Sayfa 16/1012 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Günaydın herkese, dolar bu aralar deniz gibi bir dalgalanıyor bir hafta durgun vaziyette devam ediyor. Çok rengini belli etmiyor olsa da biraz daha aşağıya geleceği kanısı hakim. Stopaj konusunda bankacılar ikiye bölündü devam edecek diyenler ve etmeyecek diyenler. Etmeyecek diyenlerin tezi faizlerin kasım ayı sonuna kadar düşmeye devam edeceği ve uzun vade bağlamak isteyenlerin düşük faizden bağlanmasına sebep olunacağı.(Bu kesim 2019 da faizlerde tekrar artışı öngörüyorlar) Diğer kesim ise hükümetin faizlerin düşmesini istediğinden psikolojik görüntü olarak düşürülmesi ama mevduatçıyı tutmak için stopajda gizlenen 2 puanın mevduatçıya fırsat olarak verilmesine devam edilmesi görüşündeler. Kendi kanaatim ise bu kararsızlık ve ikilemlere takılmadan para lazım değilse 180 gün bağlayıp rahat etmek. Dolarda şu bir hafta içinde 5,6 dan terste olanları görünce gerçekten üzülüyorum. Para kolay kazanılmıyor neticede çoluk çocuğumuz için bu birikimleri yaparken sadece kendimizi tatmin edebilme adına riskli yatırımlardan böyle belirsiz dönemlerde biraz uzak kalmak daha doğru olacaktır diye düşünmeye başladım.

2.  Alıntı Originally Posted by bonocu78 Yazıyı Oku
    Stopaj indiriminin devam edip etmeyeceği belli değilken hesaplamalara yardımcı olur...

BİR YIL VADEDE TL Mİ, USD Mİ CAZİP?

https://www.youtube.com/watch?v=sKN7I7iBRwo
    Ekim 2019 da 6,62 yi rahatlıkla geçeceğini düşünüyorum doların.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Korkup yastık altına gidenler geri dönüyor...
    Korkudan mı yoksa dış borç ödemesi, negatif faizde tutmak istenmemesi, ileride dövizde artış olacağı beklentisi ile buralardan alayım düşüncesi mi?

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

4. arkadaşlar T-BANK mevduat faizin de listenin başında yer alıyor, bu bankanın bilançosu hiç konuşuldu mu? durumu nasıl vs. kritik bir dönemden geçiyoruz bilen var , bilmeyen var biraz konuşulsa iyi olur diye düşünüyorum..

saygılar,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    6.25% faiz artirimi oldugu dakikalarda HSBC subesinde idim.
    Bloom da acikti.
    Karar herkes icin buyuk bir surpriz oldu.
    En yuksek tahminler bile 4% seviyesinde idi.
    Dolares birden gun icinde reisin konusmasi ile ogleden once gordugu 6.57 seviyelerinden once yavas sonea da aciklama ile dususunu hizlandirarak 6.06 ya kadar gevsedi. Ama oradan sert bir sekilde 6.20 seviyelerine kadar sicradi. Fiyat hareketleri takip edilemeyecek kadar hizli idi.
    Telefonlar deli gibi calmaya basladi.
    Normalde cok sakin olan subeye bir anda 5-10 kisi geldi.
    Internetten dolar alamamislar, subeye kosturmuslar.
    Subeden alanlar benim gorebildigim kadari ile en dusuk 6.16 dan alabildiler.
    Ben de sessiz sedasiz panik icinde dolar almaya kosanlari izledim.
    Ortalik sakinlesince musteri temsilcim ile sohbete devam ettim.
    Kanaatim o kadar kisinin kosturup dolar almasindan sonra dolardan cok da bir sey olmayacagi yonunde idi.
    Ertesi gun ogrendim ki sadece o gun 2 milyar dolar almislar yerlesikler.
    Hep sunu dusunmek lazim.
    Cogunluk hakli cikamaz.
    Cogunluk para kazanamaz.
    Cogunlugun kazancini azinlik odeyemez.
    Her zaman birbirinden haberli ve koordineli hareket eden az sayida buyugun buyuk kazancini birbirinden habersiz, daginik ve koordinasyonsuz hareket eden cok sayida kucugun kucuk zarari olusturur.
    Her turlu piyasada, her turlu harekete bu acidan bakmakta fayda oldugunu dusunuyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    6.25% faiz artirimi oldugu dakikalarda HSBC subesinde idim.
    Bloom da acikti.
    Karar herkes icin buyuk bir surpriz oldu.
    En yuksek tahminler bile 4% seviyesinde idi.
    Dolares birden gun icinde gordugu reisin konusmasi ile gordugu 6.57 seviyelerinden dususunu hizlandirarak 6.06 ya kadar gevsedi. Ama oradan sert bir sekilde 6.20 seviyelerine kadar sicradi. Fiyat hareketleri takip edilemeyecek kadar hizli idi.
    Telefonlar deli gibi calmaya basladi.
    Normalde cok sakin olan subeye bir anda 5-10 kisi geldi.
    Internetten dolar alamamislar, subeye kosturmuslar.
    Subeden alanlar benim gorebildigim kadari ile en dusuk 6.16 dan alabildiler.
    Ben de sessiz sedasiz panik icinde dolar almaya kosanlari izledim.
    Ortalik sakinlesince musteri temsilcim ile sohbete devam ettim.
    Kanaatim o kadar kisinin kosturup dolar almasindan sonra dolardan cok da bir sey olmayacagi yonunde idi.
    Ertesi gun ogrendim ki sadece o gun 2 milyar dolar almislar yerlesikler.
    Hep sunu dusunmek lazim.
    Cogunluk hakli cikamaz.
    Cogunluk para kazanamaz.
    Cogunlugun kazancini azinlik odeyemez.
    Her zaman birbirinden haberli ve koordineli hareket eden az sayida buyugun buyuk kazancini birbirinden habersiz, daginik ve koordinasyonsuz hareket eden cok sayida kucugun kucuk zarari olusturur.
    Her turlu piyasada, her turlu harekete bu acidan bakmakta fayda oldugunu dusunuyorum.
    Syg,
    tabi söylediklerinizin hepsi doğru , kapitalist sistem, vahşi kapitalizm esasen budur.. koordineli hareket eden büyük akıl, büyük sermaye vs..

zaten kriz diye bir şey de yok, krizler üretilir. peki neden? çok sayıda küçüğün "küçük" zararı olması için, tırnak içine aldım zira büyüklere göre o küçük zarar küçüklere göre büyük olabiliyor.

daha açık ifadeyle MEŞRU HIRSIZLIK YAPILIYOR. bu yapılmak zorunda mı? elbette değil ama dünyayı yöneten/ yön veren insanlar bunu istiyorlar yani yapacak bir şey yok.

"meşru sömürü sistemi" evet bunu ister istemez kabul ediyoruz, peki bu nedir? vergilerin bütün ağırlığını alt ve orta gelir tabakaya yüklenmesi... ama bu tür krizler işin tabir i caiz ise KAYMAĞI oluyor. kaymaksız şerbetli tatlı olmaz mı ? tabi ki olur ama bu insanlar maalesef kaymaklı kadayıf istiyorlar.

gerçek şu ki; dolar 7.20 olması istendiği için oldu şimdi de 5 tl olması gerektiği iiçin oluyor. bütün mesele BİRİLERİN (SIRADAN İNSANLAR) CEBİNDEN ALIP BAHSETTİĞİNİZ İNSANLARIN CEBİNE GİRMESİ.

bu yolda yapılacak herşey mübah/meşru ve saygı duyulacak bilimsel temeli olan yatırımlar. (yersen)

syg,

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben sadece temettuler dolgun aciklanirsa neselenebiliyorum artik.

Yoksa fiyat hareketleri beni neselendiremiyor.

Sen soyle bana tuprs ne verir Nisan 2019 da?

Isyatirim 18 TL diyormus ama ben hic inanmiyorum.

Syg,
    Burada 2019 yılı için temettü tahminleri verilmiş.
    https://kanalfinans.com/raporlar/bor...ler-is-yatirim
    ama önümüzdeki yıllar temettücüler için zor olacak gibi.

8. Herkese selamlar... sn arkadaşlar bir sorum olacak acaba 2008 morgate krizini önceden biliyor olsa idiniz 2008 öncesi ve sonrasındaki pozisyonlarınız ne olurdu? Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
    ALDIĞIM HİSSEYİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANIN DEFTERİNİ DÜRERİM... YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...

Sayfa 16/1012 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •