Originally Posted by
Gkhn
Sn. Flameng,
Bu konuda, grubun cogunluguyla anlasamayacagimizi kabul etmemiz gerek maalesef.
Belki biraz da ellerindekini degerlendirmek adina, polyanna gibi davranmayi seciyorlar.
Dediginiz gibi sifir risk isteyen gider amerikanin 10 yilligini alir degil mi, sen onlarca farkli yerli sirketin bonosunu al riski kabullen.
Bir suru sirketin, bankanin tl usd bonosunu al ama eurobondlar icin shortladim de. Oldu canim...
Ben daha once de soyledim, ufak bir danisikli dovus var bence, isyatirim ve finans kurulusu arasinda.
Sent from my iPhone using Tapatalk
sn Gkhn,
portföy yönetimi konusunda yönetim oldukça muhafazakar davranıyor. 90lı yıllardan bu yana bu çizgide hareket edilmiş ve bu anlayış değişecek gibi de değil. burada asıl üzerinde kafa yormamız gereken ise bence, iki hafta önce yaşanan fiyat hareketliliğidir. böylesi bir fiyat hareketliliğini hepimiz bekliyorduk belki de. sonuçta portföy değerinin her geçen gün arttığı günlerdi. ama hisse fiyatı hızla geri geldi. ben 0,83-0,84 kademesinde dinlenmeye çekilmesini bekliyordum, ama 0,79 kademesinde bile alım fırsatı sundu. bu hareketlerin elbet bir karar vericisi var. her kademede alışılmışın dışında bir hacmin oluşunu olabilirlik sınırları içinde değerlendirsek bile, 0,79 kademesinde tekrar alım fırsatı sunması bende biraz şaşkınlık yarattı açıkçası. ha 0,80 altında her kademede ağırlığımı arttırırım tabii, o başka. (%10 luk ani fiyat artışlarında portföyün 2/5 i çıkılabilir belki de. %10luk gelir vergisini de düşünürsek 1 yıldan fazla tutulan lotlar için net kar demek bu. 10 kuruş aşağıdan da geri alındığı düşünülürse inanılmaz bir fırsat olmuş oluyor. ama bu tür fısatlarda hisse fiyatının özellikle baskılanabileceğini de düşünüyorum. ) hisse fiyatı şu an 0,87-0,88 civarında olsa belki de hiç birimiz portföy yönetimini gündeme getirmeyi kayda değer bulmayacaktık. 2018 Mart ayından bu yana topluyorum ama ismen ile birlikte yıllardır takip ettiğim bir kağıttır isyat. 2016 yılında 1 lira altında ismen yatırımcılarının umutsuzca kağıdı terk ettiğini de bilirim. peki sonra ne oldu? kağıt 2 lira üstüne taşındı. vadeli mevduatta kalacağına burada kalsın para. gün gelir altında kalır getirisi, gün gelir üstünde. olur da bir gün birileri taşırsa kağıdı, o da piyango olur..
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann
Yer İmleri