Sayfa 707/969 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 5,649 - 5,656 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

  1. #5649
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Ben gene kötü senaryo için tablo koyayım siz de yorum yapın .
    Veriler Merkez bankasına aittir .
    Aralık 2018 ve Nisan 2019 Berbat duruyor ,
    ama asıl kabus MAyıs 2019 .

    ) anlaşılan 2.59 dan teslim edilen mallar için 15x leri beklemeden en azından %25 için 16x lere iyileştirme yapma zamanım gelmiş ) sistemli olmak lazım..kim nederse desin kim ne yazarsa yazsın kriz çıglıklarında al zafer nidalarında sat ..
    Yatırım tavsiyesi degildir.DAM İLE HARMANDA HAKKIM VAR DEME,GÜÇLÜYÜM KUVVETLİYİM MEVKİM VAR DEME,ADAMI SIRT ÜSTÜ YERE VURAN VAR,KARA KARINCAYI GECE GÖREN VAR.

  2. #5650
    piramitin üçüncü kısmı bu hafta gelecek umarım bekliyorum.

  3. #5651
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Yaş
    64
    Gönderi
    7,378
    Kesinlikle tam olarak doğru bir kısaltma yaptın . Mayıs a kadar önlem alınabilir ise düzlük görünüyor . Pist bile hazır . Çünkü mayıstan sonrası 5 ay yaz dönemi ve Turizim nedeni ile dolar Euro girişi artarak devam edecektir . Bu da yönetime olağanüstü bir firsat sunacaktır . Yok olmadı fena çuvalladık demektir ve loop a gireriz . Kriz sürekli vurmaya devam eder ve krizin boyutu da şeklide değişecektir .


     Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Konkordato ilan eden şirketler batar.bankalar alacağını alamaz ,pesine onlarda batar. Türkiye sosyal patlama yaşar.borsada batar.bizi ısgsy de kurtaramaz. İki uc senaryo oldu değil mi? Risk de bu
     Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Teşekkürler baygeorge.yazilanlar uzun ben özet geçeyim.abd de işler çok îyi.dolar dünya da değer kazanmaya devam edecek hatta 4,5 faiz oranları olacak.gelisen piyasalar bu nedenle satış yiyecek.bizde yıllık enflasyon doğru kararlar alınsa bile %35 lere çıkacak.borc ödemeleri en çok Mayıs'ta orda film kopacak.iyi yada kötü.bu yorumda bana ait.bu durumda ihracatçı şirketler , döviz pozisyonu olan şirketler , döviz altın takip edilebilir.bankalardan TL mevduati azalmış, döviz mevduat artmış.yastik bank yeniden devrede.guven düşüyor.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

  4. #5652
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Yaş
    64
    Gönderi
    7,378
    TAmamı deniz den alıntı :









    deniz43
    -
    10-11-2018 19:56




    Yorum sayfasında maksimum karakter sayısı dolduğundan buradan devam ediyorum:
    Piyasa verileri ve önemli haber başlıkları linkleri 198


    https://www.bloomberg.com/news/artic...itter-politics

    The Forgotten Lessons of World War I

    Birinci Dünya Savaşı'nın Unutulmuş Dersleri

    Will the European Union-like the continent's old empires-also be swept away?

    Bloomberg'in yayınladığı bir makalede Avrupa Birliği'nin (AB) Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra eski dağılan imparatorlukların akıbetini paylaşabileceği belirtildi.

    Bloomberg yazarları, AB'nin uygunluğunu sorgulayan milliyetçilerin ve bütünleşme yanlılarının bugünkü çatışmasını, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra gelişen ve nihayetinde İkinci Dünya Savaşı'na yol açan tarihi durumla karşılaştırdı.

    "Kasım 1918'de Avrupa imparatorlukları, kıtayı harap eden ve bütün bir nesli yok eden küresel çatışmayı sona erdirmenin üzerinde anlaştı. Sonuç itibarıyla Avrupa'nın haritası yeniden çizildi, bağımsız devletler ortaya çıktı. Üzerinden bir yüzyıl geçtikten sonra kıta (Avrupa), iki dünya savaşının kanlı derslerinin yarattığı ortak değerlere sahip tek bir siyasi organizmanın çerçevesinde geleceği için savaşıyor."
    Makaleye göre Çek Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Karel Shvartsenberg, AB'nin modernize olmayı başaramaması durumunda Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun akıbetini paylaşacağı uyarısında bulundu
    Shvartsenberg, "İnsanlar asla ders almayacak, asla. Tarihsel olaylar bir nesilden başka bir nesle aktarılamaz. Savaş deneyimini aktaramayız, ancak önyargıları aktarırız, önyargılar da ebedi" ifadelerini kullandı.

    Bloomber yazarları , asıl sorunun ulusal parlamentolara daha fazla güç aktarma çağrılarıyla, özellikle sınırlar ve para birimleri açısından daha derin bir bütünleşme çabaları arasındaki 'dengenin' bulunması olduğunu ifade etti.
    ************************************************** **
    **********************************************
    12 Kasım 2018 Pazartesi

    Dün başka bir başlık altında yazdığım cevap yazısını buraya da alıyorum:


    1)Bir ülkenin kendi parası cinsinden borçlanması ,bizim gibi yabancı para cinsinden borçlanan ülkelerde olduğu gibi tehlikeli değildir,tabii ki yol açtığı problemler vardır ama borcun ödenememesi gibi bir tehlike yoktur.
    Dünyanın en yüksek borçlu ülkesi Japonyadır.Devlet borcunun/gsyih oranı ABD'nin 2 katından fazla %253'tir.(ABD'nin %105) ama kendi parası 'Yen' cinsinden borçlandığı ve faizi çok düşük ve çok uzun vadeli olduğu için piyasalarda bir sorun olarak görülmez ,tam tersine küresel krizlerde 'güvenli liman ' olarak para Japon Yen'ine park eder çünkü borç/gsyih oranından daha da önemli başka bir rasyo vardır,o da ülkelerin yabancı para cinsinden varlıkları ve yükümlülükleri arasındaki farkı gösteren 'net uluslararası yatırım pozisyonu' rasyosudur.Japonya dünyanın her tarafında yatırımları olan bir ülke olduğu için gsyih'sının %63.8 oranında net yabancı para cinsinden varlık fazlası ile bu rasyoda nominal olarak dünyanın birinci sırasında yer alır.ABD de dünyanın her tarafında yatırımları olan bir ülke,ABD'nin Japonya gibi net fazlası yoktur ama GSYİH'sına göre %43.4 eksisi ile,Türkiye de dahil birçok ülkeye göre yabancı para cinsinden yükümlülükleri daha azdır,üstelik ABD parası dolar dünyanın rezerv parası olduğu için ABD yabancı para cinsinden yükümlülüklerini de dolar ile öder.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Net_in...tment_position

    2)ABD kabaca 327 milyon ile ,7635 milyon'luk dünya nüfusunun %4.28'in temsil ediyor.

    https://www.internetworldstats.com/stats8.htm

    Buna karşı 79.9 trilyon dolarlık gsyih'sının yaklaşık %25'ini tek başına üretiyor.

    https://knoema.com/nwnfkne/world-gdp...ata-and-charts

    Ama tüketim harcamalarına gelince, ABD halkı dünya tüketim harcamalarının 13 321/43 799 =%30.4'ünü tek başına yapıyor.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...nsumer_markets

    Yani ABD sahip olduğu bilim,teknoloji,nitelikli insan gücü ve finans alt yapısıyla kendi kendine yeterli,her şeyi üretebilecek ve devasa iç pazarı ile şirketleri dışarı mal satmaya ihtiyaç duymayan tek ülke zaten dış ticaretin ABD ekonomisinde yeri,ihracata dayalı bir ekonomi olmayan Türkiye'den bile daha düşük.Ama başta Çin,Japonya,Güney Kore,olmak üzere uzakdoğu ülkeleri,Avrupa ABD pazarına yüksek oranlı bağımlı.Yani ABD gümrük duvarlarını yükseltirse iç pazar ABD'li şirketlere fazla fazla yeter ama Çin,Japonya,Avrupa ekonomilerinde büyüme oranları sert oranlarda düşer.Yani dış ticaret açıkları ABD ekonomisi için o kadar da sorun değil,diğer ülkeler gibi ihracata bağımlılık duyan bir ülke değil.Maliyetlere gelince evet şu anda ABD'de işçilik maliyetleri daha yüksek ama ABD teknolojide de en ileri ülke ,otomasyon,verimlilik ,yapay zeka ve robotların iş hayatında giderek yer alması konusunda büyük gelişmeler var 10-15 yıl sonra işçilik maliyetleri büyük ölçüde düşecek bir çok işi robotlar yapacak,o zamana kadar da gümrük duvarlarını yükselterek ya da ticari anlaşmalarda avantaj sağlayarak bu durumu sıkıntı olmaktan çıkarabilirler.

    https://www.technologyreview.com/s/6...DeAFZtlkn5ww7Y

    3)ABD'nin Çin ile ticaret savaşını daha ziyade, Çin'in ABD'nin geliştirdiği teknoloji ile ilgili patent ve mülkiyet haklarını çalarak ,uzun vadede teknolojik ve askeri güç olarak olarak ABD'nin seviyesine ulaşmasının önünü kesme planı olarak değerlendiriyorum.ABD'nin hamlesi Çin'in ekonomik büyümesini yavaşlatarak,teknoloji geliştirme çalışmalarına ayıracağı kaynağı azaltmak zorunda bırakacak.

    Sonuç:ABD 'nin ticaret açığı da,borçları da ekonomisi için orta vadede bir sorun oluşturmuyor,zaten 20 yıldır bu şekilde ekonomisi büyümeye devam ediyor.Rezerv para olarak ABD'nin borçlanamaması gibi bir sorun şu anda yok,bütün dünya merkez bankaları,döviz rezervlerini getirisi olmadan kasada tutmak yerine %3'ün üstünde faizle rezervini ABD 10 yıllık tahvilde tutuyor,dünyanın en derin ve likit piyasası olduğu için de istediği zaman parayı nakite çevirebiliyor.Bir sorun çıkarsa da,Fed'in devreye girip ABD Hazine Tahvillerini alacağını biliyoruz.Global bir ekonomik kriz için ise tehlike Çin'i işaret ediyor,aşırı borçlu ve çoğu verimsiz çalışan şirketleri Çin Hükümetinin büyük parasal desteğiyle ayakta tutulmaya çalışılıyor.Dışa kapalı ve yayınlanan verileri pek güvenilir bulunmadığından sağlıklı bir analiz yapmak zor ama Çin'de bir ekonomik kriz çıkarsa önce yakın bölgesindeki sonra tüm gelişmekte olan ülkeleri çok olumsuz etkiler,avrupanın ekonomisinin büyüme oranını yarı yarıya düşürür ,en az olumsuz etkileneni ise devasa iç pazarı ile ABD olur.
    ************************************************** ***
    ************************************************** *****
    http://www.paraanaliz.com/2018/gunce...unmeyin-27731/

    Eski IMF Baş ekonomisti Rogoff Çin ekonomisi için durgunluğun kaçınılmaz olduğunu yazdı
    **************************************************
    *********************************************
    Kredi büyüme hızlarında son durum:

    http://www.paraanaliz.com/wp-content...er-11kasim.gif



     Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Dostlar ilk defa banka hissesi aldım.isc 4 tl.20 yıl sonra.haram diye bulasmiyordum..bana anormal ucuz geldi.eger ben almazsam yabancı alacak ve ülkenin kaynaklarını dışarı çıkaracak.bir çeşit vatan hizmeti.bu topikte kaliteli yorum yapan arkadaşlar var.onlar ne düşünüyor bankalar hakkında.sanki yapı kredi daha iyi gibi geldi bana.onun Telekom sorunu vardı.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

  5. #5653
    2001 kirizi Ekim ayında başladı.alinan tedbirler yetersiz kalınca film Şubat'ta koptu.simdi Ağustos ayında bir sıkıntı çıktı, tedbirler alınıyor.basarili olursa banka hisseleri çok cazip.50 bin TL'ye ömür boyu emeklilik verebilir.eger başarılı olamaz ise durum vahim.ben hükümetin ABD ye yanasacagini IMF ile anlaşma yapacağını düşünüyorum.imf de ABD %17 oya sahip.karar %85 ile çıkıyor.abd nın yok dediği hiç bir şey çıkmaz.iran ambargosunda 6 ay muhafiyet var.bu Türkiye ye düşünmesi için süre demek.6 ayda Mayıs da doluyor ,ne hikmetse.

  6. #5654
     Alıntı Originally Posted by karadereli53 Yazıyı Oku
    ) anlaşılan 2.59 dan teslim edilen mallar için 15x leri beklemeden en azından %25 için 16x lere iyileştirme yapma zamanım gelmiş ) sistemli olmak lazım..kim nederse desin kim ne yazarsa yazsın kriz çıglıklarında al zafer nidalarında sat ..
    karadereli 53 Kardeş ,geçen bir banka sayfasında yazını gördüm, şeker bankın da vardı, bankalar hakkında bilgi sahibi olmalısın.hangi banka cazip.isc aldım biraz,birazda yapı kredi mı alsam, vakıf bank mı?

  7. #5655
    Isgsy iki kez 1,5-2,6 hareketi yaptı.3 ncü hareket yapar mı? Bence bankalar bukadar cazip iken kalıcı hareket zor.yine yapar.ama 2,6 yeni yapıldı.biraz meyvenin olgunlaşması lazım.

  8. #5656
     Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    karadereli 53 Kardeş ,geçen bir banka sayfasında yazını gördüm, şeker bankın da vardı, bankalar hakkında bilgi sahibi olmalısın.hangi banka cazip.isc aldım biraz,birazda yapı kredi mı alsam, vakıf bank mı?
    sn boran sekerlerin portfoyume oranı cok cok düşük gecmiş yıllar karlarımdan karşılayarak bir kenara atıp hiç bakmadıgım sadece cok emek verdiğim kuruluna katılıp tutanaklara sorular işlettiğim bir yatırım olarak görüyorum artık bahtıma ne çıkarsa.
    sektörde dikkat edilmesi gereken sermaye yeterlilik rasyoları ile riskli kredi oranları .şahsen açıklanan 16-18 gibi sermaye rasyolarını birazda hesaplama yöntemi nedeniyle 4-5 puan yüksek oldugunu varsayarak yatırımımı ona göre yapıyorum.
    isctr de epey yuklu poz aldım ort 4 maliyet ile .bankanın geri alım kararı 130 milyon lot ve gerçekleşen miktar 81 milyon civarı ve ort 4 ile hisseye destek atıyor.
    sektör çarpanları kriz dönemleri çarpanlarında nasıl her krizden sonra geri dönüş oldu ise bundanda geri dönüş kimsenin beklemediği zaman olacak.
    Yatırım tavsiyesi degildir.DAM İLE HARMANDA HAKKIM VAR DEME,GÜÇLÜYÜM KUVVETLİYİM MEVKİM VAR DEME,ADAMI SIRT ÜSTÜ YERE VURAN VAR,KARA KARINCAYI GECE GÖREN VAR.

Sayfa 707/969 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •