Erhan beyle de bu konuyu detaylı konuşmuştuk.
Yalnız ben işin halen daha temettü tarafindayim. Ha temettü işini bir kenara koysak bile ülkedeki en sağlam şirketler zaten temettü ödeyen şirketler.
Ben belirlediğim sürede birikimimi yaptıktan sonra hisse fiyatı beni ilgilendirmez yıllık temettü mü alır emekli maaşı gibi keyfime bakarım. İkinci seçenek hisse satışı kısmı da mantıklı olabilir.
Ülkede kriz varsa zaten şirketler temettü ödemeyecek diğerinde de hisse fiyatı çok düşeceği için eliniz hisse satmaya gitmeyecektir.
Yani ülkedeki ekonomik durum çok önemli. Enflasyonun yüzde 5 stabil olduğu bir ortamda aslında hisse fiyatı beni hiç ilgilendirmiyor.
Ben emekliligime kadar nispeten performansıyla önemli şirketlere yatırımımı yaparım. Emekli olduğumda tüm portföyümu en çok temettü ödeyen ve farklı sektörlerde beş temettü liderine paramı dağıtırım. Sonra keyfime bakarım.
Temettü ödeyen şirketlerin evet değeri düşüyor ama temettü tarihine kadar hisse şiştiği için düşürülüyor bu fiyat. Zaten yatan temettüyu direkt olarak hissede yeniden alım yaparsan bir zararın da olmuyor belki vergiden dolayı bir kayıp olabilir.
Hızlı bir şekilde büyüyen şirketlere bizim yatırım yapmamız biraz sıkıntılı sürekli alım yapacağımız için hisse fiyatı da yükseldiğinde bizim ortalamamiz da sürekli olarak yukselecektir. İşin özü temettü veya değil uzun vadeli yatırım her türlü daha mantıklı gibi durmaktadır. Bistin doların altının performansı ortada. Uzun vade yatıran ihtiyacı olmayan parayı yatıran karlı çıkacaktır. Ama doğru yerlere yatırım yapanlar.
Herkesin doğrusu farklı. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Konuyla alakasız şu Suriye yemen arakan gibi yerlerden sürekli sosyal medyada videolar görüyorum da ne saçma dertlerimiz var. O bebeklerin hallerini gördükçe kendimi kahrediyorum.
Ülkemizin ekonomik askerî siyasi bağımsızlığı her şeyden daha önemli çocuklarımız bu topraklarda hayatlarını sürdürecekler. Geri kalan her şey ikinci planda zira bu namussuzların dünyayı getirdikleri hal ortada.
Selametle....