Sayfa 535/930 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 4,273 - 4,280 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Eurobondu al sonra döviz düşer diye viopda shortu aç, Eurobondan kazan Short dan kaybet topla kazancı kaybı toplamda 7 yada bilemedin 10 m. kar et. Bumudur yatırım anlayışı ozaman madem riski sevmiyorlar yatır sene başında faize al sana kemiksiz 60 m kar. Emin olun azıcık akılları olsa 0.35 kuruş temettü almamız kaçınılmazdı bu yüzden bu embesil yönetimi kimse savunmasın bana riski minimize ediyorlar diye.

2. Bu yatırım şekli klasik bir sistemdir ve en yüksek getiriyi sağlar(dı) bu sene işler tersine döndü.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Eurobondu al sonra döviz düşer diye viopda shortu aç, Eurobondan kazan Short dan kaybet topla kazancı kaybı toplamda 7 yada bilemedin 10 m. kar et. Bumudur yatırım anlayışı ozaman madem riski sevmiyorlar yatır sene başında faize al sana kemiksiz 60 m kar. Emin olun azıcık akılları olsa 0.35 kuruş temettü almamız kaçınılmazdı bu yüzden bu embesil yönetimi kimse savunmasın bana riski minimize ediyorlar diye.
    Sn. Flameng,
    Bu konuda, grubun cogunluguyla anlasamayacagimizi kabul etmemiz gerek maalesef.

Belki biraz da ellerindekini degerlendirmek adina, polyanna gibi davranmayi seciyorlar.

Dediginiz gibi sifir risk isteyen gider amerikanin 10 yilligini alir degil mi, sen onlarca farkli yerli sirketin bonosunu al riski kabullen.
    Bir suru sirketin, bankanin tl usd bonosunu al ama eurobondlar icin shortladim de. Oldu canim...

Ben daha once de soyledim, ufak bir danisikli dovus var bence, isyatirim ve finans kurulusu arasinda.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    imza yok.

4. Kesinlikle bir danışıklık var bencede liseden yeni mezunu getir şu hareketleri yapmaz.

5.  Alıntı Originally Posted by Gkhn Yazıyı Oku
    Sn. Flameng,
    Bu konuda, grubun cogunluguyla anlasamayacagimizi kabul etmemiz gerek maalesef.

Belki biraz da ellerindekini degerlendirmek adina, polyanna gibi davranmayi seciyorlar.

Dediginiz gibi sifir risk isteyen gider amerikanin 10 yilligini alir degil mi, sen onlarca farkli yerli sirketin bonosunu al riski kabullen.
    Bir suru sirketin, bankanin tl usd bonosunu al ama eurobondlar icin shortladim de. Oldu canim...

Ben daha once de soyledim, ufak bir danisikli dovus var bence, isyatirim ve finans kurulusu arasinda.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    sn Gkhn,
    portföy yönetimi konusunda yönetim oldukça muhafazakar davranıyor. 90lı yıllardan bu yana bu çizgide hareket edilmiş ve bu anlayış değişecek gibi de değil. burada asıl üzerinde kafa yormamız gereken ise bence, iki hafta önce yaşanan fiyat hareketliliğidir. böylesi bir fiyat hareketliliğini hepimiz bekliyorduk belki de. sonuçta portföy değerinin her geçen gün arttığı günlerdi. ama hisse fiyatı hızla geri geldi. ben 0,83-0,84 kademesinde dinlenmeye çekilmesini bekliyordum, ama 0,79 kademesinde bile alım fırsatı sundu. bu hareketlerin elbet bir karar vericisi var. her kademede alışılmışın dışında bir hacmin oluşunu olabilirlik sınırları içinde değerlendirsek bile, 0,79 kademesinde tekrar alım fırsatı sunması bende biraz şaşkınlık yarattı açıkçası. ha 0,80 altında her kademede ağırlığımı arttırırım tabii, o başka. (%10 luk ani fiyat artışlarında portföyün 2/5 i çıkılabilir belki de. %10luk gelir vergisini de düşünürsek 1 yıldan fazla tutulan lotlar için net kar demek bu. 10 kuruş aşağıdan da geri alındığı düşünülürse inanılmaz bir fırsat olmuş oluyor. ama bu tür fısatlarda hisse fiyatının özellikle baskılanabileceğini de düşünüyorum. ) hisse fiyatı şu an 0,87-0,88 civarında olsa belki de hiç birimiz portföy yönetimini gündeme getirmeyi kayda değer bulmayacaktık. 2018 Mart ayından bu yana topluyorum ama ismen ile birlikte yıllardır takip ettiğim bir kağıttır isyat. 2016 yılında 1 lira altında ismen yatırımcılarının umutsuzca kağıdı terk ettiğini de bilirim. peki sonra ne oldu? kağıt 2 lira üstüne taşındı. vadeli mevduatta kalacağına burada kalsın para. gün gelir altında kalır getirisi, gün gelir üstünde. olur da bir gün birileri taşırsa kağıdı, o da piyango olur..

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

6.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    4 ay önce panoma astığım not sene sonu 234.800 Net aktif değeri beklerim.
    Dağıtacağı temettü 18.70 kuruş temettü beklerim.

sn fLameng,

Aralık sonu portföy büyüklüğü beklentiniz Ekim sonu itibariyle neredeyse gerçekleşmiş gibi. dünkü portföy büyüklüğü 233 milyondu. gerçi bugün geri çekilme olmuş ama Kasım ve Aralık ayları da inşallah güzel geçer de hep birlikte güleriz..

"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

7.  Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    sn fLameng,

Aralık sonu portföy büyüklüğü beklentiniz Ekim sonu itibariyle neredeyse gerçekleşmiş gibi. dünkü portföy büyüklüğü 233 milyondu. gerçi bugün geri çekilme olmuş ama Kasım ve Aralık ayları da inşallah güzel geçer de hep birlikte güleriz..

Beklentim Kötünün en iyisi idi şu an için gerçekleşti.Malesef bu rakamları konuşmamamız gerekirdi ama bunuda şükür! diyelim.
    Çünkü diyeceğim odur ki İşyat bir sanayi değil (nakit Cash) dolu olan bir yasal tefeci ve bu sene diğer senelere nazaran daha iyi net kar yapmasını beklerdim çünkü nakitin değeri geçen seneye göre kat be kat arttı,ve sizin elinizde bunca nakit var iken saçma sapan hareketler ile ki bana göre öyle başkası bu şekilde düşünmeyebilir iç ettiler güzelim seneyi.Tekrar diyorum bu yıl 70 milyona çıkabilirdi net karımız neyse fazla uzatmayalım dediğiniz gibi inş güzel geçer sayın nostromo hayırlı cumalar,bol kazançlar.

8. yeni zirve hayırlı olsun arkadaşlar : güncel veri: 233,624,438.68 // 1.454704 . bu veriye göre 90 - 95 krşlarda olması gerekiyor.bunu geçen senenin verisine göre uyarlayıp söylüyorum .temettüyü veri olarak 1,50 den - hisse fiyatı olarak 1,06 dan vermişti.şu haliyle 90-95 olması gerekir diye düşünüyor ve hızlı bir çıkış olacağı kanaatindeyim. ama bu yükseliş sene sonuna ve hatta temettüye sarkabilir eger veri bu şekil gider ve geçen seneyi devirirsek 1,10-1,15 bandına gelebilir. geçen seneyi hatırlayanlar varsa 12 aylık bilanço açıklandığında akşamı beklemiş ve bir tavan koymuştu,geçen senenin verisini geçersek bu sefer 2 tavan gelebilir bir anda, ve sonra temettüye kadarda 1,10-1,15 e çıkabilir. y.t.d.

Sayfa 535/930 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •