Sayfa 97/1000 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 769 - 776 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. Gidilecek ülkede oturma izni/kira kontratı olmadan ikametgahimizi Türkiye'de sildirebiliyor muyuz? Adres olmadan Türkiye de banka ya da yatırım hesabı açabiliyor muyuz? O vergi ama buraya ama başka ülkeye ödenir gibi geliyor bana ama takip edeyim biraz yazışmaları..

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Gidilecek ülkede oturma izni/kira kontratı olmadan ikametgahimizi Türkiye'de sildirebiliyor muyuz? Adres olmadan Türkiye de banka ya da yatırım hesabı açabiliyor muyuz? O vergi ama buraya ama başka ülkeye ödenir gibi geliyor bana ama takip edeyim biraz yazışmaları..

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Almancilar TR'de dar mukellef pozisyonundalar...
    Burada kiraya verdikleri evler icin stopaj yatiriyorlar.
    Ayrica bir beyanname vermiyorlar.
    Bu temettu gelirleri icin de gecerli..
    Sirket bunyesinde kesilen %15 stopaj nihai vergi oluyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Dar mükellefiyet nedir?
    Türkiye'de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler dar mükellef sayılırlar. Bu kişiler sadece Türkiye'de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilirler. Ancak bunun için dar mükellef olduklarını, yaşamakta oldukları ülkelerin resmi makamlarından getirecekleri "mukimlik belgesi" ile ispat etmek durumundadırlar. Yurt dışında çalışan Türk vatandaşları da dar mükellef olarak kabul edilmektedir.

https://www.akbank.com/tr-tr/genel/S...i-rehberi.aspx

Pek o kadar da kolay gibi durmuyor dar mukellef olabilmek...

Syg,

4. Ben, yeni öğrendim ....

Bir şirket, iştiraklerinden temettü geliri alırsa; ''vergiden muaf'' mış
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    iii. Mukimlik Belgesi Bulunan Dar Mükellef Gerçek Kişilerin Sermaye Piyasası Aracı Gelirleri İlgili Stopaj Uygulaması:

Mukimlik Belgeleri ibraz edilerek "özel kodlu vergi numarası" alınan dar mükellef gerçek kişilerin sermaye piyasası araçları gelirlerine (örneğin; Devlet Tahvili ve Hazine Bonosu faizi, yatırım fonu geliri) uygulanmakta olan %0 stopaj oranı 01.10.2010 tarihinden itibaren %10'a yükseltilmiştir. Bu anlamda, dar mükellef gerçek kişilerle tam mükellef gerçek kişilerin vergilendirilmesi arasında farklılık giderilmiştir. Dolayısıyla, dar mükellef gerçek kişinin yerleşik olduğu ülke ile Türkiye arasında imzalanmış bulunan Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşmalarında (ÇVÖA) daha düşük bir stopaj oranı öngörülmedikçe, mukimlik belgesi olsun veya olmasın tüm dar mükellef gerçek kişilerin yukarıda belirtilen sermaye piyasası araçlarından elde ettikleri gelirlere %10 stopaj uygulanacaktır.

Stopaj %10 diyor, mukimlik belgesi olan ayrica beyanname vermez. Sadece bu %10 ile kurtulur.

Syg,

6. Oğlum staj için Paris'e gitti.

Çalıştığı yerden aldığı belgelerle polise vs gidip çalışma ve oturma iznini aldı.

O belgelerle Türk Konsolosluğuna gidip Paris'teki adresini 1.ci adres olarak kaydettirdi. (İstanbul'daki adres 2.ciliğe düştü)

O dönemde zorunlu sağlık sig. primleri otomatik olarak durdu.

Döndüğünde, evin reisi ile beraber (ben) Kaymakamlığa gidip, '' bu çocuk benim evimde oturuyor '' dedikten sonra 2.ci sıradaki adres tekrar 1.ci adres olarak yenilendi.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    iv. Mevduat ve Repo Faiz Ödemelerinde %15 Stopaj veya Mukimlik Belgesi ile Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşması (ÇVÖA) Uygulaması:

Dar mükellef kişi, tüzel kişi de olsa gerçek kişi de olsa mevduat ve repo faizi ödemelerindeki stopaj 15%'tir.

Ancak vergi anlaşmalarına (ÇVÖA) göre düşük oran uygulaması mümkündür. Örneğin; Almanya ve Kıbrıs ile Türkiye arasında imzalanan ÇVÖA'sında faiz ödemelerindeki vergi kesintisi maximum %10olarak belirlenmiştir, böylece bu ülkelerde yaşayanların Türkiye'de elde ettikleri faiz gelirleri için 15% oranı 10%'a inmektedir (Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşmaları bulunan ülkeler ve anlaşma metinlerindeki vergi oranları için Bknz: www.gib.gov.tr "Uluslararası Mevzuat").

Dolayısıyla eğer Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşması'ndaki orandan faydalanmak isteniliyor ise müşterinin Bankamıza mukimlik belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.

8.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Ben, yeni öğrendim ....

Bir şirket, iştiraklerinden temettü geliri alırsa; ''vergiden muaf'' mış
    %15 lik sopaj kesintisi yapılmıyor, vergi öncesi karına ilave edilmiyor.

Temettüyü dağıtan şirketin(iştirakin) ödediği Kurumlar Vergisi nihai vergilendirme oluyor.

Sayfa 97/1000 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •