Dün,ak ve tacirler, yýkmýþ malý,
Demek ki temettü de hayal olacak gibi...
Dün,ak ve tacirler, yýkmýþ malý,
Demek ki temettü de hayal olacak gibi...
Hocam temettü ile faizi karþýlaþtýrýrsan senin borsanýn yanýndan bile geçmemen lazým. Çünkü hiçbir þirkerin temettü verimi ( Yani verdiði temettü / hisse fiyatý ) %10'u çok geçmez eðer özel bir durum yoksa.
Bu durumda 15-20 sene önce faizler %50-60 iken kimsenin borsada yatýrým yapmamýþ olmasý lazýmdý ama borsa tarihinin en büyük sýçramasýný 1998-2001 arasýnda yapmýþtýr . O dönemler de faizler %50 civarý idi ve hiçbir firmanýn temettü verimi bu oranda olmaz.
Sizin mantýðýnýzda kimse ev de almaz , arsa da almaz , kýsacasý kimse faiz dýþýnda birþey almaz. Bugün 500 bin liraya ev alsanýz alacaðýnýz kira 1500 lira civarýdýr. Yani yýlda 18 bin lira yada 20 bin lira. Yani yatýrdýðýnýz paranýn %4-5'ini geçmez. O zaman kimse ev de almamalý sizin mantýðýnýzda.
Ama gözden kaçýrdýðýnýz bir olay var. Ýnsanlar ev , arsa ve borsa yatýrýmý yaparken temettü yanýnda bunlarýn deðerinin artýþýný da hesaba katarlar sadece temettüyü deðil. Ama faizde anaparanýz hiç artmaz.
Sizin mantýkta zarar eden þirket de hiç alýnmaz , temettü bile vermiyor ama bakýn hiç temettü vermeyen veya az veren þirketlere de yatýrým yapýyor insanlar ileride iyi olacak diye.
PETUN temettü verimi en iyi þirketlerden biridir son 10 sene ortalamasýnda. Ona raðmen bile temettü verimi %10'u geçmez. Bu oraný geçen þirket sayýsý da ya hiç yoktur yada 1-2 tane olabilir.
Ama borsaya sýrf temettü için yatýrým yapýyorsanýz bence hiç yapmayýn.
Saygýlar
Hacim yükselmeye baþladý. Muhtemelen yýl sonu kapanýþýný çok düþüklerden kapatmamaya çalýþacaklar.
Selâm olsun çocuklarýmýzýn Türk bakýþlarýna...
Sabah,5.06 dan biraz aldým, saðolsun Emirhan pazarlama [emoji3]
5.06'yý en fazla 100 lot falan görmüþtür. Güldürme beni.
Sen hala daha küsmedin mi ?
Arena'da iþim bitsin o zamana kadar bu seviyelerde kalýrsa altýn vuruþu ben yapacaðým. Arena'ya kýyamýyorum çok iyi gidiyor. Çok deðil 1 hafta daha dayansýn PETUN bu fiyatlardan.
Sen spek abilerine söyle buralarda kalýn 1 hafta daha bizim arkadaþ pozisyon arttýracakmýþ de![]()
Yer Ýmleri