Sayfa 82/1000 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 649 - 656 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. O %25 vergiye göre elinize net geçecek değer, vergi oranı da değiştirilebiliyor.

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : Epicurist; 31-10-2018 saat: 16:36.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    teşekkürler. ben manuel yapıyorsunuz sanıp sormuştum. mantığını öğrenmek için.
    https://www.wikihow.com/Calculate-Yield-to-Maturity şuraya baktım da. pardon. öğrenmesem de olurmuş

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    teşekkürler. ben manuel yapıyorsunuz sanıp sormuştum. mantığını öğrenmek için.
    Manuel yapmıyorum ama mantığını biliyorum. Burada manuel yapan arkadaşlar da vardı.
    http://www.moneychimp.com/articles/f.../fmbondytm.htm

Burada nasıl yapıldığı var; kısaca aldığınız fiyat ile size ödenecek faiz ve anaparanın bugüne getirilerek kıyaslaması ile bulunan değer.

Saygılar.

4. yok hocam sizin yöntem iyidir mantığını da anlamayıvereyim.

5. Hesaplama zor ama aslında mantık çok zor değil. Bir de şöyle anlatmaya çalışayım yanlışım varsa bilen düzeltsin.

Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Hesaplama zor ama aslında mantık çok zor değil. Bir de şöyle anlatmaya çalışayım yanlışım varsa bilen düzeltsin.

Ileride alacağımız kuponları ve anaparayı hangi faiz ile iskonto edelim ki bugün bono için ödediğimiz bedele ulaşalım. Mevduat gibi düşünürseniz yatırdığınız günkü ve vade sonundaki değerleri bildiğiniz zaman bileşik faizi bulmak gibi. Tek fark (iși zorlaştıran şey) bunu her kupon için ve anapara içinde yapmamızın gerekmesi.

Saygılar.

7. bir ahiret sorusu daha..

diyelim ben gittim tayyarbank'tan tr eurobond aldım. bir süre sonra tr değil ama tayyarbank topu dikti...

1) (sanmıyorum ama) benim eurobondların üstüne soğuk su mu içiyorum?
    2) eurobondlar bir şekilde kurtuluyorsa (euroclear vs), sonrasının kupon ödemeleri ne oluyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir ahiret sorusu daha..

diyelim ben gittim tayyarbank'tan tr eurobond aldım. bir süre sonra tr değil ama tayyarbank topu dikti...

1) (sanmıyorum ama) benim eurobondların üstüne soğuk su mu içiyorum?
    2) eurobondlar bir şekilde kurtuluyorsa (euroclear vs), sonrasının kupon ödemeleri ne oluyor?
    Bence o eurobondlar Euroclear sisteminde senin adina saklanmazlar, tayyarbank adina saklanirlar.
    Tayyarbank gumleyince senin eurobondlar da giderler.
    Aynisi tayyarbank'da acilan bir yatirim hesabi uzerinden alinan yurtdisi hisse senetleri icin de gecerlidir.
    Bu nedenle yana yakila yurtdisi bir bankada ikamet orada olmadan nasil yatirim hesabi acilir diye bir arasyis icindeyim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 82/1000 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •