında ödenecek ). Sanki hemen yarın ödenecek gibi bir algı oluşturuluyor.

Evet kurdan dolayı holding çok pis gol yedi ama zaten holding herhalde 2014 senesinde aldığı bu parayı , 2020 senesinde aynı kurdan öderim diye hesaplamıyordu. Diyelim ki ödeme vadesi geldiğinde EUR kurunu 7 TL olur diye düşünüyordu ama Mayıs 2020'de diyelim ki EUR kuru 8 TL oldu. Yani Holding düşündüğünden 250 milyon TL daha fazla gidere katlanmak zorunda kalır.

Bunu 1000 kere yazdım tekrar yazıyorum. Koskoca Yaşar Holding 250 milyon TL yüzünden batmaz kardeşim. En kötü ihtimal biraz daha fazla faiz ile borcu çevirir. Yada artık çevirmek istemiyorsa , satar bazı varlıklarını yada iştiraklerini ve borcu komple kapatır.

Bu yabancı neden satıyor bilmiyorum , belki Türkiye resesyona girecek önümüzdeki 2 sene iyi kar edemez diye satıyor olabilir. Ama eğer bu şirket batmıyacaksa bu fiyatlardan Pınar et ve süt satmak başlı başına enayiliktir. Hisse değeri daha da düşebilir . Satan olursa alıcı olmazsa düşer tabi ama bu benim dediğim hissenin borsa değerinden bağımsız bir söz.

Açın borsadaki gıda şirketlerinin tüm rasyolarına bakın. Pınar et ve süt kadar cazibi yok. Sadece sabır lazım bence. İşler düzelince mutlaka gerçek değerini bulacaktır.

7. Dyo nun topig sandım
    yanlış bilgi verdim
    Tekrarlıyorum
    Pet un borcu yok.
    veya çok az
    çok özür diliyorum.
    hatlar karıştı.
    zaten bilanço da
    görülüyor
    Dyo la karıştırdım
    özür dilerim
    Y.T.D İRONİ bu yazı

8. 5 TL yi de gördük....buradan da dönmezse artık 4.20 ler olur hedef...

Sayfa 143/613 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •