Sayfa 300/1012 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2002-2008 arası TL de kalıp 2008'de dolara geçen evet, ama ben hesaplamaları parasal pozisyonu bugüne çevirerek hesaplıyorum. O nedenle 2002-2008 arası oluşan avantaj uzun vadeli seriye geçirildiğinde elinde hep TL tutan bir yatırımcı için çok büyük bir fark ve avantaj yaratmıyor. Sadece seri uzadıkça oluşan ciddi zararın boyutu bir nebze olsun küçülüyor.
    İyi hoşda kim yıllarca elinde tl tutup mevduat faiziyle geçiniyor rxpu üstadım ..
    Sadece çok yaşlı ,paradan puldan anlamayan ama garanti diye bankada durdun 3-5 getirsin diyen çok küçük bir kesim değilmi ?
    TL de olan ev aldı ise 10 yıl önce şu anda o evin değeri arttı ,kirasını aldı yıllarca ..
    Arsa aldı ise kimbşlir kaça katladı ..
    Yada borsadan hisse alır elinde parası olan ..Altın alır ..
    Ben cevremde görmedim dolar alıp 10 yıl tutan ..Eninde sonunda bir yatırım yapar ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Hayir iki grup mevduatci var. Birincisi normalde bistci olup suan faizler iyi diye mevduata baglayan grup ikincisi ise yuzde 15 de versen tamam diyecek grup. Tam aciklayamamisim

Suan dolardan cikmam intihar olur. Ama ilk ignede terkedecegim ortalamayi baya dusurdum. Bahceli de bir el atarsa cikarim
    Savaş bile çıktı kurtaramadın webster ,bahceli mi kurtaracak seni [emoji23][emoji23][emoji23]

3. Euro 6 liranın altına düşmüş ..[emoji44][emoji44]
    5.80 lere gelince alim yapmak mantıklı sanki ..
    Altın 206 şu anda
    200 ün altında oda alınır
    Dolar sanki biraz daha yolu var gibi aşağıya doğru

4.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    İyi hoşda kim yıllarca elinde tl tutup mevduat faiziyle geçiniyor rxpu üstadım ..
    Sadece çok yaşlı ,paradan puldan anlamayan ama garanti diye bankada durdun 3-5 getirsin diyen çok küçük bir kesim değilmi ?
    TL de olan ev aldı ise 10 yıl önce şu anda o evin değeri arttı ,kirasını aldı yıllarca ..
    Arsa aldı ise kimbşlir kaça katladı ..
    Yada borsadan hisse alır elinde parası olan ..Altın alır ..
    Ben cevremde görmedim dolar alıp 10 yıl tutan ..Eninde sonunda bir yatırım yapar ..

Parasal varlık ile parasal olmayan varlığı bence karıştırmamak lazım. Zira parasal olmayan varlık likit değil. Likit olmadığı için aslında sadece psikolojik bir değer ifade edebilir. Bana göre gerçek bir zenginlik ifadesi olmayabilir.

Düşünün ki Türkiye'de herkes fakirleşmiş ve evini satmak istiyor. Satabilir mi?. Tahminime göre toplam gayrimenkul varlığının kriz dönemlerinde ancak binde biri nakte çevrilebilir.

Bunun yanında eğer sistematik olarak parasal varlıklar devalüe edilirse bu sermaye birikimini sekteye uğratır. Zira ekonomik aktiviteyi çevirecek olarak döngü *parasal* sermaye birikimindedir. Parasal olmayan birikimlerini teminat göstererek (kredi) ile ticarete atılanların ne hale düştüğünü ve ne kadar kısa bir süre içinde yok olduklarına bire bir şahit oluyoruz.

Parasal varlıklar ve buna bağlı sermaye birikiminin yaratacağı etkiyi hafife almamalıyız.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Euro 6 liranın altına düşmüş ..[emoji44][emoji44]
    Altın 206 şu anda

dolar da ,4,90 tl ,bakalım nasıl olacak

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2002-2008 arası TL de kalıp 2008'de dolara geçen evet, ama ben hesaplamaları parasal pozisyonu bugüne çevirerek hesaplıyorum. O nedenle 2002-2008 arası oluşan avantaj uzun vadeli seriye geçirildiğinde elinde hep TL tutan bir yatırımcı için çok büyük bir fark ve avantaj yaratmıyor. Sadece seri uzadıkça oluşan ciddi zararın boyutu bir nebze olsun küçülüyor.
    Yani benim dedigime geliyor..
    O kadar kasmaya gerek yok, uzun vadede hepsi biribirine yakinsar..
    Ama uzun vadede biz de zaten gocmus oluruz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Euro 6 liranın altına düşmüş ..[emoji44][emoji44]
    Altın 206 şu anda

sakin ol..daha zamanı var...

Sayfa 300/1012 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz