Temettü emeklisi aday adayı.
www.lattedenborsaya.com
Uzun vadeci temettücülerin sevdiği konulardan..
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
sayın countynary , dudu ve latteden borsaya üstadlarım herkes burada günlük yaptığı tasarrufu yazsa yaptığı yatırımları (fazla detaya girmeden yönlendirmeden - yatırım tavsiyesi olmadan) paylaşsa tatlı bir rekabet olsa fena olmaz hani. bende bu yola yaklaşık 1 yıl oldu gireli baya bi tasarruf ettim hem forumda hem temettü emekliliğinde yeniyim bana bu uzun ve meşakkatli süreçte destek olacak dostlar lazım.
1 yılda baya bir disiplin edindim . sizden ricam daha fazla yazmanız bizlere daha fazla destek olmanız .. inşallah daha çok görüşürüz Hayırlı kandiller
bu arada bu serinin 1. kısmını okumaya başladım önemli yerleri not alarak geliyorum. günde 25 sayfa okuyorum . 20 gün sonra inşallah yetişirsem daha aktif olurum.
Elimizden geldiğince paylaşıyoruz..şahsen portföyümdeki hisseleri, hatta alım yaptığım zamanları yazıyorum... İnanın portföyüm konusunda eşim sizlerden çok daha az şey biliyor
Önceki başlık ve bu başlıkta çok şey paylaşıldı, paylaşmaya da devam ediyoruz... yazılanları özümseyebilenler ve kısmen de hayata geçirebileler çok mesafe kat etmiş olmalılar.
Bir de, artık genel konulardan daha detay konulara girebiliriz... merak edilen konular doğrudan başlıkta sorulabilir, ilgili ve bilgililer cevap verecektir.... gördüğüm kadarıyla sorulan sorulara gayet doyurucu cevaplar da veriliyor.
ben daha 1. bölümün 30. sayfasındayım geliyorum hocam. çok da iyi tasarruf yapıyorum bunu artık bir yaşam felsefesi haline getirdim
öğlen yemeğimi evden götürüp aylık (500 tl)
kitabı kütüphaneden alıp (aylık 200- 250 tl)
1.25 tl lik ekmeği belediye halk ekmekten 0.90 a alıp ayda 35 tl kar yazıyorum
birileri bana cimri pinti diyor belki ama ayda BES e devlet katkısıyla birlikte 800 tl pasif yatırımıma 1500-2000 tl ye yakın para koyuyorum
insanların hayalleri seregeti marka güneş gözlüğüne 2.000 tl verecek kadar küçük olabiliyor bunun için kimseye aldırış etmiyorum.
Yer İmleri