-
Amerikali karikaturisti, yazar, mizahci, gazeteci, oyun yazari James (Grover) Thurber’in olum yildonumu (2 Kasim 1961)

“Bir gun ogleden sonra, koskocaman bir kurt, karanlik bir ormanda pusu kurmus, buyukannesine sepetle yiyecek goturecek kucuk kizi beklemeye baslamis. Sonunda kucuk kiz karsidan gorunmus. Elinde de gercekten bir sepet dolusu yiyecek varmis. ‘O sepeti buyukannene mi goturuyorsun?’ diye sormus kurt. Kiz da, ‘Evet,’ diye cevap vermis. Kurt bunun uzerine, buyukannenin nerede oturdugunu sormus. Kiz tarif etmis, kurt da donup uzaklasmis.
Kucuk kiz kapiyi acip buyukannesinin evine girince, yatakta gecelikli ve boneli birisinin yatmakta oldugunu gormus. Ama yataga uzakligi sekiz metre kalinca, bunun buyukannesi olmayip kurt oldugunu anlamis. Cunku Metro Goldwyn-Mayer’in aslani, bizim baskana ne kadar benzerse, bir kurt da bir buyukanneye ancak o kadar benzeyebilir. Gecelik giyse bile. Bunun uzerine, kucuk kiz, sepetinden bir Colt otomatik cikarmis ve kurdu hemen vurup oldurmus.”

“Butun sorulari bilmektense bazi cevapları bilmek daha iyidir.”
-
Friends dizisinin Dr.Ross Eustace Geller karakterine hayat veren Amerikali aktor David Schwimmer’in dogum gunu (2 Kasim 1966)

-
Italyan film yonetmeni, senarist ve sair Pier Paolo Pasolini'nin olum yildonumu (2 Kasim 1975)

"Ben olume mahkum edilmis bir kisinin
yasayabilecegi gibi yasadim orada. Onursuzluk, issizlik, sefalet
Annem bir sure sonra hizmetci olarak calismaya basladi.
Ve ben bu illetten bir turlu kurtulamadim
Cunku ben bir kucuk burjuvayim
ve bilmem gulumsemeyi Mozart gibi..."

"Io vivevo come può vivere un condannato a morte
sempre con quel pensiero come una cosa addosso,
disonore, disoccupazione, miseria.
Mia madre si ridusse per qualche tempo a fare la serva.
E io non guarirò mai più di questo male.
Perché io sono un piccolo borghese, e non so sorridere... come Mozart."

"Iletisim kuramamak degildir olum, artik hic mi hic anlasilamamaktir."

"Hayati siddetle umitsizce seviyorum. Saniyorum bu siddet ve umitsizlik beni sona tasiyor.Bu hayat aski bende kokainden daha beter bir aliskanlik haline geldi.Sinirsizca, sonsuz bollukta var bu ve hicbir seye malolmuyor.Ve bir nefeste tuketiyorum onu.Nasil sonlanacak bilmiyorum."
-
Michael Jackson, Thriller sarkisini 2 Kasim 1983 tarihinde Epic ve CBS etiketleriyle yayinladi.
-
1950 ve 60'li yillarin uzun metrajli filmlerinin Italyan aktrisi Milly Vitale'nin olum yildonumu (2 Kasim 2006)

-
Ridley Scott'in yonettigi, Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor'in rol aldigi biyografi-suc-drama Amerikan Gangsteri (American Gangster), 2 Kasim 2007 tarihinde vizyona girdi.

-
“Diri diri atese atilmis, kamyon tekerleri altinda kalmis, bir incir agacina asilmis bir kedi gibiyim , ama, yedi canindan en azindan altisi geri kalmis, kan corbasina donusmus bir yilan, yarisi yenilmis bir yilanbaligi gibi, yumulu gozlerin altinda cokmus yanaklar, kafaya serpili igrenc saclar, cocuk kolu gibi incecik kollar, gebermek istemeyen bir kedi, Belmondo Alfa Romeo'sunun direksiyonunda ozsever bir kurgu mantiginda zamandan kopuyor, katiyor kendini: pes pese gecen saatlerin sikintisiyla... ogle sonrasinin olurucu parlakligiyla hicbir ilgisi olmayan goruntulere... Anlatamamak degil olum, olum artık anlasilamamak.” P.P.Pasolini

“Sono come un gatto bruciato vivo, pestato dal copertone di un autotreno, impiccato da ragazzi a un fico, ma ancora almeno con sei delle sue sette vite, come un serpe ridotto a poltiglia di sangue un’anguilla mezza mangiata le guance cave sotto gli occhi abbattuti, i capelli orrendamente diradati sul cranio le braccia dimagrite come quelle di un bambino un gatto che non crepa, Belmondo che «al volante della sua Alfa Romeo» nella logica del montaggio narcisistico si stacca dal tempo, e v’inserisce Se stesso: in immagini che nulla hanno a che fare con la noia delle ore in fila…col lento risplendere a morte del pomeriggio…La morte non è nel non poter comunicare ma nel non poter più essere compresi.”
-
“Sadece sair olarak yasamak isterim cunku hayat yalnizca kendisiyle ifade edilir./ Io vorrei soltanto vivere pur essendo poeta perché la vita si esprime anche solo con se stessa.” Pasolini
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri