Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8252 madde; 1 - 8 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Hayal aleminde yasiyorsunuz demek kaliyor bana.

Su kismi da es gecilmis herhalde:

Post weak 3Q results we cut our earnings forecast this year by 21%, next year by 85% and in 2020 by 8% driven by anticipated deterioration in asset quality given the weak macro outlook

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Hayal aleminde yasiyorsunuz demek kaliyor bana.

Su kismi da es gecilmis herhalde: Post weak 3Q results we cut our earnings forecast this year by 21%, next year by 85% and in 2020 by 8% driven by anticipated deterioration in asset quality given the weak macro outlook
     Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    .............15 F/K'dan islem goren bu bankada..
    Tecrübeli bir borsacı olarak görünüyorsun ama her nedense hiç de öyle davranmıyorsun 666. Her beklentisi yanlış çıkan Citi'nin 2019 yılı için yaptığı bu tahmine gerçekten de inanıyor musun? Citi 2019'daki HALKB net kâr beklentisini %85 azaltmış. Bunun nedeni; "makro görünümdeki zayıflığın etkisi altında kalarak aktif kalitesindeki kötüleşme" imiş. Eğer sen HALKB'de sürekli çuvallayan Citi'ye hala itibar ediyorsan, Citi'nin TAV Holding'te arka arkaya aylarca terse yakalandığına bizzat şahit olmuşken hala bu Citi'ye güven duyabiliyorsan, gerçekten de 2019'da makro ekonomik koşulların iyice kötüleşmesini bekliyorsan, sonuç olarak da HALKB aktiflerinin büyük yara alacağını umuyorsan bu hissede 1 dakika bile durmamalısın, tüm hisseleri satıp gazlamalısın. Aklın yolu bir, öyle değil mi? TH
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Tecrübeli bir borsacı olarak görünüyorsun ama her nedense hiç de öyle davranmıyorsun 666. Her beklentisi yanlış çıkan Citi'nin 2019 yılı için yaptığı bu tahmine gerçekten de inanıyor musun? Citi 2019'daki HALKB net kâr beklentisini %85 azaltmış. Bunun nedeni; "makro görünümdeki zayıflığın etkisi altında kalarak aktif kalitesindeki kötüleşme" imiş. Eğer sen HALKB'de sürekli çuvallayan Citi'ye hala itibar ediyorsan, Citi'nin TAV Holding'te arka arkaya aylarca terse yakalandığına bizzat şahit olmuşken hala bu Citi'ye güven duyabiliyorsan, gerçekten de 2019'da makro ekonomik koşulların iyice kötüleşmesini bekliyorsan, sonuç olarak da HALKB aktiflerinin büyük yara alacağını umuyorsan bu hissede 1 dakika bile durmamalısın, tüm hisseleri satıp gazlamalısın. Aklın yolu bir, öyle değil mi? TH
    Citi'nin cuvallamasi onemli degil. Burdaki yazanlarin cogu Citi'deki analistten daha fazla bilgiye sahip. Cunku adamin isi islem yaptirip komisyonunu almak, burda yazan ise can derdinde. Adamlar Kasim 2017 raporlarinda HA'dan bahsetmemislerdi bile.

Yanliz benim burda "bilanconun icine ediliyor" demem yerine ordaki kaynagi ve rakamlari gostermem daha inandirici.

Citi'nin yazmasindan ziyade bunlari Mart ayinda Yildiz Holding'in bataga saplanmaya baslayip bankalara odeme yapmamasindan sonra dusunduk, yazdik. Bu en son bilancoda da gorduk.

Tamamen siyasete bulasmis, karsi tarafin devamli kullandigi bir yilan hikayesi ve duze cikmasi ulkenin duze cikmasini gerektiren bir banka var.

Satip cikma konusuna gelince. Herseyden once o kadar vaktimi harcadim, satip oyle cikamiyorsun. Ben hala 1M+ artidayim burda, ama bu rakamin gecen surede 8M+ olmasi gerekiyordu. Yani benim icin batik. Zaten sattik o kadar ekstralari, siyasetin olmadigi baska yere gecirdik, kafamiz rahat.

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Citi'nin cuvallamasi onemli degil. Burdaki yazanlarin cogu Citi'deki analistten daha fazla bilgiye sahip. Cunku adamin isi islem yaptirip komisyonunu almak, burda yazan ise can derdinde. Adamlar Kasim 2017 raporlarinda HA'dan bahsetmemislerdi bile.

Yanliz benim burda "bilanconun icine ediliyor" demem yerine ordaki kaynagi ve rakamlari gostermem daha inandirici.

Citi'nin yazmasindan ziyade bunlari Mart ayinda Yildiz Holding'in bataga saplanmaya baslayip bankalara odeme yapmamasindan sonra dusunduk, yazdik. Bu en son bilancoda da gorduk.

Tamamen siyasete bulasmis, karsi tarafin devamli kullandigi bir yilan hikayesi ve duze cikmasi ulkenin duze cikmasini gerektiren bir banka var.

Satip cikma konusuna gelince. Herseyden once o kadar vaktimi harcadim, satip oyle cikamiyorsun. Ben hala 1M+ artidayim burda, ama bu rakamin gecen surede 8M+ olmasi gerekiyordu. Yani benim icin batik. Zaten sattik o kadar ekstralari, siyasetin olmadigi baska yere gecirdik, kafamiz rahat.
    üstad citi dediğin gibi mal alıp satıyor her gün kar ediyor sizce o görüşünde çuvallıyormudur diğer yandan son bir yıldır burayı takip eden biri olarak bir çoıcğumuz en temel rakamlar vesairelerle yorumlar dşeyen üstadlarda çuvallamadı mı üstelik hiç kimsenin umrunda olmamasına karşın neden dip not düşüldüğünü hala anlamadığım bir maliyet zaman dip notuyla yani demem o ki sayfalarca temel analiz verisi paylaşmak tek başına değer atfetmiyor diğer yandan sandalyenin diğer bacakları teknik süreç ve dünya konjektürel gelişimleride analizlerde ortaya katılmalı...ha bide taşıma duygusallığı görüyorum ki en üstad denilen yorumcularımızda dahi fazlasıyla var; bazılarımız taşıma duygusallığını depresif cümlelerle öldük bittik diye dile getirirken bazılarımız bir sürü temel analiz verilriyle oldukça pembe polyanacı bir tabloyla dile getirmekte....iki tarafında çoğunlukla çuvallamış olduğu ortadayken 3 bacaklı analiz ve işlem kararı daha rasyonel gözüküyor...

bu arada pd ve fk bakımından diğer bankalarla aramızda pek anlamlı fark kalmadı gibi sadece haber beklenti farkı var ki bu ivmelenmesine yol açabilir fakat kısa süreli olacaktır her halukarda...özellikle devlet kontrolündeki bankaların siyasi rolleride gözönünde bulundurulduğunda karlılık bakımından çok süreğen bir politikalarının olduğu kanısında değilim...2018 de 2.5/3 milyar civarı karlılıkla kapatırız gibi...2019 resesyonun yüksek düzeyde hissedilebileceği bir yıl olarak ilk 6 ayı bankaların karlılığı için önceki yıllara oranla gine negatif gelebilir...fed in tutumu 2019 2. yarısı için mühim eğer bir gevseme egilimi olursa faizlerde bankacılık öncülüğünde bir ralli ile 2020ye girme olasılığı güç kazanabilir...yani yol uzun sadece oturup temel analiz verisiyle piyasa fiyatı beklemek biraz komik bu ortamda...üstelik bankamız geçen yıl temettüsünü bile yarıya keserek vermişken piyasa fiyatı beni ilgilendirmiyor mantığı zarar yazar...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    citi dediğin gibi mal alıp satıyor her gün kar ediyor sizce o görüşünde çuvallıyormudur diğer yandan son bir yıldır burayı takip eden biri olarak bir çoıcğumuz en temel rakamlar vesairelerle yorumlar dşeyen üstadlarda çuvallamadı mı üstelik hiç kimsenin umrunda olmamasına karşın neden dip not düşüldüğünü hala anlamadığım bir maliyet zaman dip notuyla yani demem o ki sayfalarca temel analiz verisi paylaşmak tek başına değer atfetmiyor diğer yandan sandalyenin diğer bacakları teknik süreç ve dünya konjektürel gelişimleride analizlerde ortaya katılmalı...
    Aynen bu dedigin sekilde. Borsa bir sabit degil. Sadece sirketin finansallari degil. Oyle olsaydi bilancodan bilancoya acilirdi. Gecen 1 sene icerisinde cok seyler degisti.

Beklenti neydi?

Cezanin dusmesi ve hissenin ustunde olan 5 senelik baskinin kalkmasi. Oteki bankalardan cok ucuz kalmisti finansallarina gore.

Benim beklentim neydi?

Bu olaylar yuzunden dar bantta genis marjli islemler olacagi, dolayisiyla da maliyetimi cok guzel dusurebilecegim hisse yukselen trende girene kadar.

Neler oldu?

1. Banka full siyasete girdi. Iki ulkenin iliskilerinin tam ortasinda buldu kendini.

2. ABD devamli kullandi ve kullanmaya devam ediyor bu olayi.

3. Secim oldu, yabanci kurumlar ayni tas ayni hamam olacagi icin para sokmayiz dedi RTE hukumetine.

4. Kur krizine girildi, sirketler konkordata ilan etmeye basladi, bankalar paralarini kurtaramaz oldu.

5. Diger bankalar bunun seviyesine indi.

6. Endeks ve hisseler iyice coktu.

Benim acimdan neler oldu?

Maliyet dusurme stratejim guzel isledi, istedigimi aldim.
    Ama surec uzadikca uzadi, kriz yeyince kurlar ve faiz artti. Uzayan surec benim fonlama ve zaman maliyetimi artirdi. Hic sevmedigim siyasetin ortasinda buldum kendimi. Benim icin total-loss bu banka. Sadece benim degil, 1 sene once almis herkes icin total-loss bu. Krizlerde hisse alanlar kazanmaz. Krizin sonuna dogru alanlar kazanir.

Yani ilk baslaninlan durumla simdiki durum ayni degil. Bana gore bir spesiyalligi yok artik bu bankanin. Zamana yayildiginda da cycle'in altindayiz, ustunu de gorecektir elbet. Ama belirttigim gibi 500 yasina kadar yasamiyoruz ki 5-10 senemizi burda harcayalim.

--
    Citi'ye gelince. Islemi yapan Citi degil, Citi'nin musterileri. Citi aldigi komisyona bakar, gerisi onun umurunda degil. Daha once bir tahvil ornegini vermistim. Saibeli tahvili aldirmaya calisiyorlardi (muhtemelen tahvil ihrac eden iyi para odedigi icin onlara). Batip gitse onun umurunda mi ki? Zarar senin, o komisyonunu aldi gecti.

Ayrica adamlar binde 5 komisyon aliyor. Ben araci kurumuma Onbinde 2 oduyorum, o yuzden onlardan islem yapmiyorum gerekmedikce. Onlarin tavsiyesine, raporuna, bilmemnesine gore de simdiye kadar hicbirsey almisligim yok.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •