Dolares kac haftadir yataya bagladilar,ky ye yukleme yaptilarsa kotu cakarlar bence asagi yonlu,sahsi fikrim...
Brent guzel dusuyo buda ulkemizin cari aciginin ilaci...
y.t.degildir..
Biste güzel alımlar oldu...dunya pıyasalardı düzeliyor..dolar kafasını kaldıramıyor..balyozu hafıfçe yıyor..sert vurulmuyor..herşey kont.altında..öyle 7 olcak 10 olcak dıyenler alayı kaçak..o iş bitti...insallah...hayırlısı..
Neredeyse beni de çarpacaklardı. Dün arabamı Nüfus müdürlüğünün ARKA SOKAĞI'na parkettim. 5 dakikada 1 arabanın geçtiği bir yer. 10 dakikalık bir işim vardı, hanım sigara içeceğim diye arabanın yanında kaldı. Ben ayrıldıktan 2 dakika sonra hanım aradı, arabayı çekeceklerdi ama ben engel oldum, 5 dakika süre verdiler, tekrar gelecekler dedi. Nüfus müdürlüğündeki şefe rica ederek işlemimi sıra dışı yapıp koşturdum. Başında biri olmasa arabayı kaşla göz arasında çekeceklerdi. Bilmiyorum işini bu kadar dakik ve çevik yapan başka bir kamu kuruluşu var mıdır? Buradan anlyoruz ki bu kuruluşun arkasında sağlam bir rant zinciri var, yetkililerinde nemalandığı çok açık.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
buralar da bugünlerde iyi trol yaptı. doları zıplatıp satanlar indirip yine almak istiyorlar galiba ki bu trolleri buralara salmışlar...
ama yok trol kardeşim o amcalara selam söyle, de ki dolarlarını satmıyorlarmış, 15-20 lira civarına gelsin düşünürlermiş, doları düşük tutan faiz lobisini de çok seviyorlarmış, ucuzundan istiflemeye devam ediyorlarmış. hadi bakalım bay bay...
yatırım tavsiyesi değildir.
Evet, trafik cezaları ile ilgili de benzer şeyler duyuyorum. Sanırım cezalarda bu seneki bütçe hedefi epey yüksek tutuldu. Ayrıca kredi kartı ile ödeyebilir miyim diye sordum?. Adam yok dedi. Zira arabayı bağladıkları için orada kaldığı süre için de para yazıyorlar. Ödemeyi kolaylaştırıcı bir işleme bu nedenle girmiyorlar.
Aynı şeyi diğer kamu kurumlarında da hissediyorum. Bugün ticaret odasında bir işlemim vardı. Dedim ki kredi kartı geçiyor mu?. Geçiyor ama sadece aidat ödemelerinde geçiyor dedi. Almanız zorunlu olan belge ücretlerinde kredi kartı ile ödeme almıyoruz dedi.![]()
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
yeri gelmişken bir film tavsiyesi yapayım: wild tales https://www.imdb.com/title/tt3011894/
bu filmi daha önce de buradan tavsiye etmiştim. park cezası ile ilgili bir hikayesi de var. izleyenler bana teşekkür edecekler![]()
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri