Sayfa 41/1000 İlkİlk ... 3139404142435191141541 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 321 - 328 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Ş.urfada teşvik var mesela ssk primi ve g.vergisini devlet ödüyor 10 yıl kurumlar v. Kdv yok %90 yatirim indirimi teşvik var bazı mesleklerin maaslarini işkur ödüyor istanbulda imalat biter
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

2.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Erol hocanin söyledikleri doğru çıkarmı sizce doların yükseleceğini bildi ama.

https://youtu.be/TDVqDs1fIus
    Erol Mütercimerin dolarda söyledikleri çıktı bu kehanetide çıkarsa vay o zaman TL de kalanlara. ...

3. erdoğan trump buluşması yarın değilmiydi,
    bugün konuşmuşlar

4.  Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    erdoğan trump buluşması yarın değilmiydi,
    bugün konuşmuşlar
    son telefon görüşmesinde trump erdoğana, see you soon deyince
    bizimki yarım ingilizcesiyle sun hangi gündü diye danışmanlarına sorar ve bunu ajanslara bildirin der
    danışmanlar da sizinle sunday yani pazar günü görüşmek istediğini söylemiştir derler..

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Benim merak ettiğim seçimlerden sonra İMF gelirse dövizin akıbeti ne olur acaba ? Düşer mi, volatil bir hal mi alır yoksa IMF ile bu hükümetin kimyası uyuşmaz yarıda mı kalır? Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama ben şu olur diye bir senaryo yazıp ne tedbir alacağımı bilemiyorum. Özellikle bu forum sakinlerinin geleceğe hazırlandıklarını düşündüğüm için fikirlerinizi merak ediyorum .

6.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Benim merak ettiğim seçimlerden sonra İMF gelirse dövizin akıbeti ne olur acaba ? Düşer mi, volatil bir hal mi alır yoksa IMF ile bu hükümetin kimyası uyuşmaz yarıda mı kalır? Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama ben şu olur diye bir senaryo yazıp ne tedbir alacağımı bilemiyorum. Özellikle bu forum sakinlerinin geleceğe hazırlandıklarını düşündüğüm için fikirlerinizi merak ediyorum .
    Bu hükümet yani şimdi utançlarından telafuz etmek istemedikleri "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" olduğu sürece dolar revaçta olacaktır. Bunlar IMF ile de didişirler. Ülkenin istikrarı için ihtiyacı olan şey IMF değil yabancı doğrudan yatırımlardır. Onlar da hukukun, adaletin, bilimin olmadığı bir ülkeye gelmezler. Siz Avrupalı bir orta düzey yöneticisi olsanız eşinizi, çoçuğunuzu alıp Türkiye'ye gelir miydiniz? Ülkemizin bu profildeki insanları yurtdışına kapağı atma telaşındayken yabancı niye gelsin. Yabancı yönetici gelmeyecekse yabancı yatırımcı niçin gelsin.

Yani dolarda olanın kaybetmeyeceği bir dönemdeyiz, bu zihniyet başımızdan gitmeden de bu durum değişmez.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

7. Dolara bu dakikaya kadar girmemiş arkadaşlarımız aman diyeyim, en azından Mart’a kadar girmesinler. Sonra milletin 3.70 den alıp, 6 dan 5.5 tan sattığını alır, maliyetleri yüklenir, beklerler.

İlla nakitte kalıcam diyorsanız yüzde 25 faiz güzeldir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. deniz43 said:
    Bugün 07:50
    Haftaya bakış ve önemli gündem maddeleri

Önümüzdeki hafta global piyasalar için önemli olarak ABD'den;Çarşamba günü enflasyon ,Perşembe günü perakende satışlar,işletme stokları ,Cuma sanayi üretimi ,kapasite kullanım oranı ve imalat üretimi verileri gelecek.ABD'de Pazartesi 'Veterans Day ' (Gazi'ler Günü) nedeniyle tatil.

Önümüzdeki hafta global piyasalar için önemli olarak Çin'den;Çarşamba günü sabit varlık yatırımları,doğrudan dış yatırım,perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri gelecek.

Önümüzdeki hafta global piyasalar için önemli olarak Euro Bölgesi'nden;Salı ZEW ekonomik güven endeksi,Çarşamba üçüncü çeyrek gsyih büyüme oranı ikinci okuması,sanayi üretimi,Perşembe dış ticaret dengesi,Cuma enflasyon verileri gelecek.

Önemli gündem maddeleri ise Fed başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba günü Dallas Fed başkanı Robert Kaplan ile Dallas'ta halka açık bir sempozyum'da ulusal ve küresel ekonomik başlıklar üzerinde yapacakları karşılıklı değerlendirme ve tartışma konuşmalarından gelecek Fed'in önümüzdeki dönemde izleyeceği yola dair sinyaller küresel piyasalarca dikkatle izlenecek.
    Ayrıca AMB başkanı Draghi'nin de Cuma günü Franfurt'ta Avrupa Bankacılık Kongre'sinde yapacağı bir konuşma var.

Önümüzdeki hafta bizim piyasalarımız için önemli olarak ise;Pazartesi cari denge,Perşembe işsizlik,Cuma sanayi üretimi,Türkiye'nin kısa vadeli borç verileri gelecek.

İç piyasalar için haftanın en önemli gündem maddesi Çarşamba günü Hazine 4.775 milyar tl'si kamuya ait olmak üzere 19.481 milyar tl'lik yılın en yüklü iç borç ödemelerinden birini yapacak ve bu borç ödemelerinden önce Pazartesi ve Salı borcu çevirmek için 3 ayrı ihale açacak,hem burada oluşacak faizler gerçek piyasa faizi olacak,hem de yabancılar itfa edilecek tahvillerin yerine yenisini alacak mı yoksa paralarını dolara çevirip gidecekler mi Salı günü göreceğiz.

Bu ihaleleri daha da ilginç yapan ve önemli kılan ise ,-yüksek enflasyon ortamında ve enflasyonun daha da yükselmesi beklenirken - başta bankalar olmak üzere piyasanın en çok ilgi gösterdiği ,''daha önce 31 Ekim 2018 tarihli İç Borçlanma Stratejisinde 12 Kasım 2018 tarihinde ihracı gerçekleştirileceği duyurulan 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli Devlet tahvili ihalesi ile 13 Kasım 2018 tarihinde ihracı gerçekleştirileceği duyurulan 7 yıl vadeli değişken faizli Devlet tahvili '' enflasyona endeksli değişken faizli ihalelerinin iptal edilip ihalelerin sadece sabit faizli 3 tahvil ihalesi şeklinde yapılması olacak.Hazine'nin bu değişiklik kararından sonra başta bankalar olmak üzere iç piyasa oyuncuları ve yabancı yatırımcıların ihalelere ne oranda ilgi gösterecekleri piyasalarca dikkatle izlenecek ve bizim piyasalarımızın bu hafta nasıl hareket edeceğini belirleyen en önemli faktör olacak.

Sayfa 41/1000 İlkİlk ... 3139404142435191141541 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •