Originally Posted by
vivatrader
Arkadaşlar forumun bu başlığında gördüğüm bir hatadan bahsetmek istiyorum ki bazen ben de bu yanılgıya düşebiliyorum
Eğer full dolardaysanız kesinlikle TL varlıklarla gelirinizi karşılaştırmayın. Dolarınız yine aynı miktarda dolar ve dünyanın neresine gitseniz yine aynı miktarda alım gücüne sahipsiniz. Yani bir şekilde kendinizi artık dünya vatandaşı gibi hissetemeniz gerekir
Eğer full TL mevduatındaysanız o zaman da kesinlikle gelirinizi dolar bazlı karşılaştırmayın. Çünkü moraliniz bazen bozulur bazen de gereksiz yere kendinizi teselli eder durursunuz. Bunun da dezavantajı Sn. Dudu'nun da dediği gibi kapıkuleden çıktığınızda hiçbir ülkede TL nin geçmediğini bilmek gerektiğidir.
Her seçiş bir vazgeçiştir.
Bazen de varlıklarının yarısını dövizde yarısını da TL mevduatında tutan arkadaşlar var ki bence Türkiyede yaşayan biri için rasyonel bir yaklaşımda olabilirler. Açıkçası ben %67 Dolardayım %33 TL mevduatındayım.
Bazen bu oranlar değişse de genellikle yarı yarıya oranlarda tutuyorum.
İlüzyonlardan kurtulmak gerekir.
-Burada yazılanlar kişisel görüşlerim olup kesinlikle Yatırım Tavsiyesi niteliğini taşımamaktadır.-
Tebrikler..
Ama bu baslikta 8 yildir goruyorum ki bir benchmark karisikligi var.
Dolar firlayinca vay param dolar bazinda eridi.
Enflasyon firlayinca vay paramin alim gucu dustu, reel faiz alamiyorum.
Dolar dusunce TL Faizi alan param dolar bazinda artti demiyor kimse..
Hep bir kafa karisikligi..
Bence burada yasayan bir kisi TL olarak dusunecek TL ve onun enflasyonuna bakacak ozellikle kisa vadede.
Uzun vadede ise zaten hepsi biribirine yakinsar.
Fazla kasmaya gerek yok.
Ben ise onumuzdeki donem dolar giderim olacak diye hazir gerilemisken dolar topluyorum.
Yeterli dolarim olunca tekrar temettu hisselerine geri donecegim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri