Sayfa 173/1012 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Hakettiğini bulur her millet ..
    Hepimiz çok lükse alıştık..
    Koca koca arabalar,koca koca evler,5 yıldızlı otellerde tatiller ,Nusret tarzı yerler artık her mahallede açılıyor ise hakettik ..
    Biryerde balon patlayacaktı ...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Düşük faizle uzun süre bağlanan mevduat ile düşük faizli kredileri kompanse edecekler ve millet uyanmasın diye yılanoğlunu 1-2 ay daha sindirecekler gibi geliyor. Daha sonra dolar artsa da mevduatlar bozulamaz ve dövize yönelim sınırlı kalır diye düşünülüyor olabilir. Uzun süre bağlatmak için temel motivasyon stopaj avantajı ve dövizdeki geçici gerileme.bir de kredi alanlar dövize yönelirse tam bir servet transferi yaşanır. Ocak şubat mart aylarında enflasyon 26 ları geçince yine faiz baskısı ve MB bağımsızlığı sorgulanacak, faiz artışı zamanında gelmeyecek. Ve şahsi görüşüm 2. Kez kur şoku yaşanacak.

3.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Düşük faizle uzun süre bağlanan mevduat ile düşük faizli kredileri kompanse edecekler ve millet uyanmasın diye yılanoğlunu 1-2 ay daha sindirecekler gibi geliyor. Daha sonra dolar artsa da mevduatlar bozulamaz ve dövize yönelim sınırlı kalır diye düşünülüyor olabilir. Uzun süre bağlatmak için temel motivasyon stopaj avantajı ve dövizdeki geçici gerileme.bir de kredi alanlar dövize yönelirse tam bir servet transferi yaşanır. Ocak şubat mart aylarında enflasyon 26 ları geçince yine faiz baskısı ve MB bağımsızlığı sorgulanacak, faiz artışı zamanında gelmeyecek. Ve şahsi görüşüm 2. Kez kur şoku yaşanacak.
    hocam o dediğin aylarda ekonomi yüzde 5-10 kücülüyor olur. Kimse ithalat yapmaz. Dolar ihtiyacı olmaz. Tüketim de durur.

Benim beklentim 4.8. Enflasyon sorununu kökten çözücekler. Şuanda çözmediler mi onları da silip süpürücek onu farkettiler.

4.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    hocam o dediğin aylarda ekonomi yüzde 5-10 kücülüyor olur. Kimse ithalat yapmaz. Dolar ihtiyacı olmaz. Tüketim de durur.

Benim beklentim 4.8. Enflasyon sorununu kökten çözücekler. Şuanda çözmediler mi onları da silip süpürücek onu farkettiler.
    Umarım siz haklı çıkarsınız hepimiz için usd nin düşük kalması daha iyi

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku

aynı fikirdeyim ,usa ile anlasma saglandı ,tabi ne sartlarda bilemeyiz.yurt dısıdegişik bir hareket olmassa ,bu sekildegider ,olan yine biz mevduatcılara oldu malesef

6. Dolar harcayarak yurtdışından ithal mal ve hizmet almak için önce vatandaşın elinde Türk lirası olması ve harcaması gerekir

lüks ihtiyaçların büyük kısmı döviz ihtiyacı ister. Krizlerde zaruri temel ihtiyaçların haricinde tüketim sert şekilde azalır. Evini boyatmak yerine bir yıl daha beklesin der. arabasını değiştirmez. Gardrobunu yenilemez. bilgisayarını tamir ettirip yenisini almaz. arızalanan beyaz eşyalarını tamir ettirir, mobilyalarını değiştirmez. her sene değiştirdiği telefonunu o sene değiştirmez. dışarıda yediği yemekleri azaltır. kombiyi kısar , tatile gitmeyebilir yada sayısını azaltır. v.s. v.s.

eee ihtiyaçlar azaldı. piyasada TL yok. Bankalar TL kredi vermiyor. Şirketlerin TL ihtiyacı var. ne yapacaklar. Bankalardaki mevduatın büyük kısmı döviz olmuş.....

7.  Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    Dolar harcayarak yurtdışından ithal mal ve hizmet almak için önce vatandaşın elinde Türk lirası olması ve harcaması gerekir

lüks ihtiyaçların büyük kısmı döviz ihtiyacı ister. Krizlerde zaruri temel ihtiyaçların haricinde tüketim sert şekilde azalır. Evini boyatmak yerine bir yıl daha beklesin der. arabasını değiştirmez. Gardrobunu yenilemez. bilgisayarını tamir ettirip yenisini almaz. arızalanan beyaz eşyalarını tamir ettirir, mobilyalarını değiştirmez. her sene değiştirdiği telefonunu o sene değiştirmez. dışarıda yediği yemekleri azaltır. kombiyi kısar , tatile gitmeyebilir yada sayısını azaltır. v.s. v.s.

eee ihtiyaçlar azaldı. piyasada TL yok. Bankalar TL kredi vermiyor. Şirketlerin TL ihtiyacı var. ne yapacaklar. Bankalardaki mevduatın büyük kısmı döviz olmuş.....
    Şirketler de dolar kazansın. Kazanmıyorsa batsın kardeşim. Bu ülkeyi tantunici çifköfteci inşaatcılar mı kurtarcak..Gölge etmesinler artık.

Bu gerizekalılar şirketler yüzünden mala bagladık zaten. Sistemden acilen bu parazitlerin cıkması gerekiyor.

8. TL karşısında son üç yılda 3 e katlamış dolar. marjinal fayda teorisi diye bir şey var bunun tepesi yok mu...

Ekonomi daralıyor ise tüketim kısılacağı için ithal mal ihtiyacı da azalacak ve dövize ihtiyaç da azalacaktır.

Tüketim azalıp , işsizlik çoğaldığı ve para emisyonu yapılmadığında TL kıtlığı doğar ve TL elde etmek için dövizler sattırılır.

Birikim sahipleri düşen döviz, emlak fiyatları ve borsa yüzünden enflasyon altındaki mevduatta kalmaya zorlanır...

Devalüasyon sonrası şirketlerin değeri düşünce ve faiz yükselince sıcak yabancı para girişi olur ve döviz düşer TL ihtiyacı artar...

Demem o ki merkez bankası para basmaz ise dolarcılar epey süre sürünür. Mevduatçılarda dolar düşüyor diye enflasyon altında kalarak avunur.

Sayfa 173/1012 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •