--------------------
ekonomiye..
Miras kanununa...
Evrensel hukuka..
Akla ziyan uygulamalar istenmektedir...
Gerçekleşirse dünyada (olmayan) itibarımız daha da kötüleşir...
Ve bizi de zarara ugratır...
bahçeli: Iş bankası hisseleri doğruca hazine'ye devredilmelidir
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Hürriyetten Ahmet Hakan yakında Hakan Atillanın serbest bırakılıp yollanacağını yazmış. Bu olursa herhalde dolar bir miktar daha gevşer... İlişkiler iyice düzeldi diyerekten...
Vakıfbank Özel Bankacılık 14 Eylül'de vade sonu 16 Ekim olacak şekilde 5.88 USD alım opsiyonu için prim veriyordu. O tarihte dolar kuru 6.17'ydi. Bugün kur 5.78.
Bugün vade dönüşüm var. 1 aylık vade için opsiyon bilgisi aldım. Minimum 5.60 USD'den prim çıkabilir dediler. Öngörülerinin yine başarılı olacağını varsayarsak Ekim ortası kurun 5.50'lerde olmasını bekleyebiliriz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hükümet hem doları hem faizi tutmaya çalışıyor ama maalesef artık o gücümüz yok. Biri elimizden kaçacak sonunda. Öncelik enflasyon ise doları, büyüme ise faizi tutacağız. Her ikisini birden tutmakta ısrar edersek ikisini de elden kaçıracağız.
Hükümet hem doları hem faizi tutmaya çalışıyor ama maalesef artık o gücümüz yok. Biri elimizden kaçacak sonunda. Öncelik enflasyon ise doları, büyüme ise faizi tutacağız. Her ikisini birden tutmakta ısrar edersek ikisini de elden kaçıracağız.
Malum şahıs daha 2-3 ay önce Nato toplantısında dolar 4,80TL iken "Dolar düşecek, bunu bilerek söylüyorum" demişti. Bunu da hatırlatalım, inanan varsa...
Yer İmleri