Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
Hay ağzına sağlık.... adamların toplum düzeni de borsa düzeni de beyinsize hitap ediyor dividends go up mış... gel de sana dividend i göstersinler burası dolandırıcının patronla anlaşıp yatırımcıya hisse sapladığı bir ortam neyden bahsediyorsun... haber aşağıda...

http://m.borsagundem.com/haber/rodri...lemler/1238369

16 Ekim de keşke aapl short girme imkanım olsa diye yazmışım arkadaşlara, kabak gibi bağıra bağıra yuvarlandı gitti parayı kaça katlardık belli değil.

Geçen sene imkan olsa amd alsak diyordum 2 dolardan 15 e gitti....

Herhalde bizim piyasaları bırakıp oralara meyledeceğim artık yavaştan, algısı vergisi masrafı çok fazla değilse 20 kere girmiştim.
Rezalet diz boyu zaten...Allah tan bu başlıkta takılan, ya da biraz kafası basan bu tür kumar hisselerine bulaşmıyor..adalet, hukuk hiç bir yerde yok, borsada nasıl olsun...adam kural ihlali yapıyor diye bir şey desen, araç içinde 3-5 kişi de varsa, köpek gibi üstüne saldırırlar... yendiğin dayak kar kalır... memlekette öldürmedikten sonra adam dövmenin cezası yok...öldürsen de 1-2 yıl yatar çıkarsın.

Kumar kağıtlarının grafiklerine bakıyorum, 1 yılda 10-20-50 kat artmış...sonra eski yerine dönmüş...en az 30-40 kağıt borsamızda böyle,,,bu işler patron içinde değilse yapılamaz, tam bir organize şebeke işi.

Şunu demeye çalışıyorum, az gelişmiş bir ülkeyiz, hukuk-adalet sistemi de az gelişmiş...dohol gibi, iş grubu gibi yönetenler hukuksuz bir şekilde kafayı takarsa biter şirket...kapanan tahtalar, el koyulan şirketler konusuna hiç girmiyorum bile..böyle bir piyasadaişlem yapıyoruz...bunu akıldan çıkarmamak lazım.

Bu piyasalarda riskini iyi yönetemezsen, riskini dağıtmazsan, gün gelir risk seni dağıtır..bunu demeye çalışıyorum.