Şimdi misal gelecek ay dolar 8 olacak desem ,yok ya saçmalama dermisiniz.Sorarsınız değil mi neden böyle düşündüm.Olasılığı baya mümkün bir olay .Bu memlekette dolar zamanında neler neler yaptı o yüzden bizim halkımız ucuz dolar sever)))))))5 lere çeksinler bakın vatandaş kaç milyar dolar alıyor
)))))))
Enflasyonda net bir iyilesme gorulme olasiligi olsaydi 10 yillik degil en basta 2 yilliklar duserdi.
10 yilliklar icinde bir cok seyi barindirir. Bunlarin en basinda uzun vadeli enflasyon, risk primi gelir.
Eger senin 2 yillik faizlerin 10 yilliklarin uzerine cikmis ise orada ekonomiye dair problem vardir.
Enflasyon bir noktadan sonra elbette ivme kaybedip dusecektir ama bu oyle hizlica olmaz.
Ornegin gelecek yil 2 ceyrekten itibaren enflasyonda olumlu baz etkileri olacak.
Tahvil faizlerinde net dusus once faiz artirmak ve sonrasinda yavas yavas dusurmekle olur ama su anda Turkiye bunu yapacak noktada degil.
Ağam Ramazan Kurtoğlu na rakip olursun diyim ben sana.![]()
Bir sorunun muhattabı ülkeyi yönetenler
İş bankasının dolarla faizle alakası yok
Foreks ve tahvile cevap verdim zaten
Cds oyunu dediğin + 2.5-3 faiz olarak bankaların sendikasyon yenilemelerine, eurobond ihraçlarımıza da 7.5 puan olarak yansıyor zaten. Pek bir oyun değil hani. 5 yıllık eurobonda 7.5 faiz vermek zorunda olan ülkeleri rahatlıkla bulabilirsiniz misal. Kategorimizi görmek için.
Her olayın altında birşey aramayın. Akışına bırakın. Rahatlayın.
Ha ben dolar falan almam .Asıl katakulli onsta dönüyor ve dönecek bence.)))))))))O yüzden her seviyeden gram altına devam.
Siz öyle yapın, ben bildiğimi yapayım![]()
Hepimiz aynı yöne baksakta gördüklerimiz farklı olabilir. Nerden baktığımıza bağlı.
Paylaştığım başlıkların dolar ve faiz ile ilgili olduğunu biliyorum.
Daha fazla yazmayayım dolar düştü troll yazdı demesinler![]()
Şunu da eklemek yanlış olmaz dediğin 3/4 long pozisyonlar karşılığı tabii var ancak 6,50 üzeri taze çok pozisyon geldi karşılıksız
Saygılar, Bol kazançlar
hakuna matara....memento mori.
Saddamın öldüğüne inanmayan halk yıllarca ordusuyla ha şuradan gelecek ha buradan gelecek diye beklemiş ya bizimki de biraz o hesap. Bilerek devalüasyon yaptılar, vay Akp şirketlerinin trilyon doları var yurt dışında vs vs uzayıp gider. Bu kadar becerikli değiller ağam. Keşke olsalardı da bu duruma düşmeseydik. Evet ülkeye zaman zaman kaynağı bilenen ama açıklanmayan döviz girişi oluyor. Hep olmuş zaten. 4 milyar 10 milyar 15 milyar belirli dönemlerde. Özellikle seçim öncesi dönemlerde. Yeni bir şey değil. Bu para girer çıkar. Sahipli para. Ve miktarı ve amacı ülkeyi düze çıkarmak borcunu ödemek değil. Belli bir süre yalancı bahar getirebilmek.
Yer İmleri