-

Originally Posted by
alenichev
Ama borcluluk onlar icin problem degil. Cunku onlarin risk primi cok dusuk. Italya icin bile problem degil.
Borcluluk cin icin problemdir. Cunku cin nufusundan dolayi her daim yuksek buyumeye sahip olmalidir ama son 10 yilda buyume oranlari yuzde 30 daralmistir. Tekrar yuksek buyumeye sahip olmasi icinse uretim yapmasi gerekir, uretim yapmasi icinde para gerekir. Borcu zaten gsyih in yuzde 280 ine ulasmis durumda
Turkiye icinse borc orani yuzde 55 seviyesindedir ve yuzde 50 uzerinde Turkiye hep krizlere girmistir.
Turkiye 230 milyar dolar olan kisa vadeli borcunu odeyemeyecektir cevirecektir. Ama korumaciligin ve faizlerin arttigi dunyada bunu nereye kadar surdurebilecek.
SM-C5010 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sizin gibi fikirleri olan mantıklı yazanları okumak ne güzel. Ama ülkenin yüzde 50sinin üstündeki ziyniyet malesef hep aynı kafada.
Çoban diyorki kriz mriz yok.
Koyunlar ‘ haklısın ‘
Çoban-Dolarları altınları bozun
Koyun ‘elbette’
Çoban - dolar düşecek
Koyun geldikleri gibi giderler.Nasıl çıktı , dış güçler çıkardı.Kim düşürdü iktidar düşürdü.Helal olsun onlara 
Döviz çıktığında batanlara ne oldu.Yada birikimi eriyen vatandaşlara ne oldu.
vatan sağolsun
-

Originally Posted by
alenichev
Ama borcluluk onlar icin problem degil. Cunku onlarin risk primi cok dusuk. Italya icin bile problem degil.
Borcluluk cin icin problemdir. Cunku cin nufusundan dolayi her daim yuksek buyumeye sahip olmalidir ama son 10 yilda buyume oranlari yuzde 30 daralmistir. Tekrar yuksek buyumeye sahip olmasi icinse uretim yapmasi gerekir, uretim yapmasi icinde para gerekir. Borcu zaten gsyih in yuzde 280 ine ulasmis durumda
Turkiye icinse borc orani yuzde 55 seviyesindedir ve yuzde 50 uzerinde Turkiye hep krizlere girmistir.
Turkiye 230 milyar dolar olan kisa vadeli borcunu odeyemeyecektir cevirecektir. Ama korumaciligin ve faizlerin arttigi dunyada bunu nereye kadar surdurebilecek.
SM-C5010 cihazımdan
Dolar /TL 5,40 gelir mi ?
-

Originally Posted by
kitapci34
''Geldikleri gibi giderler'' sözünü dolara uyarlayayım, nasıl çıktıysa öyle de düşer, ülkenin borçuluk oranlarını avrupa ve dünya ülkelerinın ortalamasıyla mukayese ederseniz, çıkarken bir operasyon olduğu ihtimalini gözardı edemezsiniz....
Düşme sebebi pattern olabilir mi ?
-

Originally Posted by
Burak
Burada mukayese ederken 1. dunya ulkeleri ile mi yoksa 3.dunya ulkeleri ile mi yapacagiz.
üç kere okuyun
-

Originally Posted by
chinawhite
Düşme sebebi nedir size göre?
Bence jöleli bey dolar toplayanlara kumpas kurdu
-

Originally Posted by
alenichev
SM-C5010 cihazımdan
Onlar ,onların derecelendirme kuruluşları (risk pirimi yüksek) dedikleri için öyle, gerçekten öylemidir tartışılır
-

Originally Posted by
andrewcardwell
Düşme sebebi pattern olabilir mi ?
ihtimal....
-

Originally Posted by
andrewcardwell
Dolar /TL 5,40 gelir mi ?
gelmez 
ytd..
Gönderi Kuralları