-
Selam,
Uzun vadeli temettü yatırımcı düşüncem: Aldığım hisseler büyük şirketler ve büyüyen şirketler. Bu yüzden hisse fiyatları 10 yıl sonra kesin katlamış olacak,
Temettü vermeseler de hisselerin fiyatları yükseldiği için kesin kazancağım.
Sorarım kendime, refah seviyemden feragat edip yatırdığım bu paralar ya giderse ya ana şirketim/lerim çökerse?
Yine sorarım kendime, hem hissenin 15 yılda yükseleceğini düşünüp hem 15 yıl boyunca ucuzdan hisseyi toplayabilecekmiyim, yoksa her yükselişte otomatikman ya almaktan vazgeçip ya da yüksek fiyattan mı alacağım?
Yine sorarım kenidme, 5 yıl sonra makine dili, yapay zeka, yazılımlar borsayı ele geçirdiğinde bizim bakkal hesabı buna ne kadar direnebilecek, 8 yıl sonra borsa diye birşey kalacak mı.
Bir kaç büyük şirketin max yazan grafik butonuna basmayı öğrenmiştim ilk, rakamları sallıyorum. İhraç fiyatı 1 lira, aradan 15 yıl geçmiş hissenin fiyatı ihraç fiyatına gitmeye çalıştığını görünce, haa ilk öğreneceğim şey şu olsun bu iş takip işi, ve arada satmak lazımmış demiştim. Uzun vadeli yatırımda aslında bir al sat işi olmuyor mu. Toruna bırakırım falan diyenleri okuyunca allah allah ben birşeyleri kaçırıyorum demekki deyip daha fazla araştırmaya yöneliyorsun,
Bu açılan konuda da epey güzel paylaşımlat olmuş, okumaya devam
Saygılar
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri