Yok hocam, Türkiye'ye gelince görürsün..Devlet ölümüne vergi alıyor : D...Enflasyon da düşer, dolar da düşer..Piyasadaki tüm parayı devlet hortumluyor şuan...Düşün artık pilotlara hosteslere vergi cakmış... 375 milyon TL cepte.. Elektrik faturası min 100 tl geliyor, ortalama 200 tl...Yok böyle rakamlar...Bakalım millet ne zaman sesini cıkarıcak...
Dunyanin her yerinde oyle. Pilotlar net ucret uzerinden anlasiyorlar. Onlar vergilerle falan ilgilenmiyorlar. O sirketin devlet ile arasinda ki bir sey.
Alinan bu karar bence yanlis ve daha kotusu CB nin insiyatifinde. Yuzde 100 de yapabilir 0 da.
Pilot her yerde is bulur. Yurtdisina kacislar olabilir.
Bir de pilot olmak kolay degil. 135 bin euroluk borcun altina giriyorlar ve 10 yil boyunca maaslarindan kesiliyor.
Bilmiyorum neden var..İşin zorlugundan ya da uluslararası bir iş olduğu için olabilir. İkinci pilota 20 bin tl veriyordu sanırım. 8 bin tl eğtim masrafı olarak kesiyordu, şimdi de 2-3 bin tl yeni vergi ile düşer. 10 bin tlye yani 1500 dolara 2.pilotu 10 yıl calıştırır..Thy tabi kar eder : D
1 ay önce yeni yasa cıktı. Tıpta yandal eğitimi için zorunlu hizmet getirildi. Yani bir doktor yandal eğitim almak için 3 kez zorunluya gitmek zorunda kalıcak...
Prastisyen oldun >> zorunlu
Uzman oldun >> zorunlu
Yandal eğitimden önce >> zorunlu
TC vatandaşlı olmazsan bu zorunlu hizmetlerin hiç biri yok.
Yer İmleri