Sayfa 303/1012 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,417 - 2,424 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Demin garantideydim. Yıllardır tanıdığım öüşteri temsilcim aman efendim neden artık gelmiyorsunuz hesaplarınız bomboş vs dedi. Dedim oranınız ne; yeter ki getirin paranızı 22 den bağlayalım diyor. Eskiden dedim eski müşteriyi enayi yerine koyup piyasa 25 ken bana 15 demiştiniz dedim , yok artık eski yeni değil ; yeter ki nakiti olsun bizim için en önemlisi o dedi.
    Bende artık çok geç bankanızı kullanmayı düşünmüyorum gidin müteahhitlere yardımcı olun dedim.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Agir olmus ama hakettiler gercekten.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Sn.Rxpu,

VDMK Varlığa dayalı menkul kıymetleştirme konusunda son düşünceleriniz nedir ? Yanılmıyorsam daha önce böyle birşeyin yapılması hiper enflasyona neden olur dolaylı olarak demiştiniz, teşekkürler.

Odeabank... 450+ K... temdit... 92 gün için 23,25 ile açılan kapı, 24,25 ile kapatıldı...182 gün için en son 24,50...

Stopaj oranı uzamıyacak anlasıldı ama ben 3 aydan fazla bglayıp risk almam ,this is game..

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    50 yıllık siyasi partinin başkanı seçimlerde 3 büyük şehirde aday göstermeyeceğiz diyor. partililer ayağa kalkıp alkışlıyor.. zaytung haberi gibi..

https://twitter.com/t24comtr/status/1066357020830433280
    her millet layığıyla..

6. Varlığım Türk varlığına değil de RTE varlığına armağan olsun diyor resmen adam...

7. 4,85e gelir mi dolar ?

8.  Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Sn.Rxpu,

VDMK Varlığa dayalı menkul kıymetleştirme konusunda son düşünceleriniz nedir ? Yanılmıyorsam daha önce böyle birşeyin yapılması hiper enflasyona neden olur dolaylı olarak demiştiniz, teşekkürler.
    Görüşüm olumsuz. Zira yukarıda da belirttiğim gibi bu parasal ve likit olmayan varlıkların parasal krediler için teminatlandırılarak suni olarak parasal sermaye yaratma girişimi. Bence ciddi anlamda olumsuz olur.
    Zira VDMK demek aslında bankaların taşımakta zorlandıkları kredileri yeni bir taşıyıcıya devretmek demek. Banka bu varlıkları ne zaman taşımakta zorlanır?. Tabii ki varlıkların nakit akışları bozulduğunda.

Soru şu: Nakit akışı bozulmuş ve bankanın taşımak istemediği yükü başka finansörler neden taşısın?. Eğer nakit akışı bozulmamış ise banka bu varlığı neden üzerinden atmak istesin?

Büyük ihtimalle ileride işlerin düzeleceği ve VDMK ların nakit akışının düzeleceğini speküle etmek isteyen bir finansör arıyorlar. Bu risk karşılığında da banka karının bir kısmını bu finansör ile paylaşmaya razı olacak. Ama karın paylaşımı riskin paylaşımı ile doğru orantılı olacak. (yersen)

Burada kritik kelime merkez bankası. Eğer merkez bankası direk ya da dolaylı bir şekilde riski üstlenmeye istekli yeni finansörleri açık ya da el altından desteklerse bu sürecin sonu hiper enflasyona gidebilir.

VDMK'lardaki tek önemli şart merkez bankasının en ufak bir şekilde dahi olsa sürece bulaştırılmamasıdır. Yani VDMK'lara para yurt içi para arzından gelirse problem olmaz (ama işe de yaramaz zira yurt içi likidite ve parasal koşullar emme basma tulumba gibi olduğundan bir yerden alınıp diğer tarafa nakil gibi olur)

Veya yurt dışından kaynak sağlanarak VDMK finanse edilirse yine nispi olarak daha az problem çıkabilir.

Ancak yurt dışı borçlanma ile VDMK finansmanı yurt içindeki para arzınının yurt içi üretim çıktısı ile dengesini bozabilir. Bu da yine bir şekilde parasal bollaşma şeklinde etki edip devalüasyon baskısı yaratabilir.

Yani yurt içi üretim çıktısının hak etmediği bir dengede ve şekilde VDMK finasmanı yapılırsa (yurt dışı borç ile de olsa) olumsuz etki yaratabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 303/1012 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •