Sayfa 404/1012 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504904 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 3,225 - 3,232 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Faiz madem yüzde 21 biz neden MTV de yüzde 24 ödüyoruz diye vatandaş sorar mı acaba?

Çünkü enflasyon %21.5 ise eğer devlet vergi artışlarına %21.5 zam yapmış olsa idi aslında reel olarak hiç vergi artışı yapmamış olacaktı. Böylelikle enflasyonun 1-2 puan üzerinde devlet için vergi refah payı eklenmiş oldu. Sıkı maliye politikası ile uyumlu vatandaş için uyumsuz bir adım.
    Örneğin sene sonu enflasyon %20 çıkarsa , bir çalışan maaşına %20 artış aldığında aslında reel olarak hiç zam almamış gibi olacak. Devletin vergi artışında aldığı refah payı artışını alabilmesi için enflasyonun 1-2 puan üzerinde zam almalı.

Yersen.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by ZinnurHanım Yazıyı Oku
    Vakıf 21.5
    Akbank 20
    TEb: Belli değil 11 gibi arayacak

Oranlar daha da düşecekmiş bu hafta mt'ye göre.

Stopaj indirimi kalktı neden düşüyor diyorsunuz?
    Cevap: dolar düştü ya
    Oranlar 50k için galiba

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Faizin tepesine bukadar vurarak elde ede ede enflasyonda yuzde 1.5 luk bir dusme elde ettiysen bu sonunda patlar ytd.

4. sanıyorum icbc en yüksekte kalmaya devam ediyor 23,95.

Alıntı Originally Posted by ozzyken Yazıyı Oku
    aslında mesele şurda yatıyor enflasyon altında faiz alıp paramız eriyor.doğru enflasyon zaten açıklanmıyor çarpıtma.bizim hakkımızı kim gasp ediyor.ben bundan 10 yıl önce dini sebeplerden ötürü faize sıcak bakmıyordum.ama hergün sabah 6.00 da okula kalkıp 7 saat ders verip emek emek birktirdiğim paraya birşey alamaz oldum.kimseyi yalnış yönlendirmek istemem ama bu kadar çarpık düzenin olduğu bir ülkede bazı şeyleri yapmaya mecbur kalıyoruz maalesef.
    Mevduat faizinin haram oldugunu dusunmuyorum,
    Kurandaki faiz bazi ilmihallere gore cok farkli,
    Kurandaki faiz genel olarak tefecilikten bahseder, zaten biliyorsunuzki cahiliye döneminde araplar günahlarıyla ünlüdür, bu arkadaslar batmak uzere olan adami dahada batirmak icin 1 verip 5 alirlardi, bugun oldugu gibi ister uzun ister kisa vadede hicbir is 1 verip 6-7 kazandirmazki sana o parayi verene 5 olarak geri odeyebilesin,
    Iste bu haksiz kazanctir ve fiilen insanin elindekini çalmaktır,

Mevduatta ise sen birikmişini bankaya vererek sisteme dahil ediyorsun, banka sana karını baştan söylüyor, üzerine komisyon koyup ihtiyac sahibi sirketlere ve bireylere bu parayi satiyor, sirkette bu parayi satin aliyor ve katma degerli servise donusturup uzerine kar koyup satiyor,

Ne yani paramizi vadesize koyalim zenginler beles kredi kullansin daha zengin olsun bizde fakirleselimmi ? Bu mudur caiz olan ?

6. 26.02 a kadar % 5 stopajla bağlamak doğru bir hareket olmuş.
    petrol fiyatlarında ciddi bir ralli var yukarı yönlü,

7.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Mevduat faizinin haram oldugunu dusunmuyorum,
    Kurandaki faiz bazi ilmihallere gore cok farkli,
    Kurandaki faiz genel olarak tefecilikten bahseder, zaten biliyorsunuzki cahiliye döneminde araplar günahlarıyla ünlüdür, bu arkadaslar batmak uzere olan adami dahada batirmak icin 1 verip 5 alirlardi, bugun oldugu gibi ister uzun ister kisa vadede hicbir is 1 verip 6-7 kazandirmazki sana o parayi verene 5 olarak geri odeyebilesin,
    Iste bu haksiz kazanctir ve fiilen insanin elindekini çalmaktır,

Mevduatta ise sen birikmişini bankaya vererek sisteme dahil ediyorsun, banka sana karını baştan söylüyor, üzerine komisyon koyup ihtiyac sahibi sirketlere ve bireylere bu parayi satiyor, sirkette bu parayi satin aliyor ve katma degerli servise donusturup uzerine kar koyup satiyor,

Ne yani paramizi vadesize koyalim zenginler beles kredi kullansin daha zengin olsun bizde fakirleselimmi ? Bu mudur caiz olan ?

faizin konusu problemli. günahı sevabı onu tayin eden bilir, ona birşey denmez.
    ama şu bir gerçek ki, islamic finance denilen tam bir ilüzyondur, kar payı vb tamamiyle hikayedir.
    faize alternatif kar payı olmadığı gibi, bir alternatif de geliştirilememiştir. borsa altın farklı bir kulvar.

8. @cbaslevent

Kasımda %1,44 azalan TÜFE'nin detayına bakıldığında enflasyonla topyekun mücadelenin gıdada çok sınırlı, giyimde ise tamamen palavra olduğu görülüyor. Akaryakıttaki indirim ve beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimleri belirleyici olmuş.

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 404/1012 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454504904 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •