Orhan bey elinize sağlık.
KZ eğrisi flat olduğunda renksiz(gri) işlemde açık mavi.
KZ eğrisinde açık mavi kısımları birleştiren yeni bir KZ eğrisi çizgisi oluşturulabilirmi?
yani bu filtrenin yaptığı yeni KZ ı net görebilsek. örneğin sistem KZ eğrisi 90bini aşağı kırınca flat olmuş, 80bini yeniden yukarı kırınca sistem pozuna geçmiş. aradaki 10bin kazancı eski getirinin üzerine ekleyerek giden bir eğri. mümkünmü?
Bu yeni yapıyla ilgili uyarıda bulunmak istiyorum. Sn. Matador38 eğer nick benzerliği yoksa Saraylı'nın nalıncı keseri uygulamasını hatırlayacaktır.
Geçmişte k/z eğrisi ile etkileşimli sistemler üzerinde çalıştığımda bu yapının max dd ile beraber sistem getirisini de düşürdüğüne tanık oldum. Yapı öncesi 10 getiri ve 5 max dd ise, yapı sonrası 5 getiri 2,5 max dd gibi kabaca bir durum ortaya çıkıyordu. Yapı öncesi getiriyi yakalamak için önceki kaldıracı x 2 - x 3 gibi uygulamak gerekiyor ve bu durumda sonuç yapı öncesi ile aynı duruma geliyordu. Tecrübe ettiğim duruma göre; bu yapı sonrası getiri eğrisinin salınımının azalmasına bakıp kaldıracı çok yüksek kullanmamanızı öneriyorum. Yapı sonrası salınımın azaldığı yüzde kadar kaldıracı ayarlamak gerekiyor.
sn. flexy nalıncı keserini hatırlıyorum ama ben onu tam olarak uygulayamadım. sonuçları dediğiniz gibi olabilir. bu mantığında sonuçları ne olacak diye merak ediyorum. örneğin sistemin getiri performansı iki durumda şöyle oldu. max DD KZ eğrisinin işlemi durdurduğu dönemde de hesaplanmaya devam etmiş.
![]()
sn orhan bey, kz değişmesin diye verdiğiniz 2. sistemde yatay çizgiler etkin değil , çalışmıyor. emeğinize teşekkür ederim.
kz eğrisi ile ilgili sistemi sn anonim daha önceki senelerde, belki önceki forumda vermişti. bende kazanınca kumar masasından kalkan sistem adıyla bir sistem önerisinde bulunmuştum. o zaman kimsenin pek dikkatini çekmemişti. lakin elimizde sn ümit in elindeki sistemler olmadığından bir şekilde zarardan kaçınmamız gerekiyordu. buna karşın forumdada değinildi, nedenini bilmediğim bir nedenle(kz eğrisi ile ilgili) robot zaman zaman al-sat yada sat- al yapıyordu. bu nedenle tam kullanamadım. manuel olarak olabildiğince uygulamaya çalıştım, devamlı ekran başında da olmadığından tam uyamadım.
bu nedenle değişmeyen kz eğrisi önemli.
Yer İmleri