Sayfa 465/1000 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,713 - 3,720 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    @BartuSoral

Ekonomide en büyük sorun dış ticaret açığı. 2010-2017 en yüksek ithalat 253 milyar $ ile Petro-Kimya sektöründe. Petkim ihtiyacın %15'ini karşılayabiliyor. 5 Petkim büyüklüğünde dev bir PK fabrikası yapmalıyız. Maliyeti 20 milyar $, yani 3. havaalanından az. Neden yapmıyoruz?..
    Petkim önce borclarını ödesin sonra fazlasını yaparız.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Aralık sonu için merkez bankasının viopta 668 bin kontratı var (tüm satım kontratlarının %95'i), maliyeti de 6.25. Pazartesi doların yükselmesine izin vermez, hatta ne kadar düşük kapatırsa o kadar kar yazacağı için bir günlüğüne anormal bir düşüş olabilir. Ocak ve şubat vadeli kontratlarda böyle büyük pozisyonu yok, aralık böyle sadece. Yılsonu dolar değeri de bazı hesaplarda öne çıktığı için yine ekonomik göstergeleri parlatabilmek için bir günlüğüne doların belini kırabilirler.
    Kısaca ben pazartesi düşüş bekliyorum.
    Benim için alım fırsatıdır.
    Herkese iyi yıllar..
    Arkadaşlar cehaletimi b ağışlayın vıop falan anlamam,ben direk alım satım yapan biriyim her enstrumanda.Şimdi bir kontrat bildiğim kadarı ile 1000 dolar.Yani 669 milyon doları 6.25 den çakmış merkez birilerine hem de 6.25 den.E merkez bu işten kar etti de birileri de korkunç zarar yazdı demektir.Hem de adam piyasadan almadı merkezden bu fiyata dolar aldı.Bu alanlar tüh zarar ettik deyip 5.50 den 5.60 dan dolar mı satacaklar yoksa paçal mantığı ile düşük maliyetli dolar mı alacaklar.Şimdi bu final günü vıopda merkez 669 milyon doları adamlara teslim edecek değil mi reel olarak.Öyle ya da böyle bu para rezervlerden çıkacak mı,yoksa sen zarar ettin deyip adamlardan aradaki farkı TL olarak alacak ortada dolar alışverişi hiç olmayacak mı.Belki çok cahilce oldu ama cevabı yazan olursa sevinirim.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Arkadaşlar cehaletimi b ağışlayın vıop falan anlamam,ben direk alım satım yapan biriyim her enstrumanda.Şimdi bir kontrat bildiğim kadarı ile 1000 dolar.Yani 669 milyon doları 6.25 den çakmış merkez birilerine hem de 6.25 den.E merkez bu işten kar etti de birileri de korkunç zarar yazdı demektir.Hem de adam piyasadan almadı merkezden bu fiyata dolar aldı.Bu alanlar tüh zarar ettik deyip 5.50 den 5.60 dan dolar mı satacaklar yoksa paçal mantığı ile düşük maliyetli dolar mı alacaklar.Şimdi bu final günü vıopda merkez 669 milyon doları adamlara teslim edecek değil mi reel olarak.Öyle ya da böyle bu para rezervlerden çıkacak mı,yoksa sen zarar ettin deyip adamlardan aradaki farkı TL olarak alacak ortada dolar alışverişi hiç olmayacak mı.Belki çok cahilce oldu ama cevabı yazan olursa sevinirim.
    Zamanında 669 milyon doları 6.25'ten 4.181 milyar liraya sattı, yarın 5.25'ten 3.512 milyar liraya geri alırsa 669 milyon lira kar etmiş olacak.

Zamanında 6.25'ten sattığı dolar her gün alına satıla buralara kadar düşerken, bu süreçte yanlış karar verip alım pozisyonu açmış terste kalmış birçok kişi ve kurum zararı paylaşmış oldu.

Doğru ve anlaşılabilir olmuştur umarım

4.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Zamanında 669 milyon doları 6.25'ten 4.181 milyar liraya sattı, yarın 5.25'ten 3.512 milyar liraya geri alırsa 669 milyon lira kar etmiş olacak.

Zamanında 6.25'ten sattığı dolar her gün alına satıla buralara kadar düşerken, bu süreçte yanlış karar verip alım pozisyonu açmış terste kalmış birçok kişi ve kurum zararı paylaşmış oldu.

Doğru ve anlaşılabilir olmuştur umarım
    Bu arada yarın 669 milyon doları işlem saatlerinde resmen geri alması gerekmiyor. Kontrat gereği gün sonunda 669 milyon dolar almış gibi kendiliğinden işlem görülmüş olacak.

Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Bu arada yarın 669 milyon doları işlem saatlerinde resmen geri alması gerekmiyor. Kontrat gereği gün sonunda 669 milyon dolar almış gibi kendiliğinden işlem görülmüş olacak.
    Peki ben bu fiyatı göze aldım,kontratı bağladım,aradaki farkı da zarar ettim ve merkez bankasına ödedim,benim dolarlarım nerde ))))))))

Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    350 milyon tl civarı teminat ile yapıldı o işlemler
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Peki ben bu fiyatı göze aldım,kontratı bağladım,aradaki farkı da zarar ettim ve merkez bankasına ödedim,benim dolarlarım nerde ))))))))
    Karşı taraf 6.25'ten dolar alıp 5.25'ten dolar satarsa dolarlar burada. Ancak karşıda bunu aynı anda birebir yapan biri yok tabi. Kim 669 milyon doları 6.25'ten alıp 5.25'ten satsın Dolar 6.25'ten 5.25'e inene kadar sayısız işlem yapılmış oluyor arada. Bu süreçte alımda olup terste kalan sayısız işlemin zararı merkezin karı oluyor, merkezin ve kısa pozisyonda olan diğer kazananların.

Anlamaya çalşıyorum arkadaşlar.Misal ben desem ki yarına ,gelecek hafta için 10 000 adet kontrat aldım 5 .50 den gelecek hafta 55 000 lira verip 10 000 doları fiziken 5.50 den teslim almış olmazmıyım.Tam da dediğimiz günde dolar 5.50 olsa.Yani fiziki dolar alım satımı sözkonusu değil mi vıopda.

Sayfa 465/1000 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •