İnvesting.com da 15 sene kadar geriye gelebiliyor hisse grafikleri... Matriks gibi ücretli data sağlayıcılarda zaten istenen her veriye ulaşılabiliyor.
Öte yandan, yola 10-20 kat artacak kağıtları bulmak için çıkarsanız, muhtemelen endeks kadar bile getiri sağlayamazsınız...amaç portföyün endeksten daha iyi olması, mesela endeks %20 çıkmışsa bir yılda, portföyün %40 artması...endeks %20 düşmüşse portföyün %10 düşmesi gibi.
Bu dediğimi yapmak da kolay değildir, ama mucize hisseyi aramaktan çok daha rasyoneldir.
Bir arkadaşın ilk topiğin ilk sayfasındaki bir yazıyı beğenmesi üzerine, linki buraya koyayım dedim...portföy çeşitlendirmesi üzerine güzel bir yazı...özellikle deneyimi az arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim,
http://www.hisse.net/topluluk/showth...022#post924022
Her ay 1000 tl ile hisse biriktirsek 5 yıl her ay devam etse. 5 senede portföyümüz 5 katlasa . Portföyde sasa, yataş, banvit performanslı hisselerde olsa. Ne güzel olurdu.
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir de kısa vade yatırım önerisi
Bugün soğanı 5 tl den aldım... 1 ay kadar önce soğanın kış aylarında 10 tl ye kadar çıkabileceği söyleniyordu..bu sırada soğan 2,5 tl filandı...sebep olarak bir tür hastalık nedeniyle ürünün etkilendiği, bir kısmının da bozulduğu söyleniyordu.
Bugün stokçulara baskın yapıldı vs haberleri geldi... muhtemelen ileride daha pahalı satarım diye alınmış mallar... baskınlar sonrası bu mal mecburen piyasaya sürülecek...bu nedenle önümüzdeki 1-2 hafta soğan fiyatlarının 3 tl ye kadar düşmesi mümkün.
Peki gerçekten ürün azsa, kışın soğan tarımı yapılamayacağına göre ocak- şubat gibi soğan ın 10 tl çıkması mümkün.
Bizim gibi haftada 5-6 kilo soğan tüketen bir aileyseniz, şöyle bir trade mantıklı... soğan 3-4 tl arasındayken 100 kg kadar soğan biriktiririm..bu işten 100* (9-3)=600 tl kar etme planım var
Not: çok soğan tüketen aileyseniz, almama şansınız yok...tüketim elastikiyeti çok düşük bir ürün...pahalı olsa da almak zorundasın...patates gibi dondurulmuşu, domates salçası Gibi konservesi de yok.
Öncelikle bu forumda emeği geçen herkese çok teşekkürler.uzun zamandır forumu misafir olarak takip ediyorum. Bugün kayıt oldum. İlk sorum olacak. Garanti Bankası ndan yatırım hesabı açıp deneme amaçlı ilk kez hisse senedi aldım. Temettü emekliliği için hiç satmadan en az 5 yıl biriktirmek istiyorum. Arçelik Aselsan ve Ereğli Demirçelik aldım. Sizce bu kağıtlar dan devam edebilirmiyim. Ustaların değerli görüşlerine ihtiyacım var. Tabiki tüm sorumluluk benimdir. Yorum larınız için şimdiden Çok teşekkür ederim hayırlı geceler
Yaş 43. 15 yıl çok banabaşka yatırım larımı buraya kaydırmak istiyorum aldığım kağıt lardan devam edebilir miyim sizce
Yer İmleri