Sayfa 263/1230 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. @tosunpaşa,

Gerçek bir kıyas için normal tarihleri kıyaslaman lazım..2009 dünya tarihinin en büyük global krizlerinden biri yaşanıyordu.

Mesela normal bir kıyaslama için 2004 seçilebilir...15 sene öncesi..ne çok ucuz, ne çok pahalıydı o zaman borsa.

O tarihten bu tarihe, dolar ne olmuş, üstüne bir de yıllık %5 dolar faizi ekle...garantili dolar mevduat ile, riskli borsa yatırımı..bir de hisse özelinde u-30 daki istediğin sanayi kağıdını seçebilirsin( banka ya da u-30 genel performans berbat çıkacaktır...ondan sanayi dedim)

Benim vardığım nokta şu olmustu..,5-10 senelik periyotlarda doğru zamanda hisselere girip çıkmazsan aldığın riske değmiyor..garantili dolar mevduatı bile yenemiyorsan..o zaman bu kadar emek ve zamanı niye harcıyorsun.

Bu nedenle al-unut temettu vs...yerine, al-sürekli kontrol et-doğru zamanda çık...çıkmak derken portföyü sıfırlamamak değil, yarıya da insen olur....bazı hisseleri sıfırlar, bazılarını tutarsın..,sonuçta büyük düşüşlerde tekrar toplamak için yeterli sermayen olmalı.

Hedefim neydi: uzun vadede yıllık ortalamada u-100 u %10 yenmek...haa, bunu %20 yaparsan 10 senede zaten kendini erken emekli edersin.

2.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Sayın cautionary geçenlerde 2019 beklentinizi paylaşmıştınız epey iyimserdi. Umarım sizin tahmininiz tutar ama ben maalesef 2019’u 2018’den daha karanlık görüyorum.
    Ki 2 gündür endeksin içinden geçmekle meşguller. Dolar yeniden tırmanışta. Yerel seçimler sonrası imf’ye gidilmezse daha da kötü olacak gibime geliyor her şey.
    Umarım ben yanılırım.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Anlık hareketlere çok takılmamak lazım..dolar vs bence iyimser değil..çok iyimser olsam gram altın 2019 un favori yatırım aracı olacak demezdim.

Esasında iyimser derken borsayı kastediyorsun galiba...3-4 aydır yazdığım üzere 85 bine kadar düşüşler zaten beklentim içindeydi..belki 80 binlere uzanan kısa süreli dalışlar da olabilir...sonuçta yıl sonu beklentisi iyimser gibi dursa da, %20 enflasyon olan yerde...sene sonuna kadar yaşanacak %20 yükseliş reel kazanç sıfır demek oluyor.

Borsamız için ikinci yarı ilk yarıya göre çok daha iyi olacak bence...yeter ki, büyük bir global kriz yasamayalım..,ılımlı bir global yavaşlama, ikinci yarı bizi coşturur.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Anlık hareketlere çok takılmamak lazım..dolar vs bence iyimser değil..çok iyimser olsam gram altın 2019 un favori yatırım aracı olacak demezdim.

Esasında iyimser derken borsayı kastediyorsun galiba...3-4 aydır yazdığım üzere 85 bine kadar düşüşler zaten beklentim içindeydi..belki 80 binlere uzanan kısa süreli dalışlar da olabilir...sonuçta yıl sonu beklentisi iyimser gibi dursa da, %20 enflasyon olan yerde...sene sonuna kadar yaşanacak %20 yükseliş reel kazanç sıfır demek oluyor.

Borsamız için ikinci yarı ilk yarıya göre çok daha iyi olacak bence...yeter ki, büyük bir global kriz yasamayalım..,ılımlı bir global yavaşlama, ikinci yarı bizi coşturur.
    Hocam ttraktör maceranız ne durumda ?

4.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam ttraktör maceranız ne durumda ?
    İlk alımı yaptık bekliyoruz...10 parçanın biri yani..her %5(duruma gore %10) düşüş ya da çıkışta diğer parçalar alınacak...mart a kadar teşvik açıklanmazsa 25 lere kadar inme ihtimali var.

Genel olarak otomotiv sektöründe güzel fırsatlar var...doas ta da biraz alım yaptım...ayrıca toaso yavaş yavaş alım noktasına yaklaşıyor.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    @tosunpaşa,

Gerçek bir kıyas için normal tarihleri kıyaslaman lazım..2009 dünya tarihinin en büyük global krizlerinden biri yaşanıyordu.

Mesela normal bir kıyaslama için 2004 seçilebilir...15 sene öncesi..ne çok ucuz, ne çok pahalıydı o zaman borsa.

O tarihten bu tarihe, dolar ne olmuş, üstüne bir de yıllık %5 dolar faizi ekle...garantili dolar mevduat ile, riskli borsa yatırımı..bir de hisse özelinde u-30 daki istediğin sanayi kağıdını seçebilirsin( banka ya da u-30 genel performans berbat çıkacaktır...ondan sanayi dedim)

Benim vardığım nokta şu olmustu..,5-10 senelik periyotlarda doğru zamanda hisselere girip çıkmazsan aldığın riske değmiyor..garantili dolar mevduatı bile yenemiyorsan..o zaman bu kadar emek ve zamanı niye harcıyorsun.

Bu nedenle al-unut temettu vs...yerine, al-sürekli kontrol et-doğru zamanda çık...çıkmak derken portföyü sıfırlamamak değil, yarıya da insen olur....bazı hisseleri sıfırlar, bazılarını tutarsın..,sonuçta büyük düşüşlerde tekrar toplamak için yeterli sermayen olmalı.

Hedefim neydi: uzun vadede yıllık ortalamada u-100 u %10 yenmek...haa, bunu %20 yaparsan 10 senede zaten kendini erken emekli edersin.
    sayın krabby son on yıl dedi ondan hesapladım.
    1 haziran 2004 rastgele seçtim tarihi. dolar kuru 1,5( bu arada 2004 te dolar alsan elde sıfır varmış)dolar faizi de diplerde. son bir iki yıl haricinde.
    eregli 100 lotu dolar bazlı 14 kat
    ford 100 lot dolar bazlı 7 kat
    tupras 100 lot dolar bazlı 16 kat
    arcelik 100 lot bazlı 1,7 kat
    petkim 100 lot dolar bazlı 3,5 kat
    toaso 100 lot dolar bazlı 5,3 kat
    her neyse bunu yazmanın sebebi karşıt görüş olmak da değil. dediğim gibi bende de moral motivasyon çok kuvvetli değil.
    yalnız burada da karşılaştırmamızı 2004 yılı normal bir yılla hisselerin an itibariyle bir çoğunun defter değerlerinin çöp olduğu zamanda yaptık.
    doğru zamanda çıkışları bende düşünüyorum ama bunu becerebilir miyim? buna emin değilim.
    dolar mevduat karşılaştırması yapmadım mevduatla işim olmadığı için o kısmı beni pek ilgilendirmiyor. yatırana da saygı duyarım herkesin fikri kendine. biri de hayrına dolar 2004 ten bu yana ortalama bir bankada vadeli olarak ne getirmiş onu da yazarsa hayrına görmüş oluruz bu arada bunla ilgili bir araştırmaya denk gelmiştim 20 yıllık bir araştırma yapmıştı biri tl mevduatın getirisi tl mevduattan bayağı bir yüksekti.
    her neyse amaç bilgi paylaşımı.
    selametle...
    şunu da bilgi amaçlı atayım ziraat bankası dolar mevduat faiz oranları.
    https://www.ziraatbank.com.tr/tr/Doc...z_oranlari.pdf
    ''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bir tanidigima sunu tavsiye ettim.
    Adam maasli, duzenli geliri var, bistte de tecrubeli sayilir.
    Onceden hisse aldi satti.
    Eregl konusunda mutabik kaldik.
    Her hafta cuma gunu saat 15.00 gibi ayiracagi parasinin 1/52 si ile fiyata bakmadan aktiften Eregl alacak.
    52 hafta sonra alisi tamamlaninca elinde ortalama maliyetten ereglleri olacak.
    Neden 52 hafta derseniz bence eregl daha dibine ulasip taban calismasina baslamadi.
    Onumuzdeki 1-2 yilda bunu tamamlayacagini dusunuyoruz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bir tanidigima sunu tavsiye ettim.
    Adam maasli, duzenli geliri var, bistte de tecrubeli sayilir.
    Onceden hisse aldi satti.
    Eregl konusunda mutabik kaldik.
    Her hafta cuma gunu saat 15.00 gibi ayiracagi parasinin 1/52 si ile fiyata bakmadan aktiften Eregl alacak.
    52 hafta sonra alisi tamamlaninca elinde ortalama maliyetten ereglleri olacak.
    Neden 52 hafta derseniz bence eregl daha dibine ulasip taban calismasina baslamadi.
    Onumuzdeki 1-2 yilda bunu tamamlayacagini dusunuyoruz.
    Syg,
    Üstadım bist ne zaman dip calışmasını bitirir..dolar bazlı 2008 seviyelerindeyiz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Üstadım bist ne zaman dip calışmasını bitirir..dolar bazlı 2008 seviyelerindeyiz..
    Onu Allah'dan baska kimse bilemez.
    Biz faniler ancak tahmin yurutebiliriz.
    Ben eger agustosda gordugumuz dolar bazli yerlere yakin bir yerden tekrar donerse ideal sure olan 6-7 ay ara ile ikili dip yaptigi taktirde yani daha olumlu konusabilirim.
    Bir tahmin olarak Mart-Nisan aylari gibi diyebilirim.
    Cikis agir agir olur, bir sey kacmaz bence.
    Sindire sindire secici olarak biriktirme donemi diyorum onumuzdeki 6-12 ay.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 263/1230 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •