Sayfa 375/1000 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475875 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    20 Aralık Perşembe 14:32 YABANCILAR 14 ARALIK HAFTASINDA 63 MİLYON DOLAR DİBS, 70 MİLYON DOLAR HİSSE SATTI

Merkez Bankasının yayınladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre,14 Aralık tarihinde biten haftada;

-Yabancılar 70.3 milyon dolar hisse senedi,63.2 milyon dolar Hazine tahvili satışı yaptılar.

-Bankaların verdikleri TL cinsinden krediler haftalık olarak -%0.08 azaldı.Önceki 5 haftanın ortalama haftalık değişimi ise -%0.28 düşüş oldu.Yılbaşından beri nominal kredi hacmindeki artış ise %1.64'e indi.Aynı dönemde enflasyon %20.79,kredilere uygulanan ortalama faiz bu rakamın çok daha üzerinde olduğu için kredi hacminde reel olarak sert bir düşüş görüyoruz.

-Geçen hafta yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı 319 milyon dolar arttı.
    180 milyarlık hesap olsa, yıllık %5 faizi 9 milyar eder. 9 milyarı 52 haftaya bölersek,haftada 173 milyon eder. Yani o artışın yarıdan fazlası zaten faizden gelmiş

2.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    *tcmb ppk: Merkez bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir

*tcmb ppk: Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir

*tcmb ppk: Para politikası duruşu oluşturulurken, maliye politikasına dair esas alınan görünüm fiyat istikrarı ve makroekonomik dengelenmeye odaklı, para politikasıyla eşgüdüm arz eden bir politika duruşu içermektedir

*tcmb ppk: Bu doğrultuda, yönetilen/yönlendirilen fiyat, vergi ve ücret ayarlamalarının geçmiş enflasyona endeksleme davranışının azaltılmasına yardımcı olacak şekilde belirleneceği varsayılmıştır
    *cumartesi71: Bir şeyin ucu girmişse gerisi gelir.

3.  Alıntı Originally Posted by unsal Yazıyı Oku
    Ecdadı hatırlatan bağışa madalya
    Dolar yükselirken 81 vatandaş Hazine’ye bağış yaptı. Bağışçılar için Darphane’ye “Madalya basın†talimatı veren Bakan Albayrak, yazdığı teşekkür mektubunda, “Fedakarlığınız Çanakkale’deki kahraman ecdadımızı hatırlattı†dedi.
     Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Rıza Sarrafa da plaket vermişlerdi. Cari açığı düşürdüğü için...Bakanlar tarafından..Bu 81 kişi ayağını denk alsın...İlerde ne olacağı belli olmaz...
    12 eylül 1980 de herkes bağış sırasına girmişti. Televizyonlar 40 dk. bağış çeşitlerini gösterirdi. Traktörlerle askere buğday getiren köylüden, 50 koyunu jandarma karakoluna hibe eden köylüye kadar..... O gün ülkeyi kurtaran kahraman olarak görülen Kenan evren, Sonra darbeci, hain olarak yargılandı. Yine aynı ülkede aynı insanlar bu kez onları yuhaladı. Bizim ülkede halk her zaman güçlünün yanında yer alır. Böyle şeylere fazla önem vermemek gerek diye düşündüm. Her zaman doğrunun ve haklının yanında olmayı öğrendiğimizde bizi kimse bölemez.

4. A101 denen mağazadan bugüne kadar hiç alışveriş yapmamıştım. Hep bana itici gelirdi. Oğlum, kabin boy valizin çok ucuza bugün satılacağını ve almamı söyledi. Sabah 9 da gittim, aldım. Tanıtım broşüründe ve kampanya ilanında 55 tl. yazdığı için kasada kartla ödeyerek dışarı çıktım. Fişi ve slipi kontrol edeyim dedim , baktım ki 89 tl. çekmişler. Hemen kasadaki kıza - bu nedir dedim. Hayret ederek '' evet haklısınız, bizde fark etmedik, üstlerimize bildirelim '' dediler. O arada ben valizin içine bakmaya , fermuarları felan incelemeye başladım. Her tarafı dökülüyordu, hemen iade ettim. Bir daha da tövbe ettim bunlardan alışverişe.

5. tüm forumdaşlara selamlar troller hariç
    10 gün lük cezamız bitti
    ama trollere yenileri eklenerek gelmiş

6. ev kredisi indirimine iş bankasıda katılmış
    yaklaşık 2 faizle vatandaştan maliyetlenip 0,98 vermenin aradaki maliyeti kimin cebinden çıkacak
    bunun adı sıkı para politikasımı

7.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    ev kredisi indirimine iş bankasıda katılmış
    yaklaşık 2 faizle vatandaştan maliyetlenip 0,98 vermenin aradaki maliyeti kimin cebinden çıkacak
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...83#post2977283
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    ev kredisi indirimine iş bankasıda katılmış
    Kalanı inşaatçılardan alacaklarmış...Onlar feragat edeceklermiş...Tabii fiyatı milyon TL yapıp yine beton kafalardan alacaklar o farkı o başka

Sayfa 375/1000 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475875 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •