-
Günaydın arkadaşlar.
Erhan hocamla çok uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Kendisinin kafasını bayağı bir ütüledim. Sıkılmadan anlattığı için kendisine tekrar teşekkür ederim.
Kendisiyle görüşmeden önce de hisse alım fiyatının çok önemli olduğunu belirtmiştim.
Görüşmem de bu tezimi kendisi istatistik ve bilançolarla teyit etmiş oldu. Tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.
Borfin programı şart gibi arkadaşlar. Hissenin bilançosu net kar diğer alacaklar vs. hepsini iyi araştırmak gerekiyor. Ve hisselerin fiyatları hep bilançolara göre hareket ediyor bayağı bir hisse inceledik. Kar eden ve karını sürekli arttıran şirketleri takip etmemiz gerekiyor. Bunlarda zaten bistte belli şirketler hep konuştuklarımız.
Ben en azından kara düzen hisse aldığımı öğrenmiş oldum. Ha bunların hiç birini yapmadan temettü hissesi alsanız ne olur evet para kazanabilirsiniz ama getiriniz düşük olur.
Dün de anlatmıştım örneğin Tofaş hissesi 2007 tepede alsak günümüze beş kat dolar bazında 2 kat gibi bir getirisi var.
2008 krizinde alsak 10 kat dolar bazında 4 kattan daha fazla getirisi var kabaca hesapladım. Alım fiyatı önem teşkil ediyor. Parayı biriktirip fiyatında ciddi
düzeltme gördüğünüz şirketlerden de alım yapabilirsiniz. Şu an ki ortam uv giriş için bir fırsat yaratabilir.
İleride de illaki değeri düşen şirketler olacak düştükçe de eğer bütün göstergeler olumluysa bu şirketlerden alıma başlayacağız. Onlardan da kar edeceğiz. Türkiye'de yatırım yapılabilecek hisseler bir elin parmaklarindan biraz fazladır belki. O yüzden bunları köküne kadar araştırmak o kadar da zor değil bence.
Araştırıp beğendiğimiz hisseler ford toaso tavhl bimas trkcm sise asels cimsa gibi şirketlerdi. Bu şirketlerde de alım yerleri önemli.
Uv yatırım bizi zarardan koruyor belki belli dönemlerde enflasyon vb benzeri sebeplerle getirisi düşük kalabilir. Ama al-sat olayından hele bizim gibiler için kesinlikle daha sağlıklı bir yol. Hisse istediğiniz yere geldiğinde ederine ulaşamamış şirketlere de kenara atacağıniz paradan alım yapabilirsiniz.
Ben yoluma devam ediyorum. Kafamdaki şirketlerin bir çoğunun bilanço bazlı herhangi bir sıkıntısı olmadığını da görmüş oldum. Para yatiriyorsak araştırma yapmamız da önemli.
Selametle...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri