Artan

173,80 10 14:56
445.060,00 10 13:55
16,00 9.97 14:57
260,00 9.61 13:55
2,06 9.57 14:57
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 13:55
583,50 -9.95 14:57
31,50 -9.95 14:57
115,10 -9.94 14:57
10,07 -9.93 14:54
Azalan Hisseler

İşlem

7.259.332.101,18 14:57
5.169.445.208,90 14:57
3.971.579.787,26 14:57
3.531.058.301,20 14:57
3.422.890.385,75 14:57
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yahudi lerin sahibi olduğu TV ekonomi kanallarına çıkarak ünlü olan yahudi ekonomist mahfi eğilmez, piyasaya dolara yüklenin çağrısı yapmış.
    2019 da usd 7küsür ortalama olacak demek bu demek.
    zaten muhalif chp denen parti, sırf vekil koltuklarında oturabilmek için sabah akşam öldük battık diye çığırtkanlık yapıyorlar ama kendi çözümleride yok. mecliste otursunlar yeter.

İşin kötü yanı, söylenenlerin hepsi doğru ve az bile söylüyorlar.

Benim sinirim, milletin iyiliği için çığırtkanlık yapmıyorlar, tamamen kendi kişisel çıkarları için ve kendi orta sınıflarının refahı için. Sırtında durdukları ağır çalışan kesim %60. Hiç umurlarında değil. Öyle bir kesimin varlığından haberleri olduğundan bile emin değilim.

Yahudi kanallarında mahfi gibiler USD uçacak kaçacak çığırtkanlığına başlayınca, sürünün bir kısmı USD ye hücum etmiş görünüyor. Tamamen kullanılan bir sürü bunlar. Neye hizmet ettiklerini bilmeden. Aynı bitcoin yükselirken bitcoine hücum edenler gibi. Eğitimsiz cahil umutsuz mutsuz insan sürüleri. Hepsi kullanılıyorlar.
    Hem oy atarken, hemde TV kışkırtmaları ile dovize hücum ederken, kendilerinin, çocuklarının, torunlarının geleceğine kurşun sıkıyorlar.

Lideri ve çoğunluğu, temiz, dürüst, ahlaklı insanlardan oluşan parti hangisi ise ona oy atın dicem ama öyle bir partide yok... Ben naapiim şimdi.?

USD %2 artıncada BIST biraz düşmüş...

Yarın portfoyumdeki altını biraz daha artırıyorum.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün dolar ilginç hareketler yapmış.

Taaa 7 ay önce, yerel seçimler sebebi ile aralık ve sonrası USD yükselmeye başlar demiştim.

Ama şu an durumlar çok farklı. papaz ve kaşıkçı olayları ile durumlar çok değişti... aslında ikisinin temelinde yatanda hükümet başkanının karakteri sebebi ile... kişisel davranışları ülkeyi sağa sola savurabiliyor.

benzer zeka seviyesinde bir adamda ABD nin başına geçince, şu an düşünürler kara kara düşünüyor. Acaba demagogları politikadan atsakmı diye.
    Yani, anlatım yeteneği ve gerçeği yansıtmayan söylemleri ile halkı peşine takanları, politikaya sokmasakmı.?

trump sebebi ile bunu sorgulamaya başladılar. Onlar dev devlet, bizim gibi hacıyatmaz gibi değiller. Düştümü ses çok gelir, dünya sarsılır.

Her neyse... borsaya döneyim.

Dünki USD seviyesi fat finger yada fat fingerin yazdığı algoritma sebebi ile olmuş deniyor.

Evet, yazılımcılar, bir algoritma yazarken, tüm ihtimalleri düşünüyorlar, testler yapıyorlar, sonra test grupları ekstra testler yapıyor derken gerçek hayatta gizli testler yapıyorlar. Hepsinden geçen algoritme, kullanılmaya başlanıyor.

Ama yazan kim.? İnsan.
    Tesleri yapanlar kimler. İnsan.

Hali ile ne kadar test edersen et, kaçak olacaktır. Hiç akla gelmemiş bir istisna mutlaka olur.
    Yada yazılımcılar test amaçlı arka kapı bırakırlar. Yazılımcıyı işten atmışsan, o arka kapı ilerde firmanın başına bela açabilir.

MB bilmiyorum shortlara başladımı...

Geçen hafta millet 3milyar dolar almış. Daha önceki bi kaç hafta satmıştı. Geri koymuşlar.

USD korkusu bitmiyor. Her fırsatta millet alıyor. Hem kötü niyetliler sebebi iel, hükümet batsında, eski hırsızlar başa geçsin diye. Hemde USD yi düşürecek kapasite bu hükümette yok. Önceden düşürende, ülkeyi teslim almak isteyen yabancılardı. Amaçlarına belli ölçüde ulaştılar. Son 15 yılda tüm kârlı dev şirketlerimizi aldılar, bizi 450 milyar dolar borca soktular, arsalarımızın tarlalarımızın önemli kısmı ellerine geçti, ve ülke birbirinden nefret eden gruplarla doldu. Aşırı kırılgan hale geldik. Ordudaki düzgün insanlar bir seferliğine kurtardılar ülkeyi. Ama hükümet aynı yolda inatla devam ediyor. Ordu birdaha kurtarabilecekmi belli değil.

her neyse yaw...
    Bugün altına takviye yapıyorum. senetlerden kurtulamadık.

2018 Bilançosunuda kapatacağım. bakalım ne yapmışım...
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •