-
Esas senin eline sağlık hocam.
Bilanço kısmına girince ben de gördüm yeni bir şey daha öğrenmiş olduk eyvallah ☺️
Ben kimseyi kırmak istemem daha bir ay önce sadece internette gördüm diye gittim migros aldım yani hepimizin yaptığı şeyler. Programın ve senin eğitimin sayesinde bazı yanlışların farkına vardık. Halen daha da hatalar yapacağız illa ki insanoğlu hata yapan bir varlık. Ama temel analiz şart. Hisse ne alemde bilmek lazım yoksa benim gibi 40 tl den aselsana atlamak bir tık uzağında ☺️
Umarım arkadaş bana alınmamıştır hatalı konustuysam affet.
Bu arada siyaset konuşmuyoruz ama kısa bir şey söylemek istiyorum. Fırat'ın doğusuna operasyon başlayacağı bizzat Cumhurbaşkanı açıkladı. Operasyonu tamamen destekliyorum hatta ırağa kadar alınıp toprağımız olması taraftarıyım tabi buna babalar izin vermez.
Fakat reel gerçeklere dönecek olursak bu ekonomik sıkıntıların yaşanmasında ki temel nedenlerden biri de iraga kadar hızı arttırılan terör örgütü operasyonları ve suriye deki malum operasyonlar.
Savaş ekonomisini kaldırabilecek bir bütçeye sahip değiliz ki savaş olmasa bile ordu envanterlerimiz dünyanın ilk 10 unun rahat altındadır. Bunlar ciddi masraflar.
Bu operasyonlar ülkedeki sıkıntıların artarak devam etmesine yol açabilir. Ben sıkıntının bir kaç yıl daha devam edeceğini düşünüyorum. Rusya bile basedemeyip ordunun büyük kısmını suriyeden çıkardı .yerden çıkardıkları doğalgazı satmalarına rağmen.
Savaş ekonomisi zordur. Güçlü bir orduya muhtacız ama ekonomik gerçeklerimiz de ortada.
Abd gibi dolar basıp sıkıntıyı aşma şansımız da yok. O halde karanlık bir kaç yıl daha bizi bekliyor olabilir ki fed trumpı dinlemeyip faiz arttırımlarına devam ederse (ki yavaşlama sinyali verdiler) global bir krizin kapıda olduğunu düşünüyorum. Bunlar bizim için fırsat olabilir ama sağlam psikolji gerekli.
Dünya çapında bir savaş öngörümü daha önce söylemiştim. Umarım bir teori olarak kalır.
Sıkıntılı bir gelecek var ama konumuza dönersek kuruluşundan itibaren Türk borsası hep kazandırmış gelecekte kazandırmaması için mucize lazım.
Bu arada operasyonlar aselse yarayabilir belki 😉
Allah askerlerimize zeval vermesin...
-
Teşekürler arkadaslar enkayi cikardim yerine erdemir ekledim saholu ve usak yerinde ayni sektorden ege seramik ekledim maliyetlerim yuksek deyildi zaten
Erdemir
borusan mannesman
Isdemir
Trakya cam
Ege seramik
Takibime de vestel beyaz esya ile erbosani aldim
Bu hisseler üzerine devam edecegim uzun vadede inşallah bu hisseleri epeydir takip ediyordum trakya ile isdemiri de 2 aydir aliyorum ufak ufak artik hakkımızda hayirlisi diyelim
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri