Originally Posted by
albatros
valla arkadaşlar kusura bakmayın ama adam haklı. Tekfen de 3 yıl bekleyebilen parasını 5-6 katına çıkardı hala tutuyorsa tabi 100 TL yi 500 TL ye çıkarmak için %25 bileşikten kaç sene beklememiz gerekir sizin hesaba göre. Ayrıca geçen senelerde istemeye istemeye ne var ne yok satıyorum dediğini de hatırlıyorum topikte vardır sanırım.
Sizlerin de çok değerli bilgi ve deneyimleri olabilir ama bunları Kentuf gibi ustaları yıpratma amaçlı kullanmazsanız daha iyi olacağı düşüncesindeyim
Doğru zamanda alınan ve uzun vade elde tutulan hisseden faizin üstünde kar etmek çok normal. Bu yetenekli , büyük görüşlü vs. olduğunuzu göstermez.
Ayı piyasasında hisse alıp aylarca zararda taşımak ise borsaya yeni başlayanların yaptığı hatadır.
Mesela isctr, bugün alan uzun vade de kar edecektir ama kar etmeden yada zararda hisseyi ne kadar taşıdığınız ve bunun size fırsat maliyeti önemlidir.
Ykbnk da uzun vade de kar ettirecek bir hissedir ama aylarca zararda taşımak sizi bilgili, üstün yetenekli, üstün görüşlü kılmaz. Kısa vade de ise piyasa tepkilerine verdiği cevap yanlış hisse olduğunu göstermektedir.
Demek ki ayı piyasasında faiz gibi düşük ama garanti getiride kalmak boğa piyasasında hisse de olmak daha doğru olacaktır. Bunun aksini yapan adamın piyasa uzmanı gibi caka satması doğru olmayacaktır.
Şunu ekleyeyim, 6 ay bir yıl yada 2 yıl sonra zararda taşıdığı hisse yükselince o arkadaş buraya gelip bakın ben bildim diyecek ama aylarca zararda hisseyi taşıdığından bahsetmeyecektir :-) ilk defa okuyanlarda vay be helal olsun adama diyecektir. Twitter da çok var bunlardan:-)
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri