teşekkürler arkadaşlar. sizin mesajlarınız da bana motivasyon katıyor. bu süreç zor ve sıkıntılı bir süreç. hem sürekli kenara para atmak zorundasın hem de türkiye gibi küresel ve yerel sıkıntıların bitmediği ve temettü kültürünün tam oturmadığı bir ülkede yatırım yapmak zorundasın. temettü veren hisse uzun süre baskılanamaz bu bir gerçek. daha önceki msjımda da belirttiğim gibi çok fazla teknikten anlamıyorum o yüzden bu konuda forumda diğer konuları takip edebilirsiniz. ben temettü veren, güçlü altyapıya sahip, sağlam sahibi olan, şirketlere yatırım yapmaya çalışacağım. bu konuda koç grubu şirketleri zirveyi oynuyor. hisseyi aldığınız fiyatta önemli tabi ki. emekliliği kazanana kadar büyüme potansiyeli olan şirketlere daha fazla yatırım yaparken, beklenen zaman geldiğinde tüm hisselerimizi çimento vb. yüksek temettü veren şirketlere yöneltebiliriz. bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. benim hisseler karşısında ki değerlendirme aracım altındır. faize bulaşmayı istemiyorum ama sürekli paranıza gelen faize de alıp yeniden faize yatırcaksanız bileşik faizin gücüyle belki daha fazla kazanma ihtimaliniz olabilir. ama dediğim gibi o yol beni pek ilgilendirmiyor. siz araştırabilrisiniz kafanıza yatıyorsa oraya yönelebilirsiniz. ben düşünmüyorum o yolu.
diğer fon vs. onlardan da pek anlamıyorum--sanki borsada çok ustaymışım gibi-- o yüzden kafama yatan bu temettü yatırımını incelemeye devam ediyorum. vaktimiz bol. bu vakti ekran takibinde ve al-sat yaparak değil uzun vadede bize hangi hisseler getiri yaratabilir bunlara bakacağız. mesela ereğli de ciddi bir düşüş var yüzde 50 zirveden geri geldi. dibi bilmek gibi bir şansımız yok o yüzden alıma başlayabiliriz. belki bir miktar daha düzeltem yapabilir.

-- o yüzden kafama yatan bu temettü yatırımını incelemeye devam ediyorum. vaktimiz bol. bu vakti ekran takibinde ve al-sat yaparak değil uzun vadede bize hangi hisseler getiri yaratabilir bunlara bakacağız. mesela ereğli de ciddi bir düşüş var yüzde 50 zirveden geri geldi. dibi bilmek gibi bir şansımız yok o yüzden alıma başlayabiliriz. belki bir miktar daha düzeltem yapabilir.
Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri