Arkadaşlar cehaletimi b ağışlayın vıop falan anlamam,ben direk alım satım yapan biriyim her enstrumanda.Şimdi bir kontrat bildiğim kadarı ile 1000 dolar.Yani 669 milyon doları 6.25 den çakmış merkez birilerine hem de 6.25 den.E merkez bu işten kar etti de birileri de korkunç zarar yazdı demektir.Hem de adam piyasadan almadı merkezden bu fiyata dolar aldı.Bu alanlar tüh zarar ettik deyip 5.50 den 5.60 dan dolar mı satacaklar yoksa paçal mantığı ile düşük maliyetli dolar mı alacaklar.Şimdi bu final günü vıopda merkez 669 milyon doları adamlara teslim edecek değil mi reel olarak.Öyle ya da böyle bu para rezervlerden çıkacak mı,yoksa sen zarar ettin deyip adamlardan aradaki farkı TL olarak alacak ortada dolar alışverişi hiç olmayacak mı.Belki çok cahilce oldu ama cevabı yazan olursa sevinirim.
Zamanında 669 milyon doları 6.25'ten 4.181 milyar liraya sattı, yarın 5.25'ten 3.512 milyar liraya geri alırsa 669 milyon lira kar etmiş olacak.
Zamanında 6.25'ten sattığı dolar her gün alına satıla buralara kadar düşerken, bu süreçte yanlış karar verip alım pozisyonu açmış terste kalmış birçok kişi ve kurum zararı paylaşmış oldu.
Doğru ve anlaşılabilir olmuştur umarım![]()
Karşı taraf 6.25'ten dolar alıp 5.25'ten dolar satarsa dolarlar burada. Ancak karşıda bunu aynı anda birebir yapan biri yok tabi. Kim 669 milyon doları 6.25'ten alıp 5.25'ten satsınDolar 6.25'ten 5.25'e inene kadar sayısız işlem yapılmış oluyor arada. Bu süreçte alımda olup terste kalan sayısız işlemin zararı merkezin karı oluyor, merkezin ve kısa pozisyonda olan diğer kazananların.
Anlamaya çalşıyorum arkadaşlar.Misal ben desem ki yarına ,gelecek hafta için 10 000 adet kontrat aldım 5 .50 den gelecek hafta 55 000 lira verip 10 000 doları fiziken 5.50 den teslim almış olmazmıyım.Tam da dediğimiz günde dolar 5.50 olsa.Yani fiziki dolar alım satımı sözkonusu değil mi vıopda.
Yer İmleri