Sayfa 187/1230 İlkİlk ... 871371771851861871881891972372876871187 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Ek 20642

Üstadım bu portfoy için ne düşünüyorsunuz
    Valla bu portföyü olan kişi üstat olmustur zaten...süz işi cozmussunuz diyecek bir şeyim yok��

Hisse seçimleri, giriş zamanları, oranlar vs gayet iyi...zaten iş disiplini yaptığın tablodan belli, benim için olmazsa olmazdır disiplin.

Tek diyeceğim, çimsa yukarıda belirttiğim sebeplerle yakışmamış portföye..onun da ağırlığı %4 olunca, nazarlık gözüyle bakılabilir, tekrar tebrikler.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Tabii ki saplanıp kalmamak önemli.. mesela beklentin gerçekleşmiyorsa, gitmeyene yeni para sokmadan, gidene ilave yatırım yapılmalı...bir de endeksle paralel hareket edip endeks düşünce düşen hisseyi anlarım da...sürekli endeksten kötü performans gösteren hisseyi yıllarca taşımanın anlamı yok...1-2 ay, hatta bir yıl endeksin gerisinde kalmayı anlarım, ama yıllarca ndeksin altında performans gösteren hisseyi taşımam şahsen.

Ne kadar iyi bir hisse olursa olsun, dönemi değilmiş demek der yolumu ayırırım...hisse ismi verip kimseyi üzmeyeyim diyorum, hisse 10 yıldır yerinde saymış, arpa boyu yol almamış, 10 yıldır taşıyor arkadaş.

Sonra borsa kötü, şöyle böyle, lanet okumalar vs...hisse yatırımı ciddi bir iş, gereken emeği ve özeni göstermelisin.
    İnsanlar o hisselerdeki rallileri görüp o dönemdeki performansına aşık oluyor galiba. Buda acaba yine bir ralli görürmüyüm diye umut yaratıyor. Belki bu umut insanları mantıklı karar vermelerine engelliyor.
    Şirketleri seçerken kısa vade orta vade uzun vade neyse hedefini gerçekçi belirleyeceksin. Konjöktür analizini iyi yapacaksın. Mesela Ford : Güzel şirket mi kesinlikle evet keşke yatırım döneminde tanışmış olsaydık. Ama günümüzde orta vadede geçmiş performansını gösterebilir mi ? veya daha ne kadar büyüyebilir.? Bunları belirlemeden mevcut pozisyonu artırmanın anlamı var mı ?
    Bu soruların cevabını froto özelinde bende arıyorum.
    Bu arada Arçelik öngörüsü muhteşemdi, tebrik ederim bende alacaktım lakin nakit yoktu

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

3.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Ek 20642

Üstadım bu portfoy için ne düşünüyorsunuz
    temelanalizci arkadaşın portföyü zaten kendisi üstat olmuş, twitterda takip ettiğim 3-4 kişiden birisi.

Şirketler özelinde şunu söyleyebilirim. 15 şirket olması bence fazla.. Şirket sayısı fazla olunca maksimum lota ulaşmak için çok zaman geçmesi gerekiyor. Sayı bence 7-8 i geçmemeli,ideali bu rakamlar diye düşünüyorum.

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

4.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    temelanalizci arkadaşın portföyü zaten kendisi üstat olmuş, twitterda takip ettiğim 3-4 kişiden birisi.

Şirketler özelinde şunu söyleyebilirim. 15 şirket olması bence fazla.. Şirket sayısı fazla olunca maksimum lota ulaşmak için çok zaman geçmesi gerekiyor. Sayı bence 7-8 i geçmemeli,ideali bu rakamlar diye düşünüyorum.

Batuhan
    Diğer takip ettikleriniz kimler..sizin portfoyde hangi hisseler var üstad.

5.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku

Batuhan
    Portföy başka birinin, anladım şimdi...Twitter üstadlarına uzağım ondan çakmadım mevzuyu��

6.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Diğer takip ettikleriniz kimler..sizin portfoyde hangi hisseler var üstad.
    Estağfurullah ben üstat falan değilim. Size şu kadarını söyleyeyim. Üstatların üstadı burada bende de emeği olan Dudu Hocamdır .
    Başlık sahibi Cautionary kardeşimde çok sağlamdır kulak verilecek üstattır kendisi Kendisi benim gözümde cauti indikatörünü bulmuştur
    Bendeki hisseleri daha önce yazmıstım ama tekrar yazayım Brisa , Hektaş , Petkim , Froto ,Poltk

Batuhan

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Estağfurullah ben üstat falan değilim. Size şu kadarını söyleyeyim. Üstatların üstadı burada bende de emeği olan Dudu Hocamdır .
    Başlık sahibi Cautionary kardeşimde çok sağlamdır kulak verilecek üstattır kendisi Kendisi benim gözümde cauti indikatörünü bulmuştur
    Bendeki hisseleri daha önce yazmıstım ama tekrar yazayım Brisa , Hektaş , Petkim , Froto ,Poltk

Batuhan
    Yok yok kimse ustad filan degildir.
    Herkes hata yapar.
    Herkes soyle yapsam daha iyi olacakmis der.
    Ben kendi halinde gariban bir emekliyim.
    Tek farkim cok sabirliyim.
    Ne yapalim hayat boyle sekillendirdi beni de.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföy başka birinin, anladım şimdi...Twitter üstadlarına uzağım ondan çakmadım mevzuyu��
    Normal dostum senin kimseyi takip etmene gerek yok, Benim o işi yapmam lazım, malum ögrenciyiz.
    Çalışkan ögrenci olalım o bana yeter

Batuhan

Sayfa 187/1230 İlkİlk ... 871371771851861871881891972372876871187 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •