Koyunun olduğu yerde keçiye Abdurrahman çelebi denmez...
Ha bende anlamam bu işten ama..
Sebep şu bu, doların global piyasalarda yükselmesi zaten sıkılaşma demektir..dolayısıyla dolar değerlenecekse(ki trend devam ediyor) sayımların aşağı doğru değil, yukarıya doğru olması lazım gelir..![]()
Doğru yaptığıma inandığım için o yorumu yaptım.
Doların 3,80 lerden 7,20 ye gideceğini bizim gibi insanlar bilemezdi.
Dolayısıyla dolarda beklemek kumar gibiydi.
Ama dolar 7,20 yi görünce bazı gerçekler ve yorumlarda 180 derece degisiverdi.
Işte önemli olan bunlar olup bitmeden ongorebilmek.
Yoksa sonradan şöyle yapsaydın, söyle olurdu demesi çok kolay.
..............
Son düzenleme : shorts; 11-11-2018 saat: 23:08.
IMF ile anlaşmaya gidilirse dolar düşer gibi bazı açıklamalar oluyor..geçen Atilla Yeşilada da benzer bir açıklamayla IMF gelirse dolar 5 TL nin altına gider demiş..kendi düşüncem olarak şöyle bir cevap vermiştim arkadaşın ilgili yazısına;
Yada mesela IMF şöyle der mi; ben size para/kredi gönderiyorum bundan sonra siz bunlarla cari açığınızı kapatırsınız ..![]()
atıla yeşilada hangı yazısında demiş
Arilla Yeşilada böyle bir şey söylemiştir. Çünkü IMF ile anlaşılırsa dolar tabi ki 5 TL'nin altına iner, onda bir kuşku yok.
2003 yılında IMF programı uygulanırken Türkiye % 10 civarında reel faiz veriyordu. Enflasyon % 24 iken ben Yapı Kredi Bankasından % 36 faizli hazine bonosu aldığımı hatırlıyorum. IMF reel faizi verdirecek dolar da düşecek olay bu kadar basit. Bunu bilmek için uzman falan olmaya gerek ayriyeten.![]()
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri