Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2798 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Abi ogrenen algoritmalar yokmu su hoplayip ziplayan tekma attiklari robotlarin videolari varya hangi firmaydi ismini unuttum.

Onlar takla atmayi ogreniyor kendi kendilerine sag bacak 3 cm ileri on kollar 30 cm yukari bacaklara verilen basinc 30 psi vesaire gibi parametreleri elle girip robotun takla atmasini saglamak yerine bu optimizasyonu robota birakiyorlar bizim optimizasyon modulu gibi dusun. Robot el kol ve bacak hareketlerindeki parametreleri tek tek deneyerek duse kalka en sonunda en optimize parametreyi ayakta kaldigi anda bulmus oluyor milyon kere yere dusuyor en sonunda en optimum degeri buluyor. Mesela bu ogrenen algoritmaya ornek diyebiliriz.

Bizim istede parametrelerin surekli farkli degiskenlerin kombinansyonuyla optimize edilmesi gibi dusun basit bir optimizasyonu kastetmiyorum tabiki olagan ustu genis parametre agiyla ogrenerek optimum olmaya calisiyor. Ornegin y kocun parametreleri 3 gun icinde bulabilir.

Belki daha genis anlamlarida vardir ben kabaca bir fikir olusturmak icin yazdim konuya net hakim degiliz sonucta
    Konuyu biliyorum fakat bu tip algoritmaların kurgusunun öğrenmeye yönelik olmadığını savunuyorum.
    Sonuçta çok daha hızlı çok daha detaylı analizler yapabilen algoritmalar olduğu dogrudur. Bunların amacı kaldır indir kaos yarat piyasadaki varolan algoritmaları, manuelcileri çarp yönünde.

Mesela 1000 puana sıkıştırıp alttan alıp yukarıdan verebildiği sürece bu işi yapar daha dar banttada yapar taki biraz daha kuvvetli oyuncu yada algoritma gelip buradaki satısşları karşılayıp farklı bir kurguyla yeni bir oyun kurmak isteyene kadar. o zaman ya bant değişir ya kanal değişir kim daha kuvvetliyse kararı o verir. işler iyice sertleşirse kanal değişimi daha da büyük olur bunun adıda bizim gibiler için trend olur. Bu işin çok farklı tipleri olabilir.

Ama asla bir takım algoritmalar üzerine kurgu yapamaz üçünü beşini sıkıştırmaya çalışırsa kendisi çok daha fena köşeye sıkışır. Yani asıl kurgu başkalarının ne zaman ne yapacağından çok kendinin ne yapacağıdır.

benim görüşüm bu yöndedir.

2.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Konuyu biliyorum fakat bu tip algoritmaların kurgusunun öğrenmeye yönelik olmadığını savunuyorum.
    Sonuçta çok daha hızlı çok daha detaylı analizler yapabilen algoritmalar olduğu dogrudur. Bunların amacı kaldır indir kaos yarat piyasadaki varolan algoritmaları, manuelcileri çarp yönünde.

Mesela 1000 puana sıkıştırıp alttan alıp yukarıdan verebildiği sürece bu işi yapar daha dar banttada yapar taki biraz daha kuvvetli oyuncu yada algoritma gelip buradaki satısşları karşılayıp farklı bir kurguyla yeni bir oyun kurmak isteyene kadar. o zaman ya bant değişir ya kanal değişir kim daha kuvvetliyse kararı o verir. işler iyice sertleşirse kanal değişimi daha da büyük olur bunun adıda bizim gibiler için trend olur. Bu işin çok farklı tipleri olabilir.

Ama asla bir takım algoritmalar üzerine kurgu yapamaz üçünü beşini sıkıştırmaya çalışırsa kendisi çok daha fena köşeye sıkışır. Yani asıl kurgu başkalarının ne zaman ne yapacağından çok kendinin ne yapacağıdır.

benim görüşüm bu yöndedir.
    Benim öğrenmekten kastım tek kişinin işlemini öğrenmek değil piyasanın genel hareket algısını çözmek ve buna göre pozisyon geliştirmek yönünde. Zaten başarılı olabilmesi için böyle bir yöntem ile hareket etmeli ancak önceki yazımda da belirttiğim gibi karşısında benzer metodu izleyen oyuncu yoksa bu durum sert hareketlere neden olabilir. Birde Özellikle piyasanın yön bulamadığı , baskın alıcı satıcı olmayan zamanlar bu algoların başarılı olacağı dönemlerdir diye düşünüyorum.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •