Gündem oldukça pozitif gidiyor. ABD ile olan ilişkiler tam gaz....
O zamanda demiştim, şimdi de diyorum. O zamanki risklerin hepsi yapay, suni idi.. USD ın 2018 yılında 5 TL ve üzeri olması TR deki ekonomik gerekçeler ile açıklanamaz... İyi bir ekonomiye sahip değiliz ama bir anda USD 7,40 TL olmasını gerektirecek tek şey piyasamızda yapılan yurtdışı kaynaklı bir manüpülasyon...
Malum başlıkta hala herşey tam gaz, birbirini dolmuşa bindirmeler devam ediyor....
Trump Türkiye ye ekonomik ambargo uygulayacağım deyince, TR İran ekonomik ambargosundan maftır dediğinde, Pence PAPAZI bırakın yoksa daha şiddetli ekonomik yaptırımlar gelecek deyince, iki bakanımıza vize yasağı koyunca USD bir anda 5 TL oradan 6 TL oradan 7 TL ve bu olumsuzluklardan sebep 10 TL ye gideceğine inanıyorsunda;
Trump Türkiye ye ekonomik ambargo uygulamayacağım deyince, Türkiye PAPAZI serbest bırakınca, iki bakanımıza vize yasağını bizzat Trump ın emri ile kaldırılınca, USD 5 TL ye oradan yeniden 4,50 TL ye geleceğine bir türlü neden inanamıyorsun....
Enflasyon Ekim ayında düşüşe gececektir... Yavaş yavaş tahvil faizleri iniyor, MB sı da kurdaki gevşemeyi görünce o da faiz indirecektir...
Ne derseniz deyin TR de şu an konjüktür USD ın aleyhinedir...
Elbette bir gün USD yükselecektir...
Lakin bence uzunca bir süre değil...
Pazartesi piyasalar için oldukça umutluyum...
USD için karamsarım...
Bol kazançlar....
Dünya Düz Demekle Düz olmaz....
Ben basit dusunuyorum
Eger yeni bir siyasi kriz cikarsa dolar yeni zirve yapar. Abd ile iliskilerde en ufak olumsuzluklar dolari agresif sekilde yukari iter. Dolar tl nin gelecegi abd ile olan iliskilere bagli.
Eger bir siyasi kriz olmaz ise dolar muhtemelen yil sonunu 5.20 5.50 arasi bir yerde kapatir. Cunku enflasyon yilsonuna kadar baskilanir bir sekilde.
Dolar tl ye yatirim yapanlar zaten Turkiye Abd iliskilerinin bir noktadan sonra tekrar bozulmasina yatirim yapiyorlar. Bu beklentiyi satin aliyorlar
Iktidar bu tarz siyasi krizleri ic politika da cok basarili sekilde kullaniyor. Yerel secimler oncesinde tekrar bir siyasi kriz yaratmak cok mantiksiz olmayacaktir
Bekleyip gorecegiz. Simdi ben 100 gunluk kurek cezami cekmek icin yazilarima ve analizlerime ara veriyorum. Kismetse subat ortasi gibi tekrar bulusuruz.
Saglicakla ve esenlikle kalin. Hoscakalin.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
The Jackalav tarzı yazarsam,
USD de 5.30 altı olursa bu yanılsama fiyattır. Hatta bugünün rakamlarından 5.30-4.95 arası yanılsama, 4.95-75 arası ağır yanılsama 4.75-4.30 arası ultra mega yanılsama fiyatları olur))))))
Yer İmleri