Günaydın herkese, dolar bu aralar deniz gibi bir dalgalanıyor bir hafta durgun vaziyette devam ediyor. Çok rengini belli etmiyor olsa da biraz daha aşağıya geleceği kanısı hakim. Stopaj konusunda bankacılar ikiye bölündü devam edecek diyenler ve etmeyecek diyenler. Etmeyecek diyenlerin tezi faizlerin kasım ayı sonuna kadar düşmeye devam edeceği ve uzun vade bağlamak isteyenlerin düşük faizden bağlanmasına sebep olunacağı.(Bu kesim 2019 da faizlerde tekrar artışı öngörüyorlar) Diğer kesim ise hükümetin faizlerin düşmesini istediğinden psikolojik görüntü olarak düşürülmesi ama mevduatçıyı tutmak için stopajda gizlenen 2 puanın mevduatçıya fırsat olarak verilmesine devam edilmesi görüşündeler. Kendi kanaatim ise bu kararsızlık ve ikilemlere takılmadan para lazım değilse 180 gün bağlayıp rahat etmek. Dolarda şu bir hafta içinde 5,6 dan terste olanları görünce gerçekten üzülüyorum. Para kolay kazanılmıyor neticede çoluk çocuğumuz için bu birikimleri yaparken sadece kendimizi tatmin edebilme adına riskli yatırımlardan böyle belirsiz dönemlerde biraz uzak kalmak daha doğru olacaktır diye düşünmeye başladım.
Yer İmleri