Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7750 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sn Dudu kafayı çıkarıp kayboldunuz.İyimisiniz

  2. #2
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Yaş
    65
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by ALİCAN Yazıyı Oku
    Sn Dudu kafayı çıkarıp kayboldunuz.İyimisiniz
    Iyiyim, Afyon'da sicak suda manda gibi yatiyorum.
    Kaymagini yiyorum, bulursam kefir iciyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Iyiyim, Afyon'da sicak suda manda gibi yatiyorum.
    Kaymagini yiyorum, bulursam kefir iciyorum.
    Syg,
    Aman dudu hocam kefiri fazla kaçırma çarpmasın sonra
    The man who passes the sentence should swing the sword

  4. #4
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Yaş
    65
    Gönderi
    7,500
    Dönerken mutlaka Sucuk Alın Orada bile zor bulunan bir sucuk markası var onu tavsiye ederim .
    Her gidişimde mutlaka alırım , Bence en iyisi o '' Sert Çivi '' Oranın yerlisi zaten bu markayı biliyor .

     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Iyiyim, Afyon'da sicak suda manda gibi yatiyorum.
    Kaymagini yiyorum, bulursam kefir iciyorum.
    Syg,
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

  5. #5
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Yaş
    65
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Dönerken mutlaka Sucuk Alın Orada bile zor bulunan bir sucuk markası var onu tavsiye ederim .
    Her gidişimde mutlaka alırım , Bence en iyisi o '' Sert Çivi '' Oranın yerlisi zaten bu markayı biliyor .
    Ben bugune kadar Cumhuriyet ve Ahmet Ipek'i tanirdim.
    Sehir merkezi adini sanini bilmedigim bir cok sucuk markasi ile dolmus..
    Tabii icinde ne oldugunu ancak Allah bilir.
    Bu nedenle en bilindik marka olan Cumhuriyet markasini alacagim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  6. #6
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Yaş
    65
    Gönderi
    7,500
    Afyonlular sert Çivi yi bilir ben 32 yıldır sert çivi alırım Hala açık ise çarşı içerisinde .
    Franchase vermeleri için kapılarını çaldım 22 sene önce hayır dediler .


     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben bugune kadar Cumhuriyet ve Ahmet Ipek'i tanirdim.
    Sehir merkezi adini sanini bilmedigim bir cok sucuk markasi ile dolmus..
    Tabii icinde ne oldugunu ancak Allah bilir.
    Bu nedenle en bilindik marka olan Cumhuriyet markasini alacagim.
    Syg,
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

  7. #7
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Yaş
    65
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Dönerken mutlaka Sucuk Alın Orada bile zor bulunan bir sucuk markası var onu tavsiye ederim .
    Her gidişimde mutlaka alırım , Bence en iyisi o '' Sert Çivi '' Oranın yerlisi zaten bu markayı biliyor .
    "Sert Civi" diye bir sucuk bulamadim Cumhuriyet markasini aldim geldim...

    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  8. #8
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Yaş
    65
    Gönderi
    7,500
    https://eksisozluk.com/sert-civi--465184


    afyon sucukçular çarşısının en ücra köşelerinde bulabileceğiniz neredeyse el altından satılan harika bir ürün. sucukçuların o gizli dünyasında etlerin altında gezerken kör ve sağır satıcıların sizi yönlendirdikleri o küçücük neredeyse terk edilmiş dükkandan edinebileceğiniz, tavaya attığınızda mistik bir koku yayan gelmiş geçmiş en iyi sucuk markası...
    afyon men$eili sucuk markasi olup, cumhuriyet'ten iyidir. lakin zor bulursunuz.

    OLGUNLAŞMAMIŞ SUCUK ( Kevork apikoğlu dan alıntı )
    Dırtat Bey gibi bu sektörün kıdemli bir yöneticisini bulmuşken ona kafama takılmış birçok soru yönelttim. Önce benim çocukluğumda makbul olan kuru, sert, hatta üzerini küf bağlamış sucukların niçin tarihe karıştığını sordum. Zira günümüzde makbul sayılan sucukların renkleri kırmızı; bıçağı vurduğunuzda köfte kesermiş gibi içindeki kıymalar parçalanıyor. Tüketiciler henüz olgunlaşmamış sucuğu tercih ediyorlar. Dırtat Bey, "Kırmızı renk yüksek oranda nitrit ve nitrat kullanıldığının bir göstergesi. Bilinçsiz müşteri kıpkızıl sucuk salam gördüğünde tercih ediyor. Oysa sucuk bekletildiğinde olgunlaşıp yenilecek düzeye ulaşınca rengi koyulaşıyor, kızarmıyor. Müşteri kıpkırmızı eti görünce, "Bunda daha çok et var," diye onu tercih ediyor. Kısacası sosis ve salamda da bir süredir kırmızı renk çok moda. Ama ne yazık ki doğal değil ve sağlığa da zararlı." Sonra bir zamanlar Mart ayında yaz öncesi son kez sucuk üretildiğini, soğuk hava depolarında bekletilerek ihtiyaç kadarının satışa sürüldüğünü, bu partinin sonbahara kadar idare ettiğini anlatıyor. "Bu beklemiş sucuklar oldukça sert olurdu, çiğnemek gerekirdi. Tıpkı çocukluğumuzun Golden çikletleri gibi. Şimdiki çocuklara versen çene krampına girerler. Bugün kimse çiğneyerek çenesini yormaya yanaşmıyor. Sucuk dilimini ağzına attığında hemen yutmak istiyor," diyor. Ona İtalya'da gördüğüm bir salam fabrikasında kapalı mekânda kurutulan salamların üzerini beyaz bir küf tabakası kapladığını, bu tabakanın rengi donuklaştığında salamların yenmeye hazır hale geldiğinin anlaşıldığını söylüyorum. Bu kez Kevork Bey yanıtlıyor: "Eğer bir markette sucuklar uzunca bir süre bekleyip sertleşir, renkleri koyulaşırsa, hemen iade ediyorlar. Biz bunları evlerimizde büyük mutlulukla yiyoruz. Hele bir de üzerlerinde beyaz küf varsa, o sucuklar havyar lezzetinde oluyor, tadına doyum olmuyor." Gerek sucuk, gerekse pastırma işlemler sırasında mayalanma sürecinden geçiyor, başlangıçtaki kıyma ya da çiğ et tadı değişiyor, pastırma gevrekleşiyor. Bu mayalanma işlemini üretim yapılan mekânın havasında bulunan mikroskobik sporlar sağlıyor. Benim İtalya'da gördüğüm bu beyaz küfü de onlar yapıyor.









     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    "Sert Civi" diye bir sucuk bulamadim Cumhuriyet markasini aldim geldim...

    Syg,
    Son düzenleme : Baygeorge; 13-12-2018 saat: 09:50.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •