Merhaba sn Alekhine79;2935072,
Kottan çıkma olayına baharda Vestel alım yapınca bakmıştım. Sanırım elinde %98 olması lazım, ki artık nerdeyse var. Son bir aylık aritmetik ortalama fiyattan çağrı yapıyorlarmış. Veya daha farklı fiyat ancak zorla elimizdekileri alamıyor. (hukuki haklarımı sonuna kadar ararım) Borsadan çıksa da temettülerimiz ödenicek, genel kurul daveti yine gelecek. Varsın tahtayı kapatsın, bana her yıl temettüsü yeter. Millete şaka gibi geliyor bu temettü. Ben yıl sonu bilançoda 3.5tl civarı hbk bekliyorum. Yeni fabrikaları tam gaz, her yıl katlanarak artacak görüşüm...
Yani her 4 yılda paramın fazlası temettüyle gelecek, ortaklık devam... Şu andaki faiz her yıl olmuycak, kar da aynı kalmıycak bence.
Peki sizin araştırma sonuçlarına göre durum nedir?

Originally Posted by
Alekhine79
Değerli ortaklar, Vesbe nin borsa kotundan çıkma ihtimaline karşı sizce kottan çıkma olayına baharda Vestel alım yapınca bakmıştım.güvenli tarafta mıyız? Böyle bir talep gelmesi durumunda son x zamandaki borsa fiyatı nedeniyle zarar etme durumumuz nedir? Ayrıca bağımsız bir değerleme şirketine şirket değeri hesaplatma zorunlulukları var mı?
Kusura bakmayın konu hakkında araştırma yaptım ama hala kafamdaki soru işaretlerini bitiremedim. Payımı arttırmak istiyorum fakat emin olamıyorum. Tecrübeli ve konu hakkında bilgili arkadaşlar eminim vardır. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tüm yorumlarım hayali, rakamlarım farazi, lafügüzaf, örnek filandır.
Asla yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.
Yer İmleri