Tofaş akmaz kokmaz. Sıkıntısı italya ortamlar düzelsin buralar hayal olur.
Yüzde 70 ihtaç payı var ve satış garantisi var. Tofaş güzeldir. Şuan maliyetlenmek için bence uygun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tofaş akmaz kokmaz. Sıkıntısı italya ortamlar düzelsin buralar hayal olur.
Yüzde 70 ihtaç payı var ve satış garantisi var. Tofaş güzeldir. Şuan maliyetlenmek için bence uygun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
elımde 7-8 senedır hem froto hem toaso var... devamlı bırını tutmanın getırısı 100 ıse ıkısını bırden bellı oranda tutup zaman zaman pahalı olandan ucuza kaymanın getırısı 150-200 oluyor...
2009 basında frotoya nazaran toaso cok ucuz kalmıstı mesela... 2010'da bu duzeldı... 2013'de froto pahalı toaso ucuzdu, 2015'de duzeldı, 2016 sonunda froto cok ucuz kalmıstı bu sefer... bu sene de toaso cok ucuz kaldı...
bıraz dınamık portfoy yonetımı gerekıyor bu hareketlerden faydalanmak ıcın. Oyle her gun alıp satmaktan da bahsetmıyorum, 3 ayda bır bılancolar geldıkce ayarlama yapılsa yeter de artar..
aynı sektorden benzer hısseler tutulacaksa hep bu stratejı uygulanmalı bana gore uzun vadelı getırı arttırılmak ıstenıyorsa...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sn Cautionary,
Grafik pahalı yaklaşımı ile beğendiğiniz bazı hisseleri almadığınızı biliyorum. Peki grafik pahalı deyip elinizdeki ULUSE ile vedalaşmayı düşünüyor musunuz? Tabii ki grafik nerede pahalı olacak size göre bu da ilişkili bir soru olacak. Ben uzun vade için bu hisseyi biriktiriyordum (başka hisselerim de var) ULUSOYların temettü politikası da hoşuma gitmişti ancak sahibi değişecekse aynı anlayışta bir yönetim olmayabilir, bu yükselişi de fırsat olarak değerlendirip satış yapabilirim diye düşünüyorum. Bu tip durumlar için stratejinizi öğrenmek isterim.
Oh, my baby
Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar, aşrı aşrı memlekete kız vermesinler
Şaka bir yana, ülkemizin göz bebeği şirketlerinden, iyi de yönetiliyor...ancak ülkemize doğrudan yabancı yatırım da çok önemli...bu nedenle üzüntülü de olsak, kızı vermemiz ülkemiz açısından daha faydalı gibi.
Grafik pahalı kriteri temelde al ya da alma kararı için kullanılıyor...satım kriterlerinden biri değil...ama Ulusoy 20 li fiyatlara gelince gözümün yaşına bakmam. Kademeli alım yapmama rağmen maliyetim 8 tl civarı...borsa için bu kadar kötü bir ortamda, 10 ay bile olmadan %150 kazanç...üstelik kumar kağıdı değil, temel temel gerekçelere dayanıyor bu hareket.
Peki şu noktadan sonra girilir mi diyenlere, yuvarlak değil net konuşacağım,
Artık grafik pahalı, girilmez.
Buradan temel felsefemi tekrar vurgulayayım...her firmanın Eti, budu belli,,, varabileceği optimum nokta da belli...Ulusoy elektrik 20 li fiyatlarda nirvanaya varmış olur, sonrasında endeksi yenemez bence. Bu nedenle artık uzun vade alım önermem.
Yer İmleri