Sayfa 196/612 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    Teşekkürler,ama duayen Terzi Co ya bir özür borcun var,,, küstürdün duayeni...

Ben ona özür dileyecek birşey demedim yada yapmadım. Sadece sorular sordum cevaplamadı. Gitmek istedi gitti. Burası benim tapulu malım değil gelsin yazsın. Hatta istiyorsa eski yazdığı gibi yazsın.

Artık herkes herşeyin farkında olduğundan kimse karışmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Ben ona özür dileyecek birşey demedim yada yapmadım. Sadece sorular sordum cevaplamadı. Gitmek istedi gitti. Burası benim tapulu malım değil gelsin yazsın. Hatta istiyorsa eski yazdığı gibi yazsın.

Artık herkes herşeyin farkında olduğundan kimse karışmaz.
    Bravo,iyi bir insansın,, takdir ettim seni,bundan sonra dostluk rüzgarı eser inşallah [emoji4]

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Hocam temettü ile faizi karşılaştırırsan senin borsanın yanından bile geçmemen lazım. Çünkü hiçbir şirkerin temettü verimi ( Yani verdiği temettü / hisse fiyatı ) %10'u çok geçmez eğer özel bir durum yoksa.

Bu durumda 15-20 sene önce faizler %50-60 iken kimsenin borsada yatırım yapmamış olması lazımdı ama borsa tarihinin en büyük sıçramasını 1998-2001 arasında yapmıştır . O dönemler de faizler %50 civarı idi ve hiçbir firmanın temettü verimi bu oranda olmaz.

Sizin mantığınızda kimse ev de almaz , arsa da almaz , kısacası kimse faiz dışında birşey almaz. Bugün 500 bin liraya ev alsanız alacağınız kira 1500 lira civarıdır. Yani yılda 18 bin lira yada 20 bin lira. Yani yatırdığınız paranın %4-5'ini geçmez. O zaman kimse ev de almamalı sizin mantığınızda.

Ama gözden kaçırdığınız bir olay var. İnsanlar ev , arsa ve borsa yatırımı yaparken temettü yanında bunların değerinin artışını da hesaba katarlar sadece temettüyü değil. Ama faizde anaparanız hiç artmaz.

Sizin mantıkta zarar eden şirket de hiç alınmaz , temettü bile vermiyor ama bakın hiç temettü vermeyen veya az veren şirketlere de yatırım yapıyor insanlar ileride iyi olacak diye.

PETUN temettü verimi en iyi şirketlerden biridir son 10 sene ortalamasında. Ona rağmen bile temettü verimi %10'u geçmez. Bu oranı geçen şirket sayısı da ya hiç yoktur yada 1-2 tane olabilir.

Ama borsaya sırf temettü için yatırım yapıyorsanız bence hiç yapmayın.

Saygılar
    Aynı şeyleri söylüyoruz aslında

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Terzico muhabbeti ne allah aşkına ya . 100 mesajında 1 mesaj etmeyecek lise bebesine mi itibar ettiniz, benim konusunun oğlu var 10 yaşında deyim de size yatırım danışmanlığı yapsın. YTD

5.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Terzico muhabbeti ne allah aşkına ya . 100 mesajında 1 mesaj etmeyecek lise bebesine mi itibar ettiniz, benim konusunun oğlu var 10 yaşında deyim de size yatırım danışmanlığı yapsın. YTD
    Sen duayeni tanimamissin.
    Bu topigin en hızlı adamıdır,,
    Saygı göster lütfen

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    Sen duayeni tanimamissin.
    Bu topigin en hızlı adamıdır,,
    Saygı göster lütfen
    Eyvallah

7. siz anlaştınız ama petun sorunu halen duruyır

8.  Alıntı Originally Posted by Rowing Yazıyı Oku
    siz anlaştınız ama petun sorunu halen duruyır

O da hallolur yakında İnşaallah

Beni bekliyor galiba. Ben portföyün çoğunu buraya kaydıracağım ama diğer hisselerimde sona yaklaştım orayı bekliyorum. Orada hedef fiyata ulaşınca çıkıp tamamını buraya getireceğim. Yüklü miktarda alacağım PETUN. O zamana kadar böyle kalsa iyi olur 1-2 hafta daha.

Yani şu an portföyümün çok azı PETUN o yüzden buralarda durması işime gelmiyor da değil yani.

Sayfa 196/612 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •